Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel kössem le/fejlesszem 7...

Mivel kössem le/fejlesszem 7 hetes babámat? (részetek lásd alább)

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Amikor ébren van, nem szeret feküdni.Így hiába van az ágyánál egy csomó lógó, csörgő, kütyü, nem nézegeti,és a fekvő póz miatt egyenlőre nem szereti a játszószőnyeget sem.Most vettünk egy hintát ami magától működik, abban nagyon jól elvan = el is alszik perceken belül. De azzal nem sokat fejlődik ugyebár.

Amit szeret: ha a vállamon hordozom a lakásban és nézegeti a képeket a falon (tetszik neki a narancs falon fekete kép), de így nem bírom el sokáig.Kenguruhoz kicsi még mert nem tartja a hátát.

Akkor mégis hogyan játszak vele? Van valakinek ötlete? Bármi érdekel.

2009. júl. 1. 07:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Hagyd békében a kiságyban,és ne hordozd mindig.Nagyon pici még ahhoz,hogy minden érdekelje.Attól,hogy hordozod,nem fog jobban fejlődni,de azt elérheted,hogy később nem marad meg az ágyában.A nap egy meghatározott szakában vedd fel egy kicsit,ha fekszik beszélj hozzá,énekelj neki,ez bőven elég.Ahogy nő,egyre többet fog csinálni,ahogy az neki jó.
2009. júl. 1. 07:18
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

Én itt hasznos dolgokat olvastam.

2009. júl. 1. 07:22
 3/11 A kérdező kommentje:

1.válaszolónak: természetesen én is tisztában vagyok vele hogy nem jó ha folyton kiveszem a kiságyból és cipelem, mert megszokja.Épp ezért kértem itt segítséget, hogy mi mást csináljon a baba hoyg én ne cipeljem folyton.

Csak az a baj, hogy egy idő után ha unatkozik nagyon sír. És bár én az a fajta anyuka vagyok aki hagyja picit sírni a babát, maga a sírás nem borít ki, de egy idő után ha már nagyon elkeseredetté válik, akkor nincs szivem magára hagyni.Hiszen az a dolgom hogy foglalkozzak vele.

2009. júl. 1. 07:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hordozgatás helyett maszírozd át egy kicsit minden porcikáját, szuper babamasszás-technikák vannak. Lekötheted a figyelmét úgy, hogy te rázod neki a csörgőt, lehet nyúlni is akar majd felé. Játsz vele, cirógasd, semmivel sem vagytok lemaradva. Mindannyian mások vagyunk, miért lenne ez a babáinkkal másképp?:)

Utána tudsz nézni, miket csinál a nagy átlag ennyi idős korában, bár az én babám karácsonykor volt ennyi idős és a hugom "Kézibabának" hívta, mert ott szeretett lenni, kézben. Most 8 hónapos és a bútorok mellett kapaszkodva lépeget, amit mint megtudtam, 9-10 hónaposan csinál a nagy átlag.

2009. júl. 1. 07:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A babáknak négy hónapos korig az a jó, hogyha vízszintesen fekszenek.Ekkor alakul ki a gerinc többszörös hajlata, az a bizonyos "s", amitől járni tudunk.Próbálj meg beszélni hozzá, énekelni neki úgy hogy ő fekszik.Mutogass neki kontrasztos dolgokat(mint például a fekete-narancs).Ilyenkor még te vagy a játéka.Tanulmányoz téged.:)
2009. júl. 1. 07:54
 6/11 A kérdező kommentje:
Illetve annak sem vagyok híve hogy egész nap a kiságyban legyen hiszen az ágy az alvás helye.Csak hurcolni nem akarom.Szoktam énekelni, csörgőzni vele, a bajom hogy semmi nem köti le igazán...erre várok ötleteket.
2009. júl. 1. 07:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne tedd tele a kiságyát minden kütyüvel. Ha majd el is kezdi nézegetni őket, akkor is csak egy-két dolgot, mert ezekre amúgy is nagyon hamar rá fog unni és nem fogod tudni lekötni. Minden nap 2 dolgot neki adsz, azt megnézegeti, másnap újakat. Egy hét múlva az elsőkre nem fog emlékezni, azt ismét adhatod, új lesz neki. Vedd meg Deákné B. Katalintól az Anya, taníts engem! c. könyvet, amiben születéstől iskolakezdésig találsz fejlesztési, foglalkoztatási lehetőségeket a gyereked számára. Én mindkét gyermekemnél használom a mai napig is.
2009. júl. 1. 08:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
8:14-es vagyok. Jó a link, amit ajánlottak neked, és észrevettem, hogy az oldal alján, ha rákattintasz a fejlesztési lehetőségekre, akkor Deákné B. Katalin könyvéből valók a lehetőségek, amiket leírtak:)
2009. júl. 1. 08:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Se hason, se háton nem szeret lenni? Pihenőszéketek van? Kicsit megemelve lehet, hogy abban ellenne. Vagy, amit nagyon nem szeretnek az orvosok és le is pontoznak majd érte: a hordozóban is lehet egy keveset. Meg is van támasztva, lát is mindenfelé. Lehet, hogy abból jobban érdekelné a sok csörgő-zörgő. Csak ne legyen benne sokáig, mert nem természetes pozíció.

Én nem rég tudtam meg, hogy a fiamat rendszeresen abban altatta el az apja, hát majdnem szívbajt kaptam, de a 2 és fél éves gyerkőcnek semmi baja, ha nem mondja el, sose tudom meg.:)

2009. júl. 1. 08:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! Én is pont ebben a korában hasonló kérdést tettem fel, szerintem nézd meg a válaszokat :) És képzeld, utána pár nappal, pont, amikor már végképp kész voltam, hogy csak velem "játszik", elkezdte nézni a felette lógó állatokat kb 30 percig, annyira jó érzés volt!!! :) Sok sikert!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2009. júl. 1. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!