Nem rég szülő anyukák! Hogyan lehet huzamosabb ideig bírni az "éjszakázást"?
Először is, tényleg hozzá lehet szokni. Nekem már 2 éves a nagy, sajnos elég rossz alvó, én sem aludtam már évek óta ennél többet, és már nem is vagyok fáradt.
A másik pedig, ami segít, valószínű, sokaknak nem fog tetszeni, de vállalom: dobd sutba az elveket! Szoptass az ágyban, és ne érezd rosszul magad, ha a baba végül ott ragad reggelig! A nagyfiamnál elkövettem azt a hibát, hogy ragaszkodtam a szigorúan külön alváshoz, aztán az egész éjszakát az ágya mellett tölthettem a fenekét rázva, vagy sétálgathattam vele, hogy aludjon már el... Az eredményt olvashatod fent. A kicsim most 2 hónapos, ha felébred, magunk közé veszem, és alszunk vidáman tovább, ott szopizik, ha akar, fel sem ébredek rá, és mindenki kiegyensúlyozottabb.
Mindig pihenj, ha a baba alszik. Ne törődj semmivel. Se házi munka se semmi. Csak pihenj amennyit tudsz. Néhány 7 és beáll ne aggódj. Még nem tudják, hogy az éjszaka alvásra való, idő kell míg megszokják a "földi" létet :)
Nagyon sok boldogságot, és egészséget a babához.
Ja! Én is odavettem magam mellé, (Ő hasfájós volt nagyon) onnantól egyszer keltem fel éjjel, és aztán csak reggel/hajnalban. Most 8 hónapos. Szépen vissza tudtam szoktatni a kiságyba. Most már nagyon közlekedik és félek le ne essen az ágyról. Semmi baj nem volt a vissza szoktatással.
Tényleg jó, ha melletted alszik. Sokkal nyugodtabba, ha az anya a közelben van. Olvass róla irodalmat tele van a net vele! :) Ő 1-2 hetes korától aludt velünk. Ráfeküdni semmikép nem tudsz. Jah! És apunak nehezebb volt feldolgozni a külön alvást, mint nekem vagy Bendének! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!