A konakion-t tápszeres babáknak is kell adni?
Nagyot nem, de nem ideális, bekavar az alvadási faktorokba, és mivel zsírban oldódó, bőven túladagolható (ezért kell havi egyszer adni, mert raktározódik), főleg, hogy a tápszerrel minden nap adtál mellé még egy kicsit.
Ha adod még, akkor semmiképp ne add tovább, ha már nem, akkor meg mindegy, és örüljünk, hogy nem lett baj.
(Gyerekorvos nem mondta, hogy nem szabad?)
Ha nem mondta, az igen nagy mulasztás (én is orvos vagyok).
(A lelkiismeretem nem hagyja, hogy ne mondjak még annyit, hogy egy vérképet esetleg nézessetek neki, bár nagy galibát vsz. nem csinált.)
A túladagoláshoz szólnék csak hozzá.
igaz nekem anyatejesek a gyerekeim, de a mostaninál rá is csodálkoztam, hogy havonta kell adni a konakiont, mert az előző gyerekemnél még hetente kellett ugyanezt az adagot, az az előtti gyerekemnél meg szerinte naponta, bár lehet hogy hetente volt az is.
Nem tudom a tápszerben mekkora dózis van, de havonta egy adag plusz tápszert biztos nem több egyszerre a szervezetnek, mint anyatej plusz hetente ez az adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!