Nem értem, mért kell felhizlalni a gyerekeket!?
Szoktunk járni a közeli játszótérre, és csupa olyan gyereket látok 1 év körüliek, és olyan dagadtak, hogy nem igaz! (természetesen nem arra gondolok, hogy a tápszer miatt fújódik föl, mert az én kicsim is pufók volt amíg csak tápszeren élt) Nem tudom mért kell agyon etetni egy kicsi gyereket is! Láttam egy kislányt 1 éves volt, és olyan kövér volt hogy nem fért bele a hintába!
szörnyű!
Nálunk is van reggeli ebéd vacsora, uzsonna meg tízórai, de nem adok neki olyan ami annyira hizlal. Ö is kap fagyit, meg kekszet, de keveset, és inkább kölesgolyót, meg gyümit adok neki rágcsálni, és most 15hónapos a fiam, és normális a test súlya, nem sovány de nem is dagi, hanem pont jó.
Vagy, hogy mekkora a hinta felétek, mert nálunk még én is beleférek a babahintába.
Másrészt nem tudom milyen tápszert ivott a gyereked, de ha felfújta nem lehetett valami jó, mert a tápszerek mostanában NEM fújják fel a gyereket.
Aztán sok gyerek csak husisnak tűnik, mint pl az első babája, de nem az. Pici babában (1-2 év) elhízottat nagyon ritkán látok, talán nem is láttam. Nagyobbakból már többet.
Mennyi egyébként a pont jó testsúly szerinted? Csak, hogy a te fiad súlya pont jó
Már hogyan lehetne egy gyereket "agyon etetni".Annyit eszik minden gyermek,amennyire szüksége van,ha kér kap még,ha nem kér,nem etetjük tovább.
Mindannyian mások vagyunk,a gyerekeink sem egyformák,szerencsére.
1 évesen még csak-csak elmegy, ha kicsit pufi egy baba. Azt a babahájat nagy eséllyel úgyis ledolgozza, amikor már egész nap jön-megy, futkározik, ugrabugrál stb.
Szerintem az sokkal gázabb, amikor nagyobb gyerekek (3 év felettiek) kövérek! És persze a szülők azzal magyarázzák, hogy egyrészről ilyenek a génjei, másrészről meg állandóan enni akar.
Van a fiam csoportjában 2 ilyen kislány, ők is 5 évesek, de széltében kb. 1,5x akkorák, mint a fiam, aki 19-20 kiló. Egyértelműen hájasak, mint ahogy a szüleik is. Erre nincs mentség, ez pusztán a rossz étkezés és a kevés mozgás miatt van.
Félreértés ne essék, nem kell mindenkinek pálcikának és színizomnak lenni, de azért egy 10-15 kg feletti súlyfelesleget ne magyarázzanak már azzal, hogy ilyen a testalkatuk... Na meg még ha így is van, akkor meg ne tömjék magukat és a gyerekeiket egész nap cukros, zsíros, agyonsózott kajákkal, aminek a legnagyobb része üres szénhidrát vagy zsíros hús, inni meg persze csakis a cukrozottak jöhetnek szóba, persze nulla mozgás mellett. Szegény gyerekek már a tornaóra elején izzadnak és nem bírnak egyhuzamban 5 percet sem mozogni. Anyuka-apuka meg csak mosolyog, hogy milyen aranyosak a gyerek hurkái...
Én például ismerek olyan ikreket, ahol az egyik rettentő kövér, a másik meg egyszálbelű.
Pedig ugyanazt kapják enni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!