Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek 8hónapos hányásig...

Mit tegyek 8hónapos hányásig hisztiző kislányommal? Tegnap mégcsak öklendezett, ma meg hányt is. és tényleg csak annyi időről van szó míg az ő ételét készítem.

Figyelt kérdés
már mászik ,feláll, mindnhol.és van egy 4éves nagytesója, így ha nem tudok oott lenni velük a picit járókába teszem.eddig el is volt, szeretett ott lenni, mióta mászik,sőt amióta feláll van ez a hiszti.egyre jobban hergeli magát.mit csináljak?
2012. jún. 4. 20:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%

hú de lepontoztak,inkább olvassatok utána

"Az igazi hiszti akkor kezdődik, amikor a baba felfedezi a saját akaratát, 8-10 hónapos kora körül. Kezdetben csak azért emeli fel hangját, mert korlátozod valamiben, később pedig már tudatos eszközként használja hisztit a baba, de ez attól is függ, hogyan reagáltál az első dühkitörésekre, ha engedtél neki, hiszen"még úgyis kicsi baba", akkor később nagyobb valószínűséggel használja ezt az eszközt céljai elérésére. " írja egy babapszihológus, nagyokosok...

2012. jún. 5. 10:34
 12/23 A kérdező kommentje:

én nem pontoztalak le, írtam már, szerintem is hiszti, mert nem engem akar, kiveszem megy az ellenkező irányba, szóval nagyon jól elvan ő egyedül.de a nagyot se akarom egésznap korlátozni,nem akarom hogy egésznap azt hallgassa, hogy így figyelj - úgy vigyázz a kicsire...st...

na, remélem 1-2 hónap és túl leszünk, tudom később is lesznek még "problémák" az együtt "játszással".

amúgy, ha reggel a járókában kezdi a napot akkor elvan benne,de az első kivétel után már persze nem akar benn maradni.

2012. jún. 5. 15:54
 13/23 anonim ***** válasza:
tudom,kérdező,nem is Rád gondoltam
2012. jún. 5. 16:03
 14/23 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ez akkor sem hiszti. Csak nem érti, hogy miért teszed járókába, amikor ő felfedezné a világot. Ez olyan érzés neki, mintha érzés neki, mintha te éppen egy újságot olvasgatnál, és a férjed kikapná a kezedből, szó nélkül. Csak te nem kezdesz el sírni, ordítani, mert te tudsz beszélni. Ő még nem, és csak a sírással tudja kifejezni, ha valami nem tetszik neki.

Ha nem akarja, akkor ne tedd a járókába, hanem a lakást tedd baba-biztossá: az alsó fiókokban, szekrényekben olyan cuccok legyenek, amiket nem baj, ha kipakol. Ne legyenek elöl veszélyes dolgok, a veszélyes helyek (pl. ahol a tisztítószerek vannak) legyenek bezárva.

Így tud mászkálni egyedül, miközben te mást csinálsz 8de azért 5-10 percenként nézz rá, biztos, ami biztos).

"Az igazi hiszti akkor kezdődik, amikor a baba felfedezi a saját akaratát, 8-10 hónapos kora körül. Kezdetben csak azért emeli fel hangját, mert korlátozod valamiben, később pedig már tudatos eszközként használja hisztit a baba, de ez attól is függ, hogyan reagáltál az első dühkitörésekre, ha engedtél neki, hiszen"még úgyis kicsi baba", akkor később nagyobb valószínűséggel használja ezt az eszközt céljai elérésére. "

11. válaszoló, ez azért így nem teljesen igaz. Ami 8-10 hónapos korban van, az nem hiszti, ahoyg az előbb is írtam.

Az, amiről te írtál, az a tudatos hiszti, de az csak kb. 2 éves kor körül jön elő (ami 1,5 éves kor körül van, az sem hiszti, hanem a szep. szorongás második "részlete").

És inkább te olvass utána:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. jún. 5. 18:29
 15/23 anonim ***** válasza:
Figyelj utána olvastam rendesen,ezt egy babapszihológus írta,persze hogy nem olyan mint a dackorszakban lévő hiszti ez olyan előszél,lehet okoskodni hogy biztos szorongás meg egyebek ha nem olyan a gyereked úgysem tudod miről beszélünk,az én fiam 8-10 hónaposan is simán hátra vágta magát,ha nem tetszett neki valami
2012. jún. 5. 18:36
 16/23 anonim ***** válasza:
ja és biztosan szorong a 3 hónapos kisfiam amikor az etetőszékben 2 percet várnia kell pl az ebédre és csapkodja ordít és nyafog,vagy ha a játszótéren nem engedem,hogy belemásszon a csipkebokorba,biztosan azért nyafog,toporzékol,és tol el mert szep.szorongása van...
2012. jún. 5. 18:40
 17/23 anonim ***** válasza:
13
2012. jún. 5. 18:40
 18/23 anonim ***** válasza:
mellesleg tudom mi az a szep.szorongás,de ez nem az,amúgy meg minden babánál máskor van valakinél annyira nem is szembetűnő,és nem tart sokáig, a kisbabák nagyon értelmesek,többet értenek ,mint gondolnánk,megértik amit mondunk nekik pláne fél éves kor után,tehát képesek kifejezni akaratukat is,valamelyik baba korán,mint az én kisfiam valamelyik baba később,kár ezen vitatkozni,manapság mindent a szep.szorongásra fognak rá,és azt aki azt állítja hisztis a gyereke,szinte megkövezik
2012. jún. 5. 18:58
 19/23 A kérdező kommentje:

Kedves # 14/18 ma 18:29!

nem a lakás nem bababarátságával van baj, hanem a 4éves tesóval.szóval félek,hogy véletlenül baleset történik.akarattal nem bántaná (bár ebben sem lehet 100%ig biztos az ember) nagyon szeretik egymást.

2012. jún. 5. 20:55
 20/23 anonim ***** válasza:

14. vagyok.

Értem... Hát erre nem tudok tanácsot adni sajnos. Nálunk a nagy 3,5 éves, a kicsi 10 hónapos, és én általában ott vagyok, ahol ők. A konyhából teljesen rálátni a nappalira, úgyhogy ha főzök, akkor a nappaliban játszanak. De nem tudom, hogy nálatok milyen a lakás elrendezése.

15-ös válaszolónak: akárhogy írod, akkor sem hiszti. A 13 hónapos sem azért ordít, csapkod, mert hisztizik, hanem mert éhes, nem tudja kivárni a kaját. Ha egy felnőtt ember éhes, és várnia kell a kajára, ő is türelmetlenkedik, csak nem ordibál, mert már tudja kontrollálni, és magában tudja tartani ezt az idegességet.

2012. jún. 6. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!