10 hónaposnak baj, ha már panírozott húst, rendes (tojással készült) tésztát, illetve tejföllel/tejjel habart ételeket is adok? Bundáskenyeret?
Kinézi a szánkból a falatot.
Persze tojásos nokedlit, rántottát, főtt tojást, tejet nem adok neki, de a mi ételeinkbe a tojás, tej, tajföl bele van főzve, így eszik néha olyat is.
én nem csináltam belőle gondot...semmi baja nem lett:)
Ja és mai napig jóízűen eszik akármit, amit elé teszek,semmi baja az itthon főtt ételekkel,ha valamit nem akar megkóstolni, akkor mondom neki, hogy "nézd finom, anya is eszi" és akkor már szívesen megkóstolja.
Most már lassan úgyis át kell állni arra,amit ti esztek, szóval szerintem jól csinálod.Én még a kakaómból is adtam neki 10 hónaposan 1-1 kortyot ha kérte.
Most 19 hónapos.
Nálunk sem volt ebből probléma.
Mindent megeszik.
A te döntésed.
Valóban állandóan változik az ajánlás, bár főbb vonalakban azért nincsenek nagy különbségek.
De ez a "Kinézi a szánkból a falatot." érthetetlen számomra. Csak azt nézi ki, amit hagysz kinézni. Csípős paprikát sem adsz neki csak mert apa milyen jóízűen falatozza.
Én nem siettetem a hozzátáplálást. Úgy gondolom, lesz még jó pár 10 éve, hogy ugyanazt egye, amit mi. Abszolút ráér csatlakozni.
Nekem is azt mondta legutóbb a védőnőnk,hogy a babák a pacalt is megennék,ha odaadnánk nekik. Szerinte egyszerűen ne előtte együk azt az ételt,ami még számára nem ajánlatos. Nem azt jelenti,hogy bújkálni kell az evésnél,de mi pl. a férjemmel felváltva esszük az ebédet.
Egyébként meg nem baj,ha a felsorolt ételeket eszi,csak módjával. Ha valamire allergiás,egy falattól is kicsattan,ha meg nem,akkor hagy egye. :)
Én is szépen haladok a hozzátáplálással,de volt,hogy apa adott neki egy kanál gulyáslevest! :) Nem történt semmi! :)
Pont az erős paprikáért volt megveszve egyik nap. végül én sem ehettem, mert annyira sírt, hogy nem kap belőle.
olyan jó étkű, minden zöldségfélét, gyümölcsöt megeszik. nem válogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!