Andika7 kérdése:
Szerintetek milyen megoldás hozható?
Figyelt kérdés
Kint élünk a férjemmel és a két hónapos kislányunkkal Ausztriában. A véleményeteket szeretném megtudni hogy milyen nyelven tanítsam a kislányomat.2012. jún. 1. 09:05
1/8 anonim válasza:
Ha a magyar az anyanyelved (mint gondolom), akkor kizárólag magyarul. Akármilyen jól is beszélsz esetleg németül, az soha nem lesz olyan, mintha az volna az anyanyelved. A játszótéren, bölcsiben/oviban majd nagyon hamar ráragad a német is.
2/8 anonim válasza:
Egyetértek az előttemszólóval. Azzal csak megzavarod a gyereket, ha idegennyelven beszélsz hozzá. Ha a párod német anyanyelvű, akkor ő beszélhet németül vele. De ha mindketten magyarul beszéltek és a kislány csak később, az oviban veszi fel a nyelvet, még akkor is tökéletes lesz a tudása. Akcentus nélkül fog megtanulni úgy is.
3/8 anonim válasza:
Mi ugyanebben a helyzetben vagyunk, csak az én fiam már 1 éves volt, amikor kiköltöztünk. Én nem igazán beszélek németül, így nem is beszéltem vele, csak magyarul. Most elkezdtem egy német tanfolyamot, ahol megkérdeztem az oktatót (aki annak idején szintén kisgyerekkel költözött németországba), és azt mondta, semmiképp nem ajánlja, hogy németül beszéljünk vele, mert mindenképp akcentussal tanulja meg, és ha bölcsibe/oviba kerül, akkor pár hónap alatt perfekt meg fogja tanulni.
Amúgy off: merre vagytok?:)
4/8 anonim válasza:
Magyarul, és otthon is használjátok a magyart minden esetben. Így a kislányotok anyanyelvi szinten tud majd németül, és magyarul is, de jó neki!
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat. Egyébként Grazban élünk.
2012. jún. 1. 09:27
7/8 anonim válasza:
Mi Miami-ban élünk,de nekem is a magyar az anyanyelvem,apuka amerikai. Mi úgy csináljuk,hogy én csak magyarul beszélek vele/hozzá apukája pedig csak angolul. És,majd,ha már jól tud magyarul is akkor majd áttérünk rendesen csak az angolra. Párommal mi is angolul beszélünk otthon. :)
8/8 anonim válasza:
Kint élek Ausztriában! Én magyar vagyok, a férjem görög..és ugye itt meg németül kéne beszélni..Én magyarul beszélek hozzá legtöbbször,de ha apa társaságában vagyunk görögül szólok neki én is,ha meg boltba vagy játszótéren akkor németül probálkozok...már amennyit tudok németül...:) mindig a környezethez alkalmazkodom..most 16 hónapos a fiam és sok mindent magyarul is és görögül is megért..de egy két "játszótéri dolgot" már megért németül is..majd vinni fogom bölcsibe napi 2-3 órára hogy fejlődjön a németben mert az Én tudásom elég gyér..régen volt már az az érettségi vizsga és amint megtanultam görögül ugy felejtettem el németül:)Szóval ragaszkodjcsak az anyanyelvedhez a gyerek agya olyan mint a szivacs ne félj!Sok előnyt fog jelenteni ha két nyelven tud máe alapból..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!