Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fog még változni, nolni a...

Fog még változni, nolni a nappali alvás hossza?

Figyelt kérdés
Most 7 hónapos lányom 2 hónapos kora óta nappal egyszerre max. 40 percet alszik. Eddig azzal nyugtattak, hogy éretlen az idegrendszere, keveset bír fent lenni, kevesebbet is alszik egyszerre. Majd idovel jobb lesz. Most meg inkabb kezd átállni a 30 perces alvásra 3-szor naponta. Kozben néhány ismerosom meg azzal idegesít, hogy az alvás mennyire fontos egy babánál, mert nem fog rendesen fejlodni. Már kezdek én is aggódni mi lesz így vele. Amúgy nagyon nyugodt, nevetos baba. Éjjel 11 órát alszik, egyszer kel enni 10 percre,és már alszik is vissza. Napi 13 óra alvás ennyi idosnek még belefér? Fog valamikor délután egyszerre 1,5-2 órát aludni? Volt valakinek hasonlóan alvó babája? Hogy alakult késobb az alvása?
2012. jún. 4. 13:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom is ilyen volt, 1-2 hónapos kora után már csak éjjel aludt. Hiába fektettem le ebéd után, nyitott szemmel feküdt akár egy-két órán keresztül, de nem aludt el, az oviban sem. De nem lett tőle baja, már 20 éves és már tud aludni nappal is. :))
2012. jún. 4. 13:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Lányom 10 hónapos kora óta alszik napi egyszer olyan 1,5 órát. Éjjelt mindig végigaludta.

Előtte ő 2x40 percet aludt kb., vagy még annyit sem...

Igen, nekem is mondták, hogy de hát csak alvás közben fejlődik az agya, és nappal is sokat kell aludnia. Hát erőszakkal nem tudtam, de nem is akartam altatni, főleg úgy, hogy éjjel aludt mint a bunda! S amíg éjjel alszik, addig anyuka te is szerencsés vagy!

Pár hónap és lehet ő is változni fog, és a nappali alvása is lehet még jobb. DE így is fejlődhet jól, főleg hogy este a te babád is szépen alszik!

Én úgy olvastam, hogy fél éves kor körül átlagban éjjel 11 órát alszanak, nappal pedig 3 órát (megbontva, általában 3x), de az egyes babák ettől eltérő igényekkel rendelkeznek és 1-2 óra mínusz vagy plusz belefér. Eszerint (meg amúgy is) babádnak teljesen normális az alvásigénye.

2012. jún. 4. 13:34
 3/8 Disi ***** válasza:
Az én babóm is 30 perceket aludt nappal. Kb 9 és fél hós volt, mikor átállt a napi egy alvásra. Most a frontoktól függően alszik délben 1 vagy akár 3 órát is. Félelmetes néha hogy délelőtt 3 óra ébrenlét után elájul, aztán egy óra alvás után felébred és pörög estig. Ráadásul most kezdett el járni, látszik hogy piszokul elfárad, de akkor leül mellém egy kicsit aztán 5 perc pihi után megy és pörög tovább... és egyáltalán nem nyűgös. Ha hidegfront jön az viszont lenyomja, akkor képes 2-3 órát aludni. Én is féltettem, hogy nem alszik eleget, de erőszakkal nem lehet alvásra bírni a kismanókat :)))
2012. jún. 4. 14:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Az enyém 27 perceket aludt! de pontosan annyit:) aztán 7hós korára lett 40(napi 3 szor)..10hónapos korában napi 2 szer 2-órára nőtt,aztán 1évesen napi kétszer másfél órát..most 16 hónapos,nappal kb 3-4 órát isalszik(persze fárasztani kell egy ilyen kiadós szundihoz):)biztos nőni fog nektek is..sajnos ez tényleg az idegrendszerén mulik..kitartás!
2012. jún. 4. 14:11
 5/8 A kérdező kommentje:
koszonom a biztatást, már kezdtek komoly kételyeim lenni, hogy én rontottam el. Volt hogy egész nap csak altattam, hátha nem tud elaludni az a baj, de akkor se aludt tobbet. Anyosom meg anyum meg már halálra szekáltak, hogy ez így nem maradhat, mert o még nagyon pici, sokkal tobbet kellene aludnia. Nagyon furcsa megszokniuk, mert eleinte 20 órát aludt 2 hónapig, aztán egyik napról a másikra átállt erre a kevés alvásra, és hát bár nem mondják ki, de érzékeltetik, hogy én rontottam el.
2012. jún. 4. 14:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem rontottál el semmit. Sokáig a lányom is 3*fél órát aludt, aztán csak kétszer aludt délelőtt 1 órát, délután 20-30 percet. Nemrég szokott át az egy alvásra, most 1óra 15 perc és 2,5 óra között húzza. Most lesz 16 hónapos
2012. jún. 4. 14:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha elrontottál valamit, akkor azt majd a közli a gyereked 20 év múlva, de nehogy már most beszóljanak mások neked. :)

A babák egy idő után eleve már kevesebbet alszanak, hiszen fejlődnek, és másrészt kíváncsiak a világra, nem érnek rá egész nap aludni.

A napirendjük meg úgyis változik, lehet pár hét, hónap múlva megint jobban fog aludni!

2012. jún. 4. 15:02
 8/8 A kérdező kommentje:

koszi a válaszokat, a kicsi lány nem pont a kérdésem után aludt 2 órát :)

csak már nagyon unom, hogy mindenki beszól valamiért, hogy miért van ez vagy az. Napirend, alvás, evés állandó téma, és mivel egyikben sem vagyunk mintapélda kapunk boven hideget.

2012. jún. 4. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!