Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem rég szülő anyukák! Hogyan...

Nem rég szülő anyukák! Hogyan lehet huzamosabb ideig bírni az "éjszakázást"?

Figyelt kérdés
Tudtok valami jó módszert, vagy "bió gyógyszert" hogy hogyan lehet bírni az éjszaki műszakot a pici baba mellett, és még nappal is valamennyire aktívnak lenni?
2012. jún. 8. 19:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Először is, tényleg hozzá lehet szokni. Nekem már 2 éves a nagy, sajnos elég rossz alvó, én sem aludtam már évek óta ennél többet, és már nem is vagyok fáradt.

A másik pedig, ami segít, valószínű, sokaknak nem fog tetszeni, de vállalom: dobd sutba az elveket! Szoptass az ágyban, és ne érezd rosszul magad, ha a baba végül ott ragad reggelig! A nagyfiamnál elkövettem azt a hibát, hogy ragaszkodtam a szigorúan külön alváshoz, aztán az egész éjszakát az ágya mellett tölthettem a fenekét rázva, vagy sétálgathattam vele, hogy aludjon már el... Az eredményt olvashatod fent. A kicsim most 2 hónapos, ha felébred, magunk közé veszem, és alszunk vidáman tovább, ott szopizik, ha akar, fel sem ébredek rá, és mindenki kiegyensúlyozottabb.

2012. jún. 8. 20:18
 12/21 A kérdező kommentje:
Párom még a héten itthon volt velünk, de jövö héttől már ő is megy dolgozni. Szóval esélytelen hogy esetleg éjjel felkeljen. Vagy hogy nappal segíthessen...:(
2012. jún. 8. 20:19
 13/21 A kérdező kommentje:
Igen már nem egyszer volt hogy a fotelben aludtam el az ágya mellett...:( de már nem birom sokáig viszont ha bele gondolok hogy ő nem egy pár hónapos állapot hanem éves...akkor megpróbálok valahogy erőt venni magamon hogy csak bírjam még valahogy ki egy kicsit.
2012. jún. 8. 20:23
 14/21 anonim ***** válasza:
Jajj, az éjszakázást utáltam. Lányom nehéz eset volt, kisfiam 3 hétig kelt csak fel éjjel, 3 hetes korától átaludta, este 9-reggel 5-6-ig. De azt hittem, sosem élem túl azt a 3 hetet. Nagyon nehéz volt, és alig tudtam felkelni.
2012. jún. 8. 20:26
 15/21 A kérdező kommentje:
Mi most vagyunk 2 hetesek, és hát régebben még átaludta volna az éjszakát, de mivel azt mondták (védő nő orvos) hogy ne hagyjam hogy átaludja az éjszakát, mert könnyen kiszáradhat, ezért felkeltettem 4-5 óránként éjjel hogy egyen, és mostanra meg már nem is alszik el az etetések között éjjel, így esélyem sincs aludni...annyira jó lenne ha legalább tudnám hogy mikor lesz egy kicsit lazább, vagy hogy legalább csak az etetések között aludni tudna/tudnék :) :(
2012. jún. 8. 20:31
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem képtelenség megszokni a nem alvást és a gyereknek is rossz, hogy totál mosogatórongy vagy, valami megoldás kell!!! Az elsővel rettenet volt, alig éltem hónapokig a kialvatlanságtól. Ahogy a 11. válaszoló írta, mi is szigorúan a kiságyban altattuk és hiába akármilyen technika, kitartás, stb. csak ott ültem mellette csaknem egész éjjel. 2. babát hazahoztuk, akkor itt tanyázott az anyósom segítségképpen. Beraktuk este a kiságyba, bezuhantam az ágyba, hogy alszom, erre anyósom 2 perc múlva villanyt kapcsolt a babánál, és konstatálta, hogy böfizett egyet. Vissza az ágyba, éppen elalszom, mikor anyós újra kapcsolt: pukizott egyet a baba. Vissza az ágyba, pár perc múlva anyós kapcsol: nem éhes ez a baba? Úgy cuppog... Na erre fogtam a picit és odavettem magam mellé, azóta is ott alszik és nagyon nyugis! Ha éhes, cuppog egy picit, megetetem, de már alszunk is tovább mindketten mint a bunda. Édes ahogy mosolyog álmában, nem kell hajnalban órákig rázogatni, nyugodt, kiegyensúlyozott és én is az vagyok, hogy kialszom magam.
2012. jún. 8. 22:31
 17/21 anonim ***** válasza:
3 hós lányom 1 hós kora óta vegigalussza az ejszakat, a batyja 9 hós koráig 2x kelt..kave, kola,miutan abbahagytam a fejést,elotte meg mert allati rendes ferjem van.o segitett..
2012. jún. 8. 22:53
 18/21 rukimeki1 ***** válasza:

Mindig pihenj, ha a baba alszik. Ne törődj semmivel. Se házi munka se semmi. Csak pihenj amennyit tudsz. Néhány 7 és beáll ne aggódj. Még nem tudják, hogy az éjszaka alvásra való, idő kell míg megszokják a "földi" létet :)

Nagyon sok boldogságot, és egészséget a babához.

2012. jún. 8. 22:57
 19/21 rukimeki1 ***** válasza:

Ja! Én is odavettem magam mellé, (Ő hasfájós volt nagyon) onnantól egyszer keltem fel éjjel, és aztán csak reggel/hajnalban. Most 8 hónapos. Szépen vissza tudtam szoktatni a kiságyba. Most már nagyon közlekedik és félek le ne essen az ágyról. Semmi baj nem volt a vissza szoktatással.

Tényleg jó, ha melletted alszik. Sokkal nyugodtabba, ha az anya a közelben van. Olvass róla irodalmat tele van a net vele! :) Ő 1-2 hetes korától aludt velünk. Ráfeküdni semmikép nem tudsz. Jah! És apunak nehezebb volt feldolgozni a külön alvást, mint nekem vagy Bendének! :)

2012. jún. 8. 23:03
 20/21 anonim ***** válasza:
túl lehet élni, de megszokni nem sikerült. Ráadásul két kicsim van, 2 év korkülönbséggel és most épp mindkettőnek jön a foga vagy mi. Ma éjjel már külön alszunk a férjemmel, hogy feleannyi bajunk legyen. Ő a fiúval, én a kislánnyal. A gyógyszerem: kávé, kávé, kávé. Ha az sem segít, akkor pedig nappal ok nélkül elkezdek sírni a fáradtságtól.
2012. jún. 8. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!