Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más babánál is így alakul a...

Más babánál is így alakul a "beszéd"?

Figyelt kérdés

15 hónapos fiamnak van 3 értelmes szava, amit helyén használ. Amúgy MINDEN más - amire rámutat - "tetyő", "totó" és "papa". "í" betűt még soha nem hallottam tőle.

Normális ez?

2012. jún. 1. 13:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

15 hónaposan a kisfiam még csak az állathangokat utánozta (vau, bú stb), még azt sem mondta, mama vagy baba. Rengeteget mondókáztam, énekeltem neki, képeskönyveket nézegettünk. Másfél éves korára elkezdett több szótagú szavakat is kimondani (előtte csak a szavak első szótagját nagyon sokáig), utána rohamosan elkezdett fejlődni a szókincse. Most 22 hónapos és egész hosszú mondatokat alkot.

Azt olvastam, hogy az is normális, ha 2 éves korára 20 szót tud csak kimondani. Nem kell aggódnod, 2 éves koráig még rengeteg idő van, és néha hetek alatt rengeteget tudnak a babák fejlődni.

2012. jún. 6. 11:08
 12/15 anonim ***** válasza:
kisfiam 11 hónapos.mondja hogy anya,de ha valamit nem engedek neki akkor kiabál hogy APA.(ezzel arra céloz hogy az apja úgy is megengedi. :) )mondja hogy Ági( a keresztanyját így hívják és imádja.mondja hogy DÁDÁ és amikor megkérdezem hogy ki fog kikapni akkor vagy azt mondja hogy TE,HÁT TE,VAGY AZT MONDJA HOGY ANYA. :) mondja hogy IGEN,a NEMet még csak egyszer mondta de akkor is helyesen használta mert mondtam neki hogy vegyük fel a harisnyát és egyből az volt a válasz hogy NEM :) mondja hogy baba.a keresztapját Balázsnak hívják és úgy szól neki hogy BÁDÁ.mondja még hogy KELL,PÁPÁ,MAMA és egyszer amikor meghalt apósom és kimentünk a temetőbe akkor mondta hogy PAPA.kisfiam ezeket a szavakat mondja.július 5.én lesz egy éves.de sokszor bohóckodik és hablatyol.de nagyon cuki.:)
2012. jún. 6. 12:05
 13/15 A kérdező kommentje:

A "kijavítom", annyit jelent pont, mint amit írtál - rámutat a lámpára és mondja, hogy "pa-pa". Én ekkor mondom neki, hogy "lámpa" (egyszer és nem artikulálva)

Az őrületre azt értem, hogy ha megyünk az utcán: minden és mindenki "tetyő és "papa" (ekkor én mondom, hogy mi az, amire ő mutat) (az őrület nem szó szerint értendő :))

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A hasznos válaszokra ment a zöld, pirosat meg nem osztok :)

2012. jún. 6. 14:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Akkor nincs gond :) Kicsit megijedtem, hogy azt jelenti, hogy rámutat valamire és mond valamit te meg erősködsz, hogy jól mondja. Ha csak az az őrület, hogy minden érdekli az szuper, okos és érdeklődő kisfiú.

Egyébként sógornőm fia 2.5 évesen kezdett el beszélni addig csak, annyit mondott, hogy busz, aztán nem láttam 2 hétig és amikor újra találkoztunk mondatokban beszélt (és szobatiszta is volt).

Szóval sok gyerek csak raktároz, mint egy szivacs aztán egyszer csak beindul.

2012. jún. 6. 14:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem, az én 16hós lányom nagyon durván szövegel, már írni sincs kedvem mennyi szót használ megfelelő szövegkörnyezetben helyesen, ám kiejtve nem tökéletesen, pl gyík nála gyí, de ilyeneket is mond hogy babakocsi, papagáj, mondjuk a formabedobóshoz hozzá sem nyúl, őt most csak a tárgyak megnevezése érdekli.De ő lány és mindkét oldalról lepcses géneket örökölt.
2012. jún. 6. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!