Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves baba mellett végig ott...

2 éves baba mellett végig ott ültök, amíg fürdik, vagy mit csináltok közben?

Figyelt kérdés
Még a hálóban fürdetjük, közben vagy pakolok, vagy ruhát hajtogatok, vagy ilyesmik. Nemsokára viszont már a fürdőben kéne fürdetni, de nem tudom, ott lehet-e hagyni, persze úgy, hogy fél szemmel figyelnék rá.

2012. jún. 14. 22:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Fúú, a mi fiunk még az 1et se töltötte be, de már kikerült a szobából. Egyrészt macerásabb volt becipelni-kivinni a vizet, másrészt meg eláztatta az egész szobát.

Most is a kiskádban fürdik még, mert csak zuhanytálcánk van. Februárban múlt 2éves. Ha lenne nagykád, akkor abban lenne.

Szoktuk nagyon rövid időre magára hagyni. A törölközőjéért a szobájába, vagy inni, de egyébként vele van általában a férjem (a fürdetés az ő reszortja), vagy én.

Nagykádban biztos rizikósabb lenne, de ebben nem aggódom érte. Ettől több időt is eltölt egydül pl. ha mosogatok, ő meg autózik a szobában. Persze rendszeresen belesek rá, nehogy valami rosszban sántikáljon.

2012. jún. 14. 23:14
 12/27 anonim ***** válasza:
Kisfiam 8 hónapos volt kb, amikor ülni tudott már, azóta a nagykádban fürdik. Természetesen mellette van mindig valaki (általában a férjem), igényli is. Ha otthagynánk, utánunk jönne :)
2012. jún. 14. 23:21
 13/27 A kérdező kommentje:

igen, még a szobában... :) Eddig így volt kényelmesebb.

Nem fürdik egyedül, mert itt vagyok a szobában, csak közben tudok tenni-venni, nem ülök a kiskád mellett.

Apuka a munka miatt nincs itthon minden este.

Nekünk is csak zuhanyzónk van, de nem is ezzel lenne probléma.

Tehát akkor ezt is mindenki máshogy látja, hogy mellette kell-e ülni. Persze én sem azt mondom, hogy nem figyelnék rá, hanem csak azt, hogy nem lennék ott folyamatosan.

Az is igaz, hogy veszélyes lehet ott hagyni, és az is, hogy felesleges mellette ülni, ha jól eljátszik.

Nemsokára kistesója születik, akkor már végképp nem fogom tudni minden este fél órát nézegetni, hogy fürdik, nem?

2012. jún. 14. 23:34
 14/27 anonim ***** válasza:

Ha itthon van apa, akkor őt beküldöm hozzá, úgy nyugodtabb vagyok. Ha csak ketten vagyunk, akkor nem ülök ott mellette, (előkészítem a törölközőt, pizsamát, elpakolok a szobájában), de gyakran ránézek. Pont szembe van a fürdőszoba.

De muszáj ránézni vagy ott ülni vele, mert vagy a fürdővizet issza, vagy épp félig kint lóg(na) a kádból...

2012. jún. 14. 23:54
 15/27 anonim ***** válasza:
Úgy csinálom, mint a második válaszoló. Viszont ha apa fürdeti, akkor ők végig játszanak, hülyéskednek. Én teszek-veszek, de kb. fél percenként benézek hozzá és persze folyton hallgatom, hogy mit csinál.
2012. jún. 15. 05:15
 16/27 anonim ***** válasza:
Sajnos az én 2 éves lányom utál fürdeni:(így ott vagyok mellette,gyorsan átmosom és ugri ki a kádból:(nem pancsol,nem játszik :(
2012. jún. 15. 07:25
 17/27 anonim ***** válasza:

mi panelban lakunk,csak zuhanyzónk van.itt lehetetlenség,hogy leforrázza magát,egyszerűen nincs olyan meleg a víz,még ha a legmelegebbre állítom is a csapot.így ez a veszélyforrás kizárva.

én bizony mellette ülök,mert féltem.féltem,hogy kimászik,megcsúszik,szétmegy a feje vagy eltörik valamije.nyilván megfulladni nem tudna,ha a konyhában csinálnám a dolgom,mert hallom,hogy pancsol,dumál,de akkor se merem otthagyni.az apja egyszer hagyta ott,nem tette zsebre,amit kapott tőlem.azt a tíz percet ki lehet bírni.nálunk az a menet,hogy előkészítek mindent,engedek vizet a kádjába,addig ő levetkőzik,aztán bemászik.gyorsan megfürdetem,utána meg már csak játszik,vizipisztolyozik pár percet.én közben locsolom,hogy meg ne fázzon.aztán törölközőbe bugyolálom,és megyünk be a szobájába törölközni,pizsit felvenni.2 év 9 hónapos a fiam

2012. jún. 15. 07:57
 18/27 anonim ***** válasza:
Óvodás koráig mellette voltunk fürdés közben. Zuhanyzó van nálunk is, nem mentem ki a fürdőszobából, amíg ő pancsizott. Amikor már óvodás lett, fokozatosan ott mertem hagyni egyre hosszabb időre 5-15 perc, minél nagyobb volt). Egyébként ezt is gyereke válogatja: az én lányom nagyon nyugis típus, ő nem mászott volna ki a vízből, szép csendben játszott, öntögetett, főzőcskézett. A kisfiam most 17 hónapos, na őt biztos, hogy jó ideig nem fogom még 5 percre sem egyedül hagyni, mert nagy felfedező, nagyon vakmerő, nem tud a fenekén ülni 2 percig sem.
2012. jún. 15. 08:39
 19/27 anonim ***** válasza:
Végig ott ülök mellette. Bármikor megcsúszhat vagy bármi történhet.
2012. jún. 15. 09:19
 20/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is egy KÉT éves KISGYERMEK már nem baba!Itt többen hívják még a HÁROM évest is babának...

Szerintem már abszolút nem lehet őket babának hívni...

Kisfiam 2 éves múlt, mindig benn vagyunk vele, vagy én vagy az apukája, és felügyelünk.Elég egy megcsúszás és a nyakát töri.

Ti a hálóban fürdettek?Kiskádban?

2012. jún. 15. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!