Hogyan szólítjátok a babátokat? A nevén vagy van valami beceneve?
Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam, hogy sokan akár évekig is gondolkodnak a babájuk nevén, aztán végül ráragad valami aranyos becenév :)2009. júl. 3. 12:48
1/37 anonim válasza:
Boglárkánk van, ebből lett Bogyó :-)))
2/37 anonim válasza:
Hannácska, Mannácska, Pannácska. Ő Hanna.
3/37 anonim válasza:
Mikor hogy. Van, amikor a nevén, van amikor becézzük. Én nagyon szeretem a nevét, Bendegúz, Bendike.
5/37 anonim válasza:
Csibrinek hívom. :) Fogalmam sincs, hogy miért. Az apja meg puceváknak, de már engem is így hívott nagyon rég óta, értelemszerűen a gyerek lett a kispucevák. :D
6/37 anonim válasza:
Kisfiam a Marcell nevet kapta, de én csak Csöpizem :)
7/37 anonim válasza:
A lányom Míra, de inkább Mirr-Murr-nak, Mirzinek szólítjuk, s Bucikának is néha.
8/37 anonim válasza:
Nekem a pocakomban Bébike volt, utána Babu, mostanában jó ideje Mütyüke, ötletem sincs, miért!! Apukája Görbeláb Kapitánynak, Kapitány Úrnak és Herceg Úrnak szólitja :) Amúgy pedig gyakran a keresztnevét becézzük, azaz Marci.
Egy 3 hós baba anyukája
9/37 anonim válasza:
Mi Bábinak, Bogyónak, Nyuszifülnek becézgetjük a kisfiunkat, De van, hogy a nevén szólítjuk, Bálint, Bálintka.
10/37 anonim válasza:
Változó,de általában -ka kerül a neve mögé.
Szoktunk még mindenfélét is mondani,ami jellemző rá,vagy kapcsolatos vele..pl.Pisimanó,Bogyóka,Kukacos ilyemik.
De nem írnám le mindegyiket,nehogy hülyének nézzetek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!