Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem érett még az "elválasztásh...

Nem érett még az "elválasztáshoz"? (Cumisüveg)

Figyelt kérdés

Kislányom 15 hónapos, csak cumisüvegből iszik, se csőrösből, se semmiből. Pohárból igen, na de az minimális mennyiség.

Ősszel megy bölcsibe, így elhatároztam, hogy kiiktatjuk a cumisüveget. A délutáni alvásnál úgy szokott elaludni, hogy lefekszik, megissza az innivalót, odaadja az üveget, befordul, és alszik.

Most egy hete nincs üveg, azóta rémálom az alvás. Órákig!!! képes sírni, vergődni, forgolódni. Teljesen ki tud borulni. Ráadásul ha elalszik, utána mindig sírva ébred fel.

Szerintetek várjak még ezzel a dologgal? Mert nem hogy javulna, de napról-napra rosszabb a dolog. És hogyan csináljam, hogy neki könnyebb legyen?

2012. jún. 10. 13:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Több bölcsibe is beirattam, azért ez lett a befutó, mert egyedül itt engedik a csőrös poharat. Amúgy sehol nem engedik, csak és kizárólag pohárból ihat a gyerek (most komolyan, haljon szomjan???).

Csőrös pohárból most adtam oda ismerősnek 8 félét, mert egyik sem jött be. Van most egy itthon még, de ebből sem akar inni. A szívószálasból is csak kortyokat iszik. Cumisüvegből meg simán megiszik egyszerre 1-1,5 decit is.

Most marad a cumisüveg, de mellette próbálok mást is.

2012. jún. 10. 19:27
 12/13 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam olyan szinten ragaszkodott a cumisüveghez, mint egy cumihoz. Volt, hogy fél éjszaka a szájában volt, ha megpróbáltam elvenni, felébredt. Sokáig a cumisüvegen aludt el. Aztán szép fokozatosan kezdte elhagyni. Most 19 hónapos és már csak az esti és reggeli tejcsit issza cumisüvegből. Éjszaka teázik csőrösből, napközben pohárból iszik vizet, ha elmegyünk valahova kulacsban viszem a vizet neki.

Csőrösből olyannal próbálkozz (ha még nem tetted), aminek szilikon az itatórésze, mert az jobban hasonlít a cumisüveghez,anyagában. Mi is próbálkoztunk, de a kemény itatók nem jöttek be neki.

És ha csak napközben szokik le a cumisüvegről, már az is bőven jó! Este, meg reggel megkaphatja benne a tejcsit.

2012. jún. 10. 21:27
 13/13 A kérdező kommentje:
Próbáltam kemény és puha csőröst is, szelepeset, szelep nelkülit, sport kupakot, szívószálat, mindent. De mindenből kortyokat iszik csak, szóval nem túl jó. Na de marad most még a cumisüveg, mellette poharazunk, mert az most tetszik neki. :)
2012. jún. 11. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!