Mennyi idő elteltével sikerült rájönnötök, hogy mitől allergiás a babátok?
Mar csecsemokoraban is volt rajta 1-2 ekcemas folt, amire persze akkor jottem ra, hogy ekcema lehetett, amikor nagyon eldurvult a helyzet. 4 honapja durrant be eloszor az arca, aztan szepen lassan a kezfeje is. Amikor 1-1 folt elkezdett leszaradni, akkor dobbentem ra, hogy a csecsemokori foltjai is ekcemas eredetuek lehettek. Amugy 4 honapja keressuk az okokat, eddig semmi eredmennyel. 1 honapja tejmentes dietan van, de az ekcema nemhogy javult volna, inkabb romlott. Vervizsgalat negativ lett, de kozben rajottem, hogy a paradicsom is okoz nala allergias tuneteket. 10 nap mulva megyunk allergologiara, talan ott okosabb leszek. Voltunk egyebkent mar, a gyerekorvoson kivul, 2 borgyogyasznal es egy gyerekgasztro dokinal is a Budai Allergia Kozpontban. Eddig csak a szteroidos kremek segitettek a tunetek kezeleseben, de amint abbahagytuk, a tunetek megint elojottek. Borgyogyasz altal felirt kevert krem, Sanatopic testapolo, shea vaj nem jott be:-(((
Te 10 napja probalkozol, en kb 120 napja. Tudom, hogy idegorlo, neha reggelente elbogom magam, hogy milyen csunya az arca. Olyan, mintha egesi sebek lennenek rajta. Amugy ha barmit is valoztatsz, az nem biztos, hogy 1-2 nap alatt megszunteti a tuneteket. Pl ugy tudom, hogy a tej es szarmazekai 3-4 het alatt urulnek ki a szervezetbol. Persze az sem mindegy, hogy kontakt allergiaja van, vagy etel, mert laikusan ugy gondolom, hogy ha kontakt allergiaja van, akkor amint nem erintkezik az adott dologgal, a tuneteknek enyhulniuk kene. Etelallergia esten viszont hosszabb iso is elmulik, mire a szervezet kiuriti az allergen anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!