Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség, nem alszik ágyban a...

Segítség, nem alszik ágyban a babám napközben, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 hónapos a kislányom, és éjszaka nagyon jól alszik, esti szopizás után leteszem a kiságyba, és van hogy néha még nyüglődik picit (5-10 perc), de alapvetően egyedül elalszik. Nappal viszont csakis a hordozókendőben hajlandó elaludni, néha még ott sem, pedig majd leragad a szeme. Mihelyt vízszintes helyzetbe kerül, sír, születése óta, szóval nem kényeztettük el, vagy ilyesmi... Próbáltam melléfeküdni, együtt aludni, elringatni, kiságyban hagyni, semmi... Kivörösödve üvölt, és nagyon kitartó... Az a baj, hogy kicsit nehéz ahhoz, hogy úgy dolgozzak, hogy rám van kötve, vagy pl. mosogatni nem tudok így, túl rövid a kezem :) Valahogy sikerült ágyba szoktatnotok a babát? Azért nem merem nagyon erőszakosan, nehogy "megutálja" a kiságyát, és este se akarjon lefeküdni... Köszi a tippeket!

2012. máj. 30. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nálunk csak az vált be, hogy rajtam elalszik, várok kb. 20 percet, utána megy a kiságyba (ekkor már mélyalvásban van, nem ébred fel a mozgatásra). Tudom, nem jó módszer, de ez jött csak be :)
2012. máj. 30. 13:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Írod, hogy próbáltál melléfeküdni: a nagy ágyon, vagy ő a kiságyban volt és te úgy ültél, feküdtél mellé? Próbáld meg az utóbbit, simogasd, fogd a kezét. Nem hiszem, hogy ilyen pici babánál van már hiszti, lehet hogy más oka van. Nálunk ez a módszer vált be, bár akkor már az én kisfiam idősebb volt, úgyis leragad a szemük, elfáradnak!
2012. máj. 30. 13:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy ágyba szoktatásról kéredztél, arra majd írnak mások tippet:), én csak azt szeretném modnani, hogy ha amíg kendőben tudod altatni a babádat, de elöl már nehéz és nem tudsz vele dolgozni, tanuld meg hátra tenni és mindkettőtöknek jó lesz:).

2 hónaposan egyébként még nagyon picurka, ha olyan "fajta", hogy nagyobb a testközelség iránti igénye, akkor valószínűleg azért nem tudod letenni de ez teljesen rendben is van így:). Idővel, ahogy érik az idegrendszere le fogod tudni tenni az ágyába különösebb szoktatás/ mindenféle módszerek nélkül is:).

2012. máj. 30. 13:22
 4/11 anonim ***** válasza:
14%
Én sajnos azt kell mondjam,igenis van hiszti ilyen korban!!!! :( Én detto ugyan ebben a szituban vagyok,nekem most lesz 4 hónapos a fiam.Alapvetően 2 hónapos volt,mikor először aludt el az ágyában este,előtte ordított.Aztán egyik napról a másikra megmaradt és elaludt.Most már mi is a napközbeni alvásokkal vagyunk gondban,mert képtelenség az ágyában lerakni aludni.Én már próbáltam mindent:sötét,félhomály,halk zene,rádió,villany,melléfekvés,simizés,hagyni hogy sírjon...amit el tudsz képzelni;de semmi.Ő már majdnem 7 kg-os és nem tudom illetve nem akarom mindig magammal cipelni a házban.Én sem tudtam végezni normálisan a dolgomat,ha rajtam volt hordozóban.Így küzdünk.A babakocsiban,a kertben is legalább 1 óra,mire elalszik;de max. 10-20 percre.Én abban bízom,hogy ahogy az éjszakai alvás egyszer csak megoldódott magától,úgy a napközbeni is meg fog.
2012. máj. 30. 13:37
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia! Az enyém 10 hetes volt pénteken, és csak a babakocsiban alszik napközben. Este eddig elaludt az ágyában, de napról napra nehezebben, így félek mi lesz.Most éppen ismét nátáhs, tele az orra, így még nehezebb, örülök ha egyáltalán alszik, eszik valamit. Fogalmam nincs mit kéne tennem, de az első baba után- aki szintén ezt csinálta, de ő este is-, megfogadtam, hogy soha többet nem leszek ilyen, nem engedem meg, erre tessék, ugyan ott vagyok.

Fogalmam nincs mit kéne tennünk, ha megtalálod a megoldást írj!:-)

2012. máj. 30. 14:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Jaj még egy eszembe jutott: a hordozóban is elalszik néha, egy-egy órára.

2012. máj. 30. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia. Én is ahsonló cipőben járok. nekem 7 hós a babám, ő babakocsiban alszik. Amikor ugy kb. 1 hónapos lehetett akkor este csak 11 felé aludt el. Mint első gyerekes azt gondoltam azért mert nappal sokat alszik. Akkor azt a tanácsot kaptam h próbáljam ki azt h nem altatom napközben az ágyában, hanem kocsiban, járókában, pihiszékben stb. Ezért a délutáni alváshoz mindig a kocsit használtuk, akkor mentem boltba, intézni az ügyeket stb. Ebben nagyon jókat aludt. Igaz elég volt neki fél óra ehhez. Szerencsére akkor is alszik, ha áll a kocsi. Most is pont így alszik. Ennek annyi előnye lett, hogy tudja ha kiságy, akkor éjszaka, maximum csak enni kellünk fel. A védőnő azt mondta hogy ugyis jó a friss levegőn aludni, és higyem el, ha lesz annyi esze, akkor vissza lehet tenni a kiságyba. Nincs olyan 3-4 éves, aki a kocsiban aludna. Hát a próféta szóljon belőle. :)
2012. máj. 30. 15:12
 8/11 anonim ***** válasza:

Van itt pár nagyon jó cikk a babák alvásáról, érdemes elolvasni, sok kérdésre választ adnak:).

[link]

2012. máj. 31. 10:36
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, tippeket! :)Azért megnyugtat, hogy más is hasonló cipőben jár...
2012. máj. 31. 13:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem sikerült ágyba szoktatni :-)Az enyém 3 hónapos. Én azt csinálom, hogy délelőtt nagyon lefárasztom, sokat játszunk majd beviszem hátra a szobájába, lehúzom a redőnyöket, berakom a hálózsákba csenben-nyugiban megszoptatom, abba belealszik, majd lerakom. Ebbe a lerakásba mindig megébred kicsit de lekapcsolom a villanyt gyorsan kijövök és némi méltatlanakodás után elalszik. De csak 1 órát alszik így és gyakorlatilag teljes sötétség kell hozzá! A szoktatás úgy zajlott, hogy amikor már sírt akkor visszamentem és mellre tettem hogy megnyugodjon majd újra ágyikó. Volt olyan hogy 3-4X eljátszottuk ezt a kört mire aludt. Sajnos csak 1 órát alszik így, nappal nagyon rossz alvó. Ja és erre azért volt szükség mert a babakocsiban még ennyit sem aludt. Gyakorlatilag eddig napközben nem aludt normálisan...
2012. jún. 7. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!