Akinek a gyermekei között -5-6 év körkülönbség van, leírnátok egy két dolgot?
4,5 év van, a lányom 6 éves lesz, a fiam 15 hónapos.
Nagyon jó testvérek, imádják egymást, nincs féltékenység.
A lányom sokat szokott segíteni (ha van kedve), és játszanak is sokat együtt. A fiam szinte istenként tekint a lányomra, nekem onnantól könnyebb a nap, ha a csajszim már otthon van délután, akkor utána megy mindig a fiam és tudom végezni a dolgomat. :)
Ami nehezebb, hogy a lányom játszana néha olyan dolgokkal, amik nem a kicsinek valók (kirakó, színező, barbie...) és mivel a cseppem már mindenhova felmászik, szegény nem tud hova leülni nyugodtan játszani. De remélem, előbb utóbb leszokik a fiam a mindent széttépős, megevős korszakáról, és akkor ez is jobb lesz.
Nálunk úgy van, hogy a hugom és köztem van 6 év korkülönbség, úgyhogy egy nagytesó szemével tudom leírni a dolgokat.
Én nagyon vártam, hogy megszülessen, sokat segítettem is anyukámnak. Még pelenkáztam is! A csecsemőkort nagyon szerettem. Aztán később már zavart, hogy nem tudtam vele játszani. Mikor már ő tudott volna velem játszani, addigra engem nem érdekelt a dolog. Egy időben nagyon rosszban voltunk a lázadó korszakom miatt. Mire én kinőttem, ő került bele és megintcsak nem voltunk jóban. Amióta elköltöztem otthonról és már mindketten felnőttek vagyunk egész jó lett a viszonyunk. Előtte volt olyan is, hogy nem is köszöntünk egymásnak.
Összegezve, szerintem ez pont a legrosszabb korkülönbség. Vagy csak nálunk jött ki ilyen rosszul.
Köztünk a húgommal öt és fél év van, nagyon vártam, öltöztettem, pelenkáztam, tologattam babakocsiban, anyukám szerint elsőrangú bébiszitter voltam. Később mi nagyon jókat játszottunk is együtt - én kicsit lealacsonyodtam korban, ő meg igyekezett felnőni hozzám.
Amikor már tudott velem jönni, cipeltem magammal mindenhová. Anyuék szerint soha nem veszekedtünk - én is így emlékszem. Viszont rengeteg mindenre megtanítottam, én olvastam mesét neki, stb.
Később is rendben volt a kapcsolatunk, talán a sport miatt is, ugyanazt csináltuk, rengeteget dolgoztunk együtt. Máig bármikor számíthatunk egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!