Éjszakai ébredés 17 hósan, mit csináljak? Idegrendszeri fejlődés, szeparáció (bár apával is ezt csinálja), nagyot nő hirtlen?
Kisfiam pont 17 hósan kezdte az alábbi tüneteket produkálni. Lefekszik , és minden rendben is van éjfél- egyig! Aztán sírva ébred és ül az ágyában, fleveszem vissza alszik, de ahogy kijövök a szobájából újra kezdődik... hajnali 5 ig tart a program: Pár próbálkozás után , inkább a nappaliban az ágyon elfekszem vele, és azt vettem észre, hogy dobálja magát mint aki nem találja a helyét , meg néha mondja szavakat amiket már tud... aztán nagy nehezen elalszik. Eddig 3 naponta volt ez, de már minden éjjel ez a műsor.
Van valakinél hasonló, mi lehet és mi a megoldás?
én sima szorongásnak gondoltam inkább, meg félelemre, ill álmodásra, mert ha velünk van (felválta aludtunk vele apával) szóval akkor is álmodik és felsír ugyanúgy, és mikor mondjuk hogy itt vagyunk melletted, akkor vissza is alszik, mert szerintem megnyugszik, hogy megvédjük. De ettől még lehet szeparáció, de az kicsit más volt 10 hónaposan estünk túl rajta, akkor csak anya volt jó, de lehet hogy igazad van utolsó válaszoló, és azóta már apához is ugyanúgy kötödik mint hozzám. De tegnap is sokszor megilyedt napközben mindenféle zajtól :( este egy sólámpát raktunk a szekrénye mellé, így nagyon halvány fénye volt, és viszonylag nyugodt éjszakánk volt, fel-felsírt, de nem kellett bemenni, mert tényleg csak FELSÍRÁSRÓL volt szó. egyszer kellt menni hozzá vigasztalni 5 körül, de nagyon hamar megnyugodott, és reggel fél 8 ig aludt.
Ki érti ezt?
Azt gondolom, hogy amíg az élettani jelenséggel magyarázható a dolog és nem ölt elviselhetetlen méreteket nem kell "komolyabb" dolgot mögé képzelni:). Nyugodj meg, jól csinálod, hogy mellette teremsz ha felsír, ahogy írtad is. Nincs szüksége semmi más praktikára, csak légy mellette:). Az, hogy mellettetek is felsír nem különös, hiszen alvás közben nem lát/ érez Titeket, tehát ugyanúgy meg kell győződnie a jelenlétetekről, és azért jó ha minél közelebb vagytok egymáshoz mert akkor rövidebb idő alatt meg tudod nyugtatni, ami neki is jobb és Neked is:).
(utolsó vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!