Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnám újra megszeretet...

Hogyan tudnám újra megszeretetni a fürdést a kislányommal?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 5 napban nagyon sír, ha berakom a vízbe. Már próbáltam melegebb, langyosabb vizet csinálni, a fürdőszoba hőmérsékletét is változtattam, de semmi. Csak akkor nyugszik meg, amikor kiveszem. Semmi trauma nem érte szerintem, ami ezt kiválthatná. Mit tudnék vele tenni, aki járt már hasonlóan, írjon!
2008. ápr. 25. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Én jártam hasonlóan, de még nem tudom a megoldást, mert épp ott tartunk a fiammal, ahol Ti.

A vizet szereti, mert úszni járunk és azt élvezi, de a fürdőszobában valamiért tiltakozik. Nem értem.

Remélem, kapsz majd olyan választ is, akinél megoldódott, mert én is tudni szeretném, mit lehetne tenni.

2008. ápr. 25. 20:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is volt ilyen, nyelt egy pici vizet, azután 10 napig sírt a fürdésnél. Ugyanígy lehet nyűgi akkor is, ha valamikor picit hidegebb vagy melegebb volt a víz. Vegyél egy vízhőmérőt és állítsd azonos hőfokra mindig a vizet (mi 37-38 fokos vízben fürdetünk). Nekünk sokat használt, hogy odaadtuk mindkét kezébe egy-egy ujjunkat, amibe kapaszkodott. Egy hét után már kevésbé szorította az ujjunkat és kb a 10. napon elengedte a kezünket. Azóta minden ok és újra imád fürdeni. Nagyon sok türelem kell hozzá. Amíg nem élvezi a vizet próbáljátok minél rövidebb ideig fürdetni. Sok sikert!
2008. ápr. 25. 20:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyszer valamiért nyűgös volt, aztán már TE stresszelsz, hogy tuti a fürdéstől van. Próbálj maximálisan nyugodt maradni fürdetés közben, ha nem megy, ne kezdd el a fürdetést! Nekem bevált...
2008. ápr. 25. 21:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem írod mennyi idős a babád.

Én a 2,5éves lányommal vagyok most így,és volt legalább még 2x ilyen fiatalabb korban is.Semmi rossz nem érte a fürdőbe,vagy a vízbe akkor sem,és most sem.Most már meg is tudja mondani és azt mondja,nem tudja miért nem szeret most fürödni.Mi most úgy oldjuk meg,hogy nem kell neki a kádban maradnia,csak gyorsan megmosdatom,és kiveszem.Ezt már megérti,és nincs cirkusz,csak kisebb nyafi.Amikor kisebb korában volt ilyen,akkor volt hogy pár napig nem fürdettem,csak letörölgettem nedves ruhával,hisz egy kisbaba nem koszos.Aztán kis kihagyás után újrapróbálkoztunk.De mindig akkor tértünk vissza a rendes több ideig tartó locsizáshoz,mikor már neki is volt kedve hozzá.Nem szabad erőltetni,mert ha fél,megutálja a vizet,és csak erősödik benne a félelem.

Szerintem legyél türelemmel,és ne legyen erőszak a fürdés.

Üdv

2008. ápr. 25. 22:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Próbálkozni fogok, remélem előbb-utóbb nem fog sírni :-)
2008. ápr. 26. 06:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nem irtad menyi idős a babaád. Az én fiam 3 hónapos volt,amikor egyik napról a másikra szó szerint üvöltött fürdés közben. Nem tudtuk,hogy miért,mert addig imádta,babaúszásra is jártunk. hőmérséklet rendben volt. Akkor eszembe jutott,hogy tele engedem a kiskádat vizzel. A hatás nem maradt el.:) Ugy pancsolt,hogy az összes vizet kirugta a kádból. Nála az volt a gond,hogy kevés volt a viz. Utánna inkább a nagykádba fürödtünk vele.
2008. ápr. 26. 06:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Az én kislányom 2 hónapos. Lehet, hogy pár napig inkább csak áttörlöm a bőrét, utána meg megpróbálom a nagyobb vizet, esetleg apával, hátha úgy biztonságban fogja érezni magát.
2008. ápr. 26. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!