Tejallergiás babás anyucik! Ezt adhatom a 8 hónapos babámnak?
Sziasztok!
Köszönöm, igen,én is erre gondoltam.
Akkor még várat magára:)
Allergiásnak a szóját később sem ajánlják nagyon, mert keresztallergia jöhet létre (ez sok mindenre igaz, de a szója különösen allergizáló).
2,5 éves a kisebbik fiam, ő kb. fél éve kap szójás dolgokat, előtte csak max. olyat, amiben nyomokban volt.
De nála szójára is kiterjesztették az allergiavizsgálatot és mivel már többször is negatív volt, így nyugodtan kaphatott.
A helyedben én egyelőre rizs/zabtejet adnék csak neki. Gondolom még tápszert iszik vagy szoptatod, így csak főzéshez kéne. Ugyanúgy lehet használni, mint a tehéntejet, csak kicsit hígabb, így kevesebb kell belőle, pl. a pudinghoz.
Ja és ha szigorúan diétáznotok kell, akkor alaposan olvass el mindent, mert sajnos elég sok tejszármazék van elrejtve a termékekben: pl. tejpor, tejsavó, savópor, kazein stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!