Gyógyszertári fürdető és popsikrém kérdés?! Többi lent
Van itt olyan anyuka aki első perctől nem a gyógyszertári kenőcsöt és krémet használta hanem Johnson's baby, Dm-es, Babywell, vagy hasonló babaápolási termékeket használtátok? Nem lett allergiás a babátok ?
Vagy érdemes inkább a gyógyszertárit használni? Ha igen, a baba mennyi idős koráig?
Szerintem érdemes a gyógyszertárit használni, abban garantáltan semmi felesleges adalék/illatanyag nincs.
Úgy fél éves korig ezt szoktuk használni, aztán dm-eset, nekünk az bevált.
Annyit még, hogy a picink most két hetes, és nálunk a férjem fürdet.
Az utóbbi három napban minden alkalommal véletlenül a kis kádat is telerakta habfürdővel. (Előtte fürdeti a nagyokat a nagy kádban habfürdővel) Mindig akkor vette észre a "hibát", amikor már tele volt a kád, és azt mondta, hogy ő bizony nem enged emiatt új vizet... :o)
A baba bőrének semmi baja nem lett...
Viszont azért is jó a gyógyszertári fürdető, mert az hidratál is egyben. A babánk bőre nagyon száraz volt (túlhordott baba), és a doktornő azt javasolta, hogy kenjük be szárazon a fürdetőkrémmel, és a fürdés csak annyiból áll, hogy lemossuk róla a krémet. Ez tényleg pár nap alatt rendbe tette a bőrét!
Én egy újszülött csecsemőnél tuti nem használnám a Johnson's (amugy sem szimpi...) meg a Gabit vagy bármelyik más fürdetőt. Popsikrémet viszont lehet egy 3 hós korába már merném használni (sodu,vagy neogranorman).
De én a fürdetőt kb 6 7 hós korba kezdtük el lecserélni. Tényleg gázos a patikai mert nehezen oldódik meg nem olyan...De annak a kis csöpp babának az igazi baba illatát elnyomná az a sok szagos fürdető:))) Márcsak ezért sem használnám;)
Mi 2hónapig használtuk a gyógyszertáriakat, de alig vártam, h elfogyjon. A fürdetővel mindent lehet, csak fürdetni nem. Én is kentem testápolóként, arra jó volt. Fürdetés után mindig a zuhanytálcába borítottuk a kiskádból a vizet, és beletelt pár hétbe mire rájöttünk, h attól dugul el folyton a lefolyó.
Nekem a popsikrém se volt jobb bármelyik másiktól. Plusz mindkettőnek hamarabb lejárt a szavatossága, minthogy elfogyott volna.
Első gyerek volt, meg se fordult a fejemben, h ne gyógyszertárit használjunk. Már gyúrunk a következő babára, nála ki se fogom váltani.
Kérdeztem anno a dokit, h válthatnánk e, és azt mondta bármire, csak a johnsonst kerüljük, mert sokan allergiásak rá. A dmes babylove fürdető jött be legjobban, popsira pedig bepanthen vagy neogranormon. Testápolónak szintén babylove, a sheavajas, mert pár hónapja ekcémás tünetei voltak a fiamnak. Hogy ez segített e vagy enélkül is elmúlt volna, azt nem tudom, de mióta használjuk tökéletes a bőre.
"Amúgy a kórházban is azzal fürdetik a babákat. Ha annyira rossz lenne, nem használnák. "
Na ebben tévedsz.
A kórház egy csomó pénzt kap azért, hogy ezt használják, a Johnsonsnak ez jó reklám, és a fürdetőket is ők adják.
Nekem a csecsemős direkt mondta, hogy csak azt ne használjunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!