Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy gyerek és tudjuk anyagilag...

Egy gyerek és tudjuk anyagilag támogatni az 'életben való elindulását" vagy két gyerek, de akkor jóval kevesebb segítség később?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék mégegy babát, viszont így tudom hogy a kisfiamnak "mindene" meglenne (nem lenne elkényeztetve, de nem szűkölködnénk). Ha lenne második baba akkor összébb kellene húzni a nadrágszíjat havi szinten is, és később nem tudnánk támogatni őket jelentős mértékben, mivel még nagyobb lakásra kellene időközben spórolnunk.

Nagyon el vagyok keseredve. Azt érzem hogy nincs igazán jó döntés. Úgy érzem a szívem szakad meg ha nem lesz második, viszont rettegek hogy nem tudom megadni mindazt a gyermeke(i)mnek amit szeretnék, és amit én megkaptam.

2012. jún. 10. 22:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%

Ez csak manapság van így,hogy a gyereket házzal,kocsival akarják ellátni,de nektek a szülők vették a házat a kocsit?

Nem hinném.Nem kell a gyereket elhalmozni,ha van mit enni,van hol lakni,van mivel játszani,van hol aludni,van mibe öltöznie akkor meg van az amire szüksége van,na ha ezt két gyerekkel is tudjátok biztosítani akkor az már jó nem?Miért kéne neki több százezres mobil,miért kéne neki laptop,miért kéne neki 20-30 ezres ruha,ezek nélkül is tud élni egy gyerek.Ha szeretnétek vállaljátok be ne azon gondolkozzatok mi lesz 20 év múlva mert nem tudhatjátok,rengeteg dolog lehet,addigra lehet jobban fogtok élni több lehetőségetek lesz,egy gyereknek jobb ha testvére van,minden szempontból.Ne az tartson vissza idegenek miket hordanak össze,mit szólnának,nektek kell tudni.

2012. jún. 11. 07:39
 12/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. Kezdek megnyugodni hogy érdemes belevágni.

Egyedül a lakástéma zavar. Szeretünk itt lakni. Jó nagy szobája van a kicsinek, de ha ketten lesznek, és jön a kamaszkor, biztosan külön szeretnének menni. Tartok tőle hogy esetleg olyan anyagi helyzetben leszünk hogy nem tudunk nagyobba költözni. Más is van úgy hogy a 2 gyerkőc előreláthatólag egy szobában lesz míg ki nem repül?

És nagyon kérem senki ne pontozzon le senkit. Nekem mindenki véleménye hasznos!

2012. jún. 11. 07:42
 13/20 anonim ***** válasza:
én konkrétan nem tervezek annyira előre hogy ha majd kamaszok lesznek,kell-e a privátszféra. Nincs hitelünk,így remélem ha albérletben maradunk,csak jut még egy szobával nagyobbra 15éven belül. Valamikor majd örökölünk is,akármi lehet addig,az is lehet hogy külföldön tanulnak majd,ez engem nem aggaszt. Igyekszünk nem nagy lábon élni,havonta utalok megtakarításszámlára,csak iskolakezdésig gondolkodok előre,arra tettem félre már.
2012. jún. 11. 08:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, h miért írjátok, h az egykét elkényeztetik és házat, kocsit raknak alájuk? Azért, mert van pár egygyerekes szülő, aki az anyagiakkal rendezi le a gyereknevelést, attól a kérdező még nem feltétlen így tenné. Én sem.

Én annak is örülök, ha egy gyerekem végre megszületik. Az évek alatt letettem a többgyerekes családi álomról. Minden esetre nem kiskirályként/királylányként fog nevelkedni. Házat, kocsit biztos, h nem fog kapni. Ha tudok, akkor pénzt fogok neki gyűjteni, amit nem áll majd szándékomban odaadni, csak amikor felnőtt. Számomra a puccos egyetem sem fontos, ha ő beéri egy szakmával, amit szeret, akkor tanulja azt.

