Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éjszakai ébredés 17 hósan,...

Éjszakai ébredés 17 hósan, mit csináljak? Idegrendszeri fejlődés, szeparáció (bár apával is ezt csinálja), nagyot nő hirtlen?

Figyelt kérdés

Kisfiam pont 17 hósan kezdte az alábbi tüneteket produkálni. Lefekszik , és minden rendben is van éjfél- egyig! Aztán sírva ébred és ül az ágyában, fleveszem vissza alszik, de ahogy kijövök a szobájából újra kezdődik... hajnali 5 ig tart a program: Pár próbálkozás után , inkább a nappaliban az ágyon elfekszem vele, és azt vettem észre, hogy dobálja magát mint aki nem találja a helyét , meg néha mondja szavakat amiket már tud... aztán nagy nehezen elalszik. Eddig 3 naponta volt ez, de már minden éjjel ez a műsor.

Van valakinél hasonló, mi lehet és mi a megoldás?

2012. máj. 31. 13:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Fohzáson is gondolkodtunk, de már kint van 16 fogunk, és szerintem a többi majd jóval később bújik ki
2012. máj. 31. 13:43
 2/12 anonim ***** válasza:
meg szoktad kínálni vízzel, tejjel?
2012. máj. 31. 13:47
 3/12 anonim ***** válasza:

A fiam most múlt 2,5 éves, és mostanába kezdi elhagyni az általad felsorolt "tüneteket"...:( Nem tudsz mit csinálni, úgymond "normális", majd kinövi a doki szerint.

Lesz még olyan viselkedés is, mintha nem tudná hol van, sikít, rángatja magát, mintha rosszat álmodna ébren, de mégsincs magánál.......

NÁlunk az volt a megoldás sajnos, hogy én költöztem a fiamhoz, apa meg maradt egyedül a hálószobába. Minden éjjel ment a műsor, neki meg hajnalban menni kellett dolgozni,szüksége volt alvásra.Így ha ébredt azonnal ott voltam, még időt sem hagytam a nagyobb sírásokra nehogy apa ébredjen......az lett a vége, hogy most meg csak velem hajlandó elaludni.... de hála már nagyon ritkán ébred éjjel, ha igen, akkor is csak kajbál, sikítozik egyet, vagy iszik egy kis teát és visszaalszik.

De lehet ám a fog is! A hátsó rágófog még nincs kint mind, és azok sokkal jobban fájnak mint az elsők!

2012. máj. 31. 14:01
 4/12 anonim ***** válasza:

"Másfél éves kor körül jelentkezik a babák fejlődésében az úgynevezett újraközeledési krízis: nem igazán szeretnek eltávolodni anyukájuktól, pár lépésre sem lehet otthagyni őket, nagyon ragaszkodóvá válnak. Ez normális és szükséges lépcsőfok az önállóság felé vezető úton, és ilyenkor újra többször előfordulhat, hogy a babák "létszámellenőrzést tartanak" éjszaka.

- Bármely életkorban okozhatnak éjszakai (vagy nappali) nyugtalanságot a felfordulással, stresszel járó események; ha épp új fejlődési szakasz, például új mozgásforma elsajátítása előtt áll a kisbabánk; ha más vigyáz rá; ha valamilyen betegség, fájdalmas állapot (fogzás, húgyúti fertőzés, középfül- vagy torokgyulladás, allergia, reflux) zavarja; ha túl meleg vagy hideg van, vagy épp száraz a levegő; ha az idegrendszere éretlen."

Innen idéztem: [link]

2012. máj. 31. 14:41
 5/12 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

ezt én írtam ki, dettó ugyanaz a helyzet.Nálunk eddig 3 alkalommla volt kb ilyen, nagyjából heti egy:(:(

Ma hajnalan egyfolytában kiabálta: "anya,anya" bementem, melléfeküdtem,akkor elkezdett beszélgetni, kijöttem, sírt,visszamentem puszit adtam, kijöttem, fél óra nyugi, ismát kezdte előről:(:(:(

2012. máj. 31. 15:02
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Azért még írjatok, kedeves utolsó , nálunk a fogak nem jöttek szóba, mert mind a 16 fogunk kin van, a hátsó örlők meg még korán lennének. Viszont ma beverte a fejét a kiságyba mikor kimászott, és már gondoltunk rá, hogy megint hirtelen nő. Már egyszer volt olyan hogy 1 hónap alatt nőtt 4 cm t, megmértemés most ott tartunk hogy 3 héttel ezelőtthöz képest 2,5 cm nőtünk. Lehet hogy ez áll a háttérben, áll ha hirtelen nőnek sokat akkor fájhatnak a "csontjai". Anyahiány azért nem hiszem, mert apával is próbáltuk és ua a műsor.
2012. jún. 1. 16:56
 7/12 A kérdező kommentje:
a doktornéni szerint a dac és hisztikorszak kezdődik, és ezért csak akkor sír amikor kijövünk tőle, ha felvesszük akkor már minden ok. Szerintetek?
2012. jún. 2. 15:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, valóban most kezdődhet a dackotszak de ez csak tetézi a fent említett 2. szepaszorongást, tehát én nem nevezném hisztinek:).
2012. jún. 2. 16:16
 9/12 A kérdező kommentje:

akkor mi a jó megoldás?

A hisztit nem rossz értelemben gondoltam, de csak addíg tart a sírás amig fel nem veszem, :(

A szeparációs szorongásnál nem anya hiánya van? Nálunk apával anyával egyaránt ez a műsor. Amit még észrevettünk, hogy mostanában félősebb lett, hangok, kutya ugatás, motor, .... de még a ritkán látott rokonok, pl apukám akit hetente vagy kéthetente lát . ha megilyed berohan a lábunk közé, ez lehet apa v é is.

2012. jún. 3. 08:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál, tipikus tünetei a szepaszorongásnak(idegenektől való félelem).

Minden olyan emberrel kapcsolatban megnyilvánulhat, akihez kötődik, nem csak Veled, hanem az apukájával is megjelenhet.

Persze, hogy csak addig tart, amíg nem vagy mellette, hiszen erről szól a dolog. Az a baja, hogy nem vagy ott. Sokan ezt hisztiként értelmezik, merthogy bezzeg egyből abbahagyja ha felveszik, de el kell fogadni, hogy az embergyerek a szüleire van utalva, az van kódolva benne, az is lehet a baja, hogy eltávolodik a személytől, akihez kötődik.

2012. jún. 4. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!