Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » HOgyan foglalkoztok 7 hetes...

HOgyan foglalkoztok 7 hetes babátokkal, mivel fejlesszem, mit játsszunk?

Figyelt kérdés
Etetés után általában az ölemben van és magyarázok, énekelek neki, mosolyog, nevetgél, de ha lerakom a kiságyba nincs el magában. Van ilyen színes csilingelője is, kétszer meghallgatja, aztán sír. Milyen játékot vegyek neki? Vagy olvassak mesét? Ti hogy kötitek le az ilyen pici babát?
2009. júl. 25. 07:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem 8 hetes a lányom és imád játszani. A hangokat és a fényeket szereti. A kiságyban van zenélő-forgó, plusz felszereltem egy kocsicsörgőt is neki, amikor kalimpál, néha sikerül eltalálnia és akkor nagy az öröm. Van, hogy fél-1 órát is elvan magában:)

Amikor együtt játszunk és csörgőt szoktam neki zörgetni, mozgatom a feje előtt, követi a szemével-fejével, kalimpál, szóval odavan érte. Képes másfél órán keresztül nézni azt az egy darab csörgőt...:) Tündéri. Textilpelust is szoktam használni, húzogatom előtte, megsimítom vele az arát.

Ezen kívül rendszeresen tornázunk, hogy az izmai-izületei jól fejlődjenek. Ezt általában magyarázással-énekléssel "dobom fel". Nagyjából itt ki is merülnek a dolgok. Majd ha már meg tudja fogni a játékokat, még jobb lesz.:)

Sok örömöt a picurhoz!

2009. júl. 25. 08:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Ekkorka babát még nehéz sokáig lefoglalni egy valamivel. A lányom 2,5 hónapos és úgyis csak 1 órát van el, ha magyarázok neki. Utána sétálgatunk és úgy dumálok neki. Puszilgatom, csikizem... Játékok még nem sokáig foglalják le:)
2009. júl. 25. 08:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is olyanokat játszottam vele, mint az első. Ilyenkor már kezdte felfedezni hosszabb időre, hogy van fölé lógatva valami, és azt nagyon szereti még mindig (4 hónapos) :) Olyat is csináltunk, hogy a kanapére fektettem magam mellé, és egy-egy plüssállattal meséltem neki, vékony plüss állat hangon, azt is imádta. Vagy ugyanez, de az ölembe ültettem úgy, hogy kicsit elfekve ültem, és két kézzel előtte mutogattam neki tárgyakat, magyaráztam az ő nevükben. Szintén nagyon szeret még mindig hason lógni a karomon, körbejárjuk a lakást, és mindent megnéz, mindenhol elidőzünk kicsit, énekelek közben. Ilyenkor már zenét is hallgathatsz vele, és táncoltok rá például :) Jó szórakozást :)
2009. júl. 25. 08:29
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és ötleteket! Nagyjából mi is ezt csináljuk, csak sajnos nem mindig kötik le ezek a dolgok. Van, hogy csak 20 percig van el azzal, hogy magyarázok, aztán nyafog.

Sétálgatni is szoktunk, van, hogy már elfárad, nyűglődik csak, ilyenkor lerakom az ágyába, amire ordítani kezd. Lassan ott tartok, hogy csak séta közben alszik el. Nem szeretném, hogy rászokjon.

2009. júl. 25. 10:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok újra.

Talán a hülye időjárás miatt is lehet a nyüglődés. Az én kislányom se nagyon alszik, hol azért, mert eszméletlen meleg van, hol meg azért, mert jön a hidegfront. Ezeket a picurokat nagyon megviseli ez az egész.:(

Olyankor aztán se játék, se alvás, semmi...csak türelem és vigasztalás...

2009. júl. 25. 11:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam már én is az időjárásra is, meg mindenre. De tényleg attól tartok, hogy a kezembe szokik, és nem köti majd le soha semmi és nem lesz el egyedül. :(
2009. júl. 25. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!