Fog még változni, nolni a nappali alvás hossza?
Lányom 10 hónapos kora óta alszik napi egyszer olyan 1,5 órát. Éjjelt mindig végigaludta.
Előtte ő 2x40 percet aludt kb., vagy még annyit sem...
Igen, nekem is mondták, hogy de hát csak alvás közben fejlődik az agya, és nappal is sokat kell aludnia. Hát erőszakkal nem tudtam, de nem is akartam altatni, főleg úgy, hogy éjjel aludt mint a bunda! S amíg éjjel alszik, addig anyuka te is szerencsés vagy!
Pár hónap és lehet ő is változni fog, és a nappali alvása is lehet még jobb. DE így is fejlődhet jól, főleg hogy este a te babád is szépen alszik!
Én úgy olvastam, hogy fél éves kor körül átlagban éjjel 11 órát alszanak, nappal pedig 3 órát (megbontva, általában 3x), de az egyes babák ettől eltérő igényekkel rendelkeznek és 1-2 óra mínusz vagy plusz belefér. Eszerint (meg amúgy is) babádnak teljesen normális az alvásigénye.
Ha elrontottál valamit, akkor azt majd a közli a gyereked 20 év múlva, de nehogy már most beszóljanak mások neked. :)
A babák egy idő után eleve már kevesebbet alszanak, hiszen fejlődnek, és másrészt kíváncsiak a világra, nem érnek rá egész nap aludni.
A napirendjük meg úgyis változik, lehet pár hét, hónap múlva megint jobban fog aludni!
koszi a válaszokat, a kicsi lány nem pont a kérdésem után aludt 2 órát :)
csak már nagyon unom, hogy mindenki beszól valamiért, hogy miért van ez vagy az. Napirend, alvás, evés állandó téma, és mivel egyikben sem vagyunk mintapélda kapunk boven hideget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!