Hány fokon mosod 1 év körüli babád ruháit?
Új mosógépünk van, és van rajta babaruha program, ami 60 fokon mosná a ruhákat és kb 2 óráig mosná. Nem megy tönkre így a ruha?
Mert idáig 40 fokon mostam az összes színt együtt, nem válogattam világos és sötét között. Most szétválasszam őket 60 fokon? Egyáltalán szükség van erre néha, hogy magasabb hőfokon kimossuk a ruhákat?
Soha nem mostam 60 fokon, söt nézd meg mi van a babruhán de legtöbb 30-40 fokot javasol.
èn is ezon mosok mindig.
A színeseket 40 fokon, a fehéreket 40 vagy 60 fokon mosom, attól függ, mennyire piszkosak. Az én gépemen van "mindennapi ruha" program, 1 óráig mossa, tökéletesen tiszták a holmijai, pedig sokszor minden kerti piszokba belemászik.
Ha szükséges, akkor inkább áztatom előtte egy éjszakát a ruhát (pl. ma is a paprikás krumplis bodyt), de nem hiszem, hogy kellene a két órás progi.
Mivel új a géped, szerintem előbb ismerd ki, tapasztald meg, hogy melyik program a szimpatikus és használd aszerint.
Ariston? Hotpoint?
Nálunk is van babaprogram, és annyi a különbség egyébként, hogy bővebb vízzel mossa, a helyes leírás rá, hogy mosás közben áztatja is.
Én azokat a ruhákat mostam ki 60 fokon, amit használtan kaptam. És mivel én a babaruhákat beáztatom mosás előtt (folteltávolítóval), így elég egy gyengébb mosás rá.
Régebben azért mostak magasabb hőfokon hogy fertőtlenítsenek. Ma már a folteltávolÍtókban van ez is, és ugye ott van még a vasalás is.
Emiatt én nem mosok 60 fokon semmilyen babaruhát.
40 fokon mosd, mert 60-at csak a pamut bírja. (és nem minden gyruha pamut)
Plusz azért az ember vasalhatja is. Amúgy én rendes programon mosom, összeset egybe, kb. 80 perc a mosás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!