Babaápolási szereket mikor ír fel az orvos? (fürdető, alkohol, lázcsill. , popsikrém stb. )
Nem írják fel a gyerekorvosok a cuccokat,hiszen nincs anyakönyve-taj kártyája a babának.
Ahol szülsz,oda vinned kell ezeket?
Mert általában csak pelust kérnek és popsitörlőt.
A kórház csinálja a fürdetést,köldökellátáshoz szükséges dolgokat is a kórteremben találos meg.
Legalábbis nálunk így van.
Egyébként otthonra kell:fürdetőkenőcs,popsikrém,hexaclorofen,gézlap,Konakion,Vigantol.
ezeket fogja a gyerekorvos felírni.
Tévedés!
Fel lehet ír ni receptre ezeket a dolgokat még a baba születése előtt. Akkor az Anyuka Taj száma alapján állítják ki, annyi változtatással, hogy a Taj szám első számjegyét 8as számra cserélik.
Igy van ahogy az utolsó irja!!
Elmész a doki nénihez, mielőtt jön a babó, utolsó 2 héten, és ő felirja! Nekem pl még a kórházba is vinni kell szinte mindent, kivéve a köldökápolós cuccokat!
Üdv 32 hetes pocis
nekünk nem írták fel előre. De hogy írnák ki, amikor nincs meg a baba? Hiszen igaz, hogy a te taj számodat írják, de a baba nevére!!
Nálunk, ahogy megjöttünk a kórházból, eljött a doktornéni és hozta a recepteket.
A kórházba csak pelust és popsitörlőt kellett vinnem.
Nekünk sem írja fel a doki ahogy írtam már.Azt mondta,nevesincs gyereknek mit írjon?
A kórházban minden van,aztán ahogy hazajövünk apa elszalad a dokihoz.Ennyi.
Kiírni kiírhatja biankó receptre ezeket. Amúgy mára elég kevés kórház kéri a szülőktől a teljes babafelszerelést, hanem ők adják ami kell. Nálunk a köldökápoló a kicsi mellett a kistolókában, hogy pelusozásnál meg tudd csinálni, fürdetni meg nem mi fürdetünk, akkor sem ha a 200.gyereked.
Nálunk a védőnő jön először, amikor hazajövünk, nála van kezdő recepttömb, és ő adja oda.
Amúgy géz, alkohol, sztem alap háztartási felszerelés, spec nem volt még receptünk, de kellett fürdető, hintőpor, a gyógyszertárban apa elmagyarázta mire mi kéne neki, és ugyan nem receptes, de teljesen jó Gabi hintőport kapott, ugyan azt tudta, mint a gyógyszertáras, fürdető J&J termékminta volt az első alkalommal már, azóta is azt használunk. Bontatlan alkohol, géz, fültisztító mindig van.
Nem tudom, én mindenhol azt olvasom hogy nem jó csak a gyógyszertári mert az tuti nem tartalmaz semmi allergén szert. Van akinek 2 3 éves a babóca és még mindig azt használja mert az olcsó, és jó...!
Izlések és pofonok. Én sem biztos használnám a nem gyógyszertárit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!