2012. jún. 11. 08:44
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
nekem kicsit olyan ez mint a nyaralás, van aki külföldön teszi, van aki a Balatonon. Egy balatoni nyár is lehet tökéletes, pedig fapadosabb, de mindig az élmények voltak gyerekkoromban a meghatározóak, nem a csillagok száma vagy hiánya a szálláson.
2012. jún. 11. 09:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én sokkal többet köszönhetek a testvéremnek, mint egy háznak, pénznek vagy kocsinak.

Egész életünkben itt leszünk egymásnak a bajban, örömben. Nagyon örülök, hogy testvérem van, nem pedig 5 millióval több pénzem...

2012. jún. 11. 10:10
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem érdemes csak azért mondjuk nem próbálkoznotok második babával, mert majd 15 év múlva esetleg egy szobában kell lenniük.

Férjemék sokáig egy szobában voltak a tesójával, pedig ott lett volna külön szoba.

Mire meg kamaszok lesznek a gyerekek lehet hogy más városba mennek tanulni, egyetemre vagy főiskolára biztos, és akkor már csak egy gyerek lesz a szobában a hét nagy részében.

2012. jún. 11. 10:17
 18/20 anonim ***** válasza:

sok okosat írtak műár előttem, kár volna összegezni. Én arra vagyok kíváncsi, hogy mi az, amit te megkaptál és amit szeretnél nekik is megadni? Azt írták itt, hogy ez nem feltétlenül a saját lakás, kocsi, rengeteg nyaralás. Akkor mi?

Aztán gondolj bele: ha ti nagyobb házra gyűjtötök, nagyobb ingatlanotok lesz, amit öregségetekben/halálotok után el tudnak adni és osztozni rajta. NEm kell nekik nagy lakást adni, kapjanak garzont, házasodjanak, és ha a párjuk nem hoz magával szintén egy garzont, egye fene: eladják ezt, vesznek egy nagyobbat és törlesztik a részletet.

Mi a férjemmel keveset kaptunk a szüleinktől, mert nem tudtak jobbat adni. Megtanultuk értékelni, amit megszerzünk: építjük a házat, saját magunk köhögtük ki a kocsirészletet, először dolgoztam, utána végeztem egyetemet a saját fizetésemből, mindketten dolgoztunk diákként.

A szociálisan hátrányos helyzetűekre szokták használni ezt a hsaonlatot, de szerintem itt és most tökéletesen megállja a helyét: Ne halat adjál a kezébe, hanem horgászbotot és tanítsd meg halászni. Szerintem hálásabb is lesz érte, és te tudod: biztosan felelősségteljes embert nevelsz belőle. Magyarul: ne lakást vegyél neki, hanem tanítsd emberségre, kitartásra, logikára, fantáziára, hogy majd magának jó munkahelyet tudjon találni és így jó lakást tudjon magának venni.

Még egy gondolat: Mi a garancia arra, hogy 10 év múlva nem változik meg gyökeresen az életetek, és egy gyerek fenntartása is gondot fog okozni? (Árvíz, lakásrombolás, lakástűz, munkabaleset, közúti baleset, nyomorékság, leszázalékolás és még ennél is szörnyűbb dolgok)

2012. jún. 11. 12:53
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

mi alapból úgy tervezzük, hogy kamaszkorig egy nagy szobában lesznek, és utána a szoba meg lesz osztva válaszfallal. Kicsi szobák lesznek, ággyal, íróasztallal, egy szekrénnyel, és a folyosón lesznek gardrob szekrények, amibe lehet több cuccuk.

Én azért is örülök ennek, mert nem akarok nagy szobákat takarítani, inkább kicsiket. :) Ez is fontos szempont.

Ja, mellett lesz nagy nappali, ahol lehet közösen játszani.

2012. jún. 11. 15:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia, mi lett?
2023. máj. 28. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!