Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Babaápolási szereket mikor ír...

Babaápolási szereket mikor ír fel az orvos? (fürdető, alkohol, lázcsill. , popsikrém stb. )

Figyelt kérdés
Leendő orvosunk nem tudja még felírni,amíg nincs meg a baba.Milyen babaápolási cuccokat kell vinnem a kórházba az első pelenkázáshoz?
2010. aug. 23. 11:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem írják fel a gyerekorvosok a cuccokat,hiszen nincs anyakönyve-taj kártyája a babának.

Ahol szülsz,oda vinned kell ezeket?

Mert általában csak pelust kérnek és popsitörlőt.

A kórház csinálja a fürdetést,köldökellátáshoz szükséges dolgokat is a kórteremben találos meg.

Legalábbis nálunk így van.

Egyébként otthonra kell:fürdetőkenőcs,popsikrém,hexaclorofen,gézlap,Konakion,Vigantol.

ezeket fogja a gyerekorvos felírni.

2010. aug. 23. 11:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mikor megszülettek a gyerekek,párom ment a dokinénihez a receptekért. A korházba én csak egy csomag pelust vittem,meg egy doboz vaníliás popsikrémet. Ez recept nélkül is kapható volt,nem is túl drága,meg popsitörlőt. Más nem kellett,még pelenkát is adott a korház.
2010. aug. 23. 11:32
 3/13 anonim ***** válasza:
68%

Tévedés!

Fel lehet ír ni receptre ezeket a dolgokat még a baba születése előtt. Akkor az Anyuka Taj száma alapján állítják ki, annyi változtatással, hogy a Taj szám első számjegyét 8as számra cserélik.

2010. aug. 23. 11:50
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Igy van ahogy az utolsó irja!!

Elmész a doki nénihez, mielőtt jön a babó, utolsó 2 héten, és ő felirja! Nekem pl még a kórházba is vinni kell szinte mindent, kivéve a köldökápolós cuccokat!

Üdv 32 hetes pocis

2010. aug. 23. 12:03
 5/13 anonim ***** válasza:

nekünk nem írták fel előre. De hogy írnák ki, amikor nincs meg a baba? Hiszen igaz, hogy a te taj számodat írják, de a baba nevére!!

Nálunk, ahogy megjöttünk a kórházból, eljött a doktornéni és hozta a recepteket.

A kórházba csak pelust és popsitörlőt kellett vinnem.

2010. aug. 23. 12:54
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sem írja fel a doki ahogy írtam már.Azt mondta,nevesincs gyereknek mit írjon?

A kórházban minden van,aztán ahogy hazajövünk apa elszalad a dokihoz.Ennyi.

2010. aug. 23. 12:59
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Nekünk is felírta előre a dokinéni, nem írt a receptre nevet és semmit, csak azt amit majd ki kell váltani, így legalább apának nem kellett még a szülés után a gyeekorvoshoz is szaladgálni. Mikor megszületett a pici, ráírtuk a nevét születési dátumát, lakcímét, és az én tajszámomat, úgy hogy az első szá helyett egy 8-as kell és a férjem kiváltotta és hozta be nekem a kórházba! Nekem is kellett majdnem minden, nem is variált a gyerekorvos, hogy nem írja ki előre!
2010. aug. 23. 14:05
 8/13 anonim ***** válasza:

Kiírni kiírhatja biankó receptre ezeket. Amúgy mára elég kevés kórház kéri a szülőktől a teljes babafelszerelést, hanem ők adják ami kell. Nálunk a köldökápoló a kicsi mellett a kistolókában, hogy pelusozásnál meg tudd csinálni, fürdetni meg nem mi fürdetünk, akkor sem ha a 200.gyereked.

Nálunk a védőnő jön először, amikor hazajövünk, nála van kezdő recepttömb, és ő adja oda.

Amúgy géz, alkohol, sztem alap háztartási felszerelés, spec nem volt még receptünk, de kellett fürdető, hintőpor, a gyógyszertárban apa elmagyarázta mire mi kéne neki, és ugyan nem receptes, de teljesen jó Gabi hintőport kapott, ugyan azt tudta, mint a gyógyszertáras, fürdető J&J termékminta volt az első alkalommal már, azóta is azt használunk. Bontatlan alkohol, géz, fültisztító mindig van.

2010. aug. 23. 16:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én mindenhol azt olvasom hogy nem jó csak a gyógyszertári mert az tuti nem tartalmaz semmi allergén szert. Van akinek 2 3 éves a babóca és még mindig azt használja mert az olcsó, és jó...!

Izlések és pofonok. Én sem biztos használnám a nem gyógyszertárit!

2010. aug. 23. 17:38
 10/13 anonim ***** válasza:
nekem is kiírta a doktornő amikor még babás voltam.én a kórházba semmit nem vittem ezekből,de jobb volt h mire hazamentünk nem kellett futkározni irítni meg kiváltani hanem otthon volt minden.
2010. aug. 23. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!