Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék, hogy megóvjam a...

Mit tehetnék, hogy megóvjam a kisbabám egészségét az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy a Párom nagymamájával élünk együtt. Jelenleg a Páromnak nincsen munkája, minden befolyó jövedelmünk tőlem származik. Mivel felsőoktatásban tanulok, rengeteget készülök, így jó az átlagom, ösztöndíjban részesülök, szociális támogatásra tartós betegségem miatt vagyok jogosult, emellett gyes, családi pótlék és amit tudok (munkát) elvállalok 4 órában, ezalatt az idő alatt a Párom vigyáz a kislányunkra. A helyzet az, hogy a Párom nagymamája rendszeresen vigyáz a másik unokájára mert a kislány szülei (vagyis úgy tudom csak az egyik szülője) hétvégén dolgozik, mivel alkalmai munkákat vállal. Az igazság az, hogy mivel befogadott bennünket és itt lakhatunk amíg a Párom nem talál újra munkát (műtéti felépülés miatt nem tud dolgozni) sosem szólok ha bármi problémám van. (Mert tudom, hogy nem a saját házam, nincs beleszólásom sokmindenbe. Pl. sokszor volt már, hogy ha tanultam ugyanúgy bömbölt a tv, ha szóltam halkabbra vették majd később újra felhangosították) Viszont a probléma az, hogy a másik unoka rendszeresen beteg, úgy tudom nem nagyon viszik orvoshoz és ritkán szed gyógyszereket ezért nem gyógyul meg, mindig visszaesik. Mivel ovis, közösségbe jár, nem egyszer szedett már össze vírusos betegségeket. Legutóbbi hétvégén úgy tartózkodott itt, hogy a Párommal azt hittük, megfullad a köhögéstől, annyira beteg volt. Azt mondta a Párom nagymamája, hogy nyugodjak meg, mert nem engedi, hogy bejöjjön a mi szobánkba így nem fogja elkapni a betegséget a kislányom. Holott tudtuk, hogy ez így önmagában butaság, hiszen a levegő ki-be jár a szobákban. Most az én kislányomat mandulagyulladás miatt kezeljük (ami érdekes módon az unoka hazamenetele után pár nappal jött ki rajta és miután közösségbe nem nagyon hordom a babát így azt gondoljuk, hogy mivel a házban a köhögés után szétterjedtek a bacik, tőle kaphatta el.) Most az én 8 hónapos kislányom lázas, a mandulája gyulladt, annyira el van dugulva az orra, hogy aludni sem tud tőle és az unoka mint minden hétvégén most is jön hozzánk. Nem tudom mit tehetnék, hogyan "tilthatnám" ezt meg, mert sosem "írják alá" hogy az unoka beteg, mindig azt mondják csak a fagyi miatt köhög, vagy a levegő pollentartalma miatt ... Holott olyan csúnyán, hurutosan szokott köhögni, hogy olyat én még talán nem is hallottam. Hiába próbáltunk már nem is egyszer szólni emiatt, annyival le voltunk tudva, hogy a két gyerek nincs egy szobában, így ne aggódjunk, nem lesz az én babám beteg. De most még is az. A Nagymama azt mondta nem gondolja, hogy az unokájától kapta volna el. Szóval tanácstalan vagyok, Ti mit tennétek? Hogy magyaráznátok el, hogy ez így nem nagyon fog működni?(Azt is hozzátenném, hogy ahhoz képest h a babám anyatejes és 8 hónapos, már kb. ötödjére beteg élete során, holott én nagyon vigyázok az egészségére, viszont azt sajnos nem szabhatom meg, hogy a másik unoka mennyit legyen itt és mikor.)
2012. máj. 30. 16:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Igen, ugyan ez lenne a helyzet több ygerekkel, lebetegedne sorra mki, de kapnának is rá gyógyszert, antibiotikumot, akármit, nem lenne egy kézmozdulattal elintézve, hogy "Á, ez csak pollen, csak a fagyitól van".

Vagy én értelmezem rosszul, h a gyerek nem kap rá semmit???

2012. máj. 30. 16:27
 12/19 A kérdező kommentje:
Legutóbb amikor nagyon súlyos volt már a helyzet akkor űllítólag kapott gyógyszereket de amúgy én úgy tudom nem szokott.
2012. máj. 30. 16:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Már csak onnan is tudom h nem szokott h úgy jött ide, akkor már nagyon betegen, semmi gyógyszerrel, hogy már nagy aggódásomban én adtam oda a rinathiol-t hogy szedje azt, mert az segít felszakítani a váladékot.
2012. máj. 30. 16:38
 14/19 anonim ***** válasza:
A vírusfetőzésre egyébként sincsen gyógyszer. Ha tüszös a mandulája, vagy középfülgyulladása van, akkor viszont mindenképpen kell. Ha úgy érzed, hogy a másik gyereket elhanyagolják, akkor szólj a védőnőnek
2012. máj. 30. 16:43
 15/19 anonim ***** válasza:

Esetleg önkormányzati bérlakásra nem vagytok jogosultak?

