Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem érett még az "elválasztásh...

Nem érett még az "elválasztáshoz"? (Cumisüveg)

Figyelt kérdés

Kislányom 15 hónapos, csak cumisüvegből iszik, se csőrösből, se semmiből. Pohárból igen, na de az minimális mennyiség.

Ősszel megy bölcsibe, így elhatároztam, hogy kiiktatjuk a cumisüveget. A délutáni alvásnál úgy szokott elaludni, hogy lefekszik, megissza az innivalót, odaadja az üveget, befordul, és alszik.

Most egy hete nincs üveg, azóta rémálom az alvás. Órákig!!! képes sírni, vergődni, forgolódni. Teljesen ki tud borulni. Ráadásul ha elalszik, utána mindig sírva ébred fel.

Szerintetek várjak még ezzel a dologgal? Mert nem hogy javulna, de napról-napra rosszabb a dolog. És hogyan csináljam, hogy neki könnyebb legyen?

2012. jún. 10. 13:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Anyatárs!

Veled/Velünk egy komoly baj van. Úgy érezzük, hogyha bölcsis/ovis lesz a gyerkőc ahhoz meg KELL felelnie...

Szó nincs erről!!

Legyen csak meg a kis cumisüvege, majd a bölcsiben a gondozók ráérnek erre, h átvezessék. Nem vizsga, h "addigra meg kell tanulnod, hogy...". Majd megtanulja, ha máshol nem a bölcsiben :)

2012. jún. 10. 13:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Otthon ihat még kétéves korig. Bölcsibe ne vigye. Megszokja így.
2012. jún. 10. 13:51
 3/13 anonim ***** válasza:
nincs teveled semmi baj.
2012. jún. 10. 13:51
 4/13 anonim ***** válasza:

Kár kínozni a gyereket!!! Egyrészt az ősz még messze van, másrészt a bölcsiben miért ne kaphatná meg a cumisüvegét? Hiszen még pici, a bölcsiben nem kell (vagyis nem szabadna) hogy elvárások legyenek ezügyben!!

Nálunk még az oviban is azt mondták szeptemberben, hogy ha a gyereknek van olyasmi, ami meg tudja nyugtatni, ha kell (cumi vagy bármi) akkor vigyük be neki, egy háromévestől sem várható el, hogy idegen helyen ne keresse a szeretett tárgyat. Bizony hetekig hordtam a hátizsákjában a cumisüvegét a gyerkőcnek, de végül sose kellett rá sort keríteni. De az óvónők odaadták volna.

Kár elrontani a kicsi alvását ilyen hülyeséggel.

Egyébként a fiam is nagyon sokáig nem akart semmi másból inni, mint cumisüvegből, aztán hirtelen egyik napról a másikra átváltott normál pohárra és ügyesen, egyedül ivott. Megérett rá, megcsinálta.

Nálunk este még a csaknem négyéves nagyobbomnak is van cumisüveg és tejecske, mert igényli, szereti, kéri, pillanatok alatt elalszik, miután megitta - most miért szúrnék ki magammal is, vele is? A 22 hós kisfiam is úgy alszik el, mint a te kislányod: megissza, ami az üvegben van, visszaadja nekem, hasra fordul és már durmol is. Ezt nem vonnám meg tőle semmi pénzért és hát valljuk be, kára nem származik belőle senkinek, de nekem is előnyös, hogy soha nincs altatásgondunk.

2012. jún. 10. 14:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Nálunk egy csomó bölcsisnek van cumisüvege, nem hinném, hogy ez gond lenne.
2012. jún. 10. 14:55
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi, meggyőztetek. :)

A bölcsibe cumisüveget nem vihet, max csőrös poharat, vagy szívószálas itatót. Na, nálunk egyik se jön be.

De gondolom majd ott megszokja, hogy más a rendszer, addig meg nem kínzom szegényt feleslegesen.

2012. jún. 10. 14:56
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem érdemes erőltetni, mert annál jobban ragaszkodik hozzá.

Ha lehet bevinni csőrös itatót, az már jó, nappalra arra kellene "átszoktatni". A fiam is tanulgatja az ivást (ugyebár még több megy mellé, mint a szájába), eddig el se fogadott semmilyen csőrös itatót. A héten vettem egy Baby Bruin márkájú, 500 Ft-os itatót, ez az, amiből iszik. Próbálgatni kell az itatókat is, sajnos. Vettem már neki Nuby-st, noname, Babylove-ost, de egyik se volt jó, csak ez.

Nem erőltetném, csak néha cumisüveg helyett abból is kínálgatnám (nem az alvásoknál). A bölcsiben a gondozónénik meg fogják tanítani a pohárból ivásra, de ott az is ösztönző lesz, hogy a többi gyerek is abból fog inni.

Egyébként pont ennyi idős a kisfiam, és ő is ősszel kezdi a bölcsit. :)

2012. jún. 10. 16:23
 8/13 anonim ***** válasza:

20 hónapos kisfiam már jó ideje iszik csőrös pohárból, pohárból, de cumisüveggel (víz van benne) alszik el. Nekem a védőnő mondta, hogy ne vegyem el tőle a cumisüveget, egyszer majd magától is eljut oda, hogy már nem kell majd neki. Mivel víz van benne, a fogait sem teszi tönkre. A reggeli tejecskéjét kapja még cumisüvegből, minden más innivalót napközben csőrösből vagy pohárból iszik.

Szerintem még korai elvenni a kislányodtól a cumisüveget, hiszen ő azzal nyugtatja meg magát elalváskor. Ha már nagyobb lesz, meg lehet próbálni elcserélni egy általa kiválasztott alvós állatkára vagy babára. Addig is még meg kellene tanítani másból is inni. Pl. cumisüvegből csak alváshoz kapjon inni. A csőrös poharat azért ajánlom, mert abból hatékonyan tud nagyobb mennyiséget is inni önállóan, segítség nélkül, bárhol (pl. babakocsiban is), nem önti magára. Ha etetőszékben vagy asztalnál ül, attól még itathatod pohárból.

A bölcsiben pedig valószínűleg gyorsan hozzá fog szokni az új helyzetekhez, ahhoz is, hogy ott nincs cumisüveg.

2012. jún. 10. 16:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Érdekes,hogy nem lehet bölcsibe cumisüveget vinni,nálunk lehet azt is,de cumit is vagy más alvós dolgot.Egyébként olyan pici még,ne vedd el tőle,pláne ha ennyire ragaszkodik hozzá-
2012. jún. 10. 18:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Számomra is fura egy olyan bölcsi, ahol nem lehet cumisüvegezni... Hiszen a bölcsiben egészen apró kis babókák is előfordulnak!
2012. jún. 10. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!