Hogyan szólítjátok a babátokat? A nevén vagy van valami beceneve?
Csibiribi, icipici házikó, kis lüppen, (apja lüppen, így becéztem régóta), pici szutyki, mini-manó,....
Hanna a neve
Szia!
Mi nagyon sokszor becézzük,de többnyire a nevét mondjuk,hogy figyeljen rá ha a nevét hallja. Néha sikerül néha nem :).
Tücsök-prücsök,babó,cica,manó,manócska,picúr,mütyűr és a mama mondja neki néha:prüntyike. :)))
Amúgy Melaninak hívják és Melcsizzük vagy kimondjuk a nevét teljesen.
Boldog babázást.
1 éves kislány anyukája
Köszönöm Lányok a válaszokat :)
Jókat nevettem a MANYÓmmal :) :)
A nevén nagyjából soha nem szólítjuk...
Félek is, hogy nem fog rá hallgatni, de nem érdekel, amíg ilyen pirinyóka, addig úgysem tud mit tenni ellenünk, ki kell használni, szóval:
Csiribiri, Manóka -> Mancika :-), Babóca, és a "régi" neve (még a hasamban így hívtuk) a Bébike... leginkább így hívjuk.
A nagyik Csemetének, és Csimotának hívják...
Mellesleg kislány... ez nem derül ki a becézésekből...
Az én lányom is Mira, csak rövid i-vel.
Mamának Mirus, másik mamának Gyöngyvirág, papának Csibe, dédinek Gyönyörűm, sógoromnak Csillagszemű, másik dédinek Angyalom.
Apának Manó(ka), Hiszti Panni.
Nekem sokszor Mirr-Murr (ezt érdekes, hogy az egyik előttem válaszoló is használja :) ), Miróka (ciróka-maróka ->Miróka), Kicsi, Bla-bla, Hisztis Mirtill, Hisztike. :))
Ahhoz képest, hogy azért választottuk ezt a nevet, hogy ne becézgessék, elég sok néven "fut" a lánykám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!