Próbálj adni vitaminokat az unokatestvérnek is, hátha nem szed össze akkor mindent az oviban, és nem adja tovább Nektek.

2012. máj. 30. 17:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz albérletbe menni, akkor nem nagyon tudsz tenni semmit.

Azt nem várhatod, hogy míg a nagymama az egyik unokáját és a családját befogadta, a másikra meg ne vigyázzon miattatok hétvégén vagy ha épp beteg. Nyilván azért vigyáz rá ő, mert a szülei máshogy nem tudják megoldani. Ahogy ti is azért laktok ott, mert máshogy nem tudjátok megoldani. Ha úgy érzed, hogy nem kap gyógyszert, akkor ezt esetleg felvetheted a szüleinek. De pl a vírusfertőzésre nincs gyógyszer, maximum tüneti kezelés, de nem biztos, hogy gyorsabban elmúlik tőle, mint ha nem kapna semmit.

Az én 5 hósom is többször volt már beteg, ami persze rossz, főleg, hogy a tesói 1,5-2 éves korukig egyáltalán nem voltak. Most viszont hazahozzák a bacikat a közösségből a picinek. Ez is egy kényszer helyzet, ehhez kell alkalmazkodnom. Nem vehetem ki a nagyot a közösségből nem bízhatom betegen z annyi másra és a picit sem tudom lepasszolni, ha a nagyok betegek. Ez van sajnos. Én se tudok erre megoldást. És nem értem, hogy te mit vársz, szeretnél. Hogy ne vigyék a másik unokát? Az szerintem nagyon igazságtalan lenne. Hogy azért mert ti ott laktok kényszerből, ők keressenek másik bébiszittert. (lehet lepontozni :P )

2012. máj. 30. 17:24
 17/19 A kérdező kommentje:
Az igazság az, hogy megtudnák máshogy oldani, mert ahogy mondtam az egyik szülő otthon van. Egyébként nem, én nem várok semmit sem, maximum annyit, hogy amikor beteg ne hozza ide, mert igazából én úgy gondolom, hogy ez nagy ár azért, hogy itt lakhatunk. Én lakhatnék máshol is, a Párom miatt vállaltam be, hogy itt lakjunk mert Ő nem akart az én családomnál élni és én figyelembe vettem a kérését, így jöttünk ide. Na most ha valaki ezt az elején már elmondta volna nekem, hogy ez lesz minden hétvégén (arról nem is beszélve, hogy reggel fél6-6 óra tájékában kelnek fel és soha sincsenek tekintettel arra, hogy még pihenünk, illetve, hogy a pici pihen. Bekapcsolják reggel a mesét és cseppet sem szól halkan, ami, szerintem nem létfontosságú, vagy ha igen, akkor már az elején elmondhatták volna, hogy amennyiben idejövünk, akkor mi a hétvégi "program", vagy, hogy a másik unoka rendszeresen beteg és úgy tartózkodik itt hogy így, reálisan mérlegelhessem a dolgokat) Mert ha előre tudom, hogy sokszor betegen is itt van a kislány és nem kis megfázással, hanem nagyon csúnya, szövődményes köhögéssel lehet azt mondtam volna, hogy akkor inkább maradjunk a saját családomnál amíg nem találunk munkát és saját albérletet.
2012. máj. 30. 17:38
 18/19 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom.. akkor még kacifántosabb a dolog... a párod elfogult a saját családjával szemben is, mikor a gyereke egészsége veszélyben forog? Simán oda lehetne akkor költözni a Te családodhoz, és akkor inkább morogjanak , de a gyerek ne kapjon el minden nyavaját. Mert mondom tulképp nem is a betegség a gond (az is persze, hiszen ha súlyos az baj), de a gyógyszerek megvétele, orvos kihívása (nem biztos, h egy lázas gyerekkel szerencsés bemenni a rendelőbe...) stb...mind viszi a pénzt!!
2012. máj. 30. 17:44
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem elfogult csak itt mégis otthonosabban érzi magát. Volt néhány konfliktusa a családommal régebben. Aztán ezek az ellentétek megmaradtak valamiért. Pedig a Párom nagyon jó ember és nagyon jó apa, mindenben segít a pelenkázástól, az altatásig mindenben, viszont elég szókimondó ember és ha úgy ítél meg egy helyzetet, hogy igazságtalan kiáll az igaza mellett. De ebben a helyzet hiába állt már ki számtalanszor, az a helyzet, hogy ahogyan előttem is írták már, ez nem a mi lakásunk ... Ez van sajna. Majd a miénkben mi fogjuk eldönteni, hogy mi legyen. Csak igazából kicsit elkeseredtem és kíváncsi voltam mások mit mondanak. Remélem hamarosan tudunk majd lépni előre is, nem csak egy helyben toporogni.
2012. máj. 30. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!