Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elrontható 12 napos gyermekem?

Elrontható 12 napos gyermekem?

Figyelt kérdés
Apa hasán imád elaludni, és cicin is! Viszont a kiságyban ritkán alszik el magától! Elkényeztetjük, vagy ilyenkor még nem lehet? Egy ideig elvan a kiságyban, aztán sir! Kiveszem, és abba hagyja! Nem szeretném siratni, viszont elkényeztetni sem! Segítsetek légyszi, mi a jó megoldás? Mit csináljak, hogy a kiságyban is elaludjon?
2012. máj. 29. 11:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Jajj de örülök a válaszoknak! Annyira jó ezeket olvasni! Imádom a fiamat, ha lehetne, egész nap fognám. :)) Imádom, mikor a nyakamba szuszog, mosolyog álmában, még akkor is, ha akaratlanul! Köszönöm a válaszokat, sokat tanultam belőlük!
2012. máj. 29. 15:50
 12/18 anonim ***** válasza:
Ami az alvást illeti, az én kislányom most, 21 hónaposan kezdte el átaludni az éjszakákat, most van az, amikor éjjel ha felébred, nem cicit kér, hanem a vizét keresi. Én sosem könyveltem el őt rossz alvónak, egyszerűen vártam, hogy mikor érik meg rá, hogy ne keljen éjjel 3-4 alkalommal. Majdnem két éves, mondhatnám én is, hogy 21 hónapja nem aludtam egy jót, de az igazság az, hogy engem nem frusztrált ez a dolog, a szervezetem is hozzászokott a rövid éjszakai megébredésekhez, és nem kötöttem össze soha azzal, hogy azért alakulhatott így, mert picike korában sokat aludt a mellkasomon. Mi speciel nagyon sokszor emlegetjük a férjemmel nosztalgikusan, hogy milyen volt, amikor rajtunk aludt a Pöttyünk. Szóval szerintem hozzáállás kérdése is, hogy milyennek látod a gyerekedet.
2012. máj. 29. 17:35
 13/18 anonim ***** válasza:

És a 10-es válaszolónak teljesen igaza van, aki lepontozta, és érdekli a háttere annak, amit a válaszoló írt, annak ajánlom Margot Sunderland Okosan nevelni tudni kell c. könyvét. Nagyon jól leírja és bemutatja az agy fejlődésének állomásait, nem egy nevelési módszert tár az olvasó elé, hanem kutatások eredményeit. Nagyon érdekes és hasznos könyv, rengeteget lehet tanulni belőle, nekem megkönnyítette eddig is a mindennapokat, hogy tudom mit várhatok el a gyerekemtől adott életkorában.

És az egyik válaszolóra reagálva, egyetlen kérdést sem kellett kiírnom alvással, hisztivel kapcsolatban, pedig 21 hónap alatt már előjöhetett volna ez, az.

(előző)

2012. máj. 29. 17:40
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem meg az egész gyerek függő,minden gyerek más,ás lássuk be senki sem lát a fejükbe, el lehet olvasni könyveket a nevelésről,meg az a kutatások eredményéről,de az a legfontosabb milyen a gyerek,és ösztönösen kell cselekedni.Még az előző oldalon válaszoltam,fiam kb 2 éjszakát kivéve mindig a saját ágyában aludt, kb 2,5 hónapos korától átaludja az éjszakákat talán a fogzás miatt kelt fel ritkán vagy mert nem evett eleget napközben.6 hónapos kora óta egyedül alszik el,fürdés,evés elbúcsúzás ha nem annyira fáradt mese után.Nem sírattattam érte.13 hónapos,boldog,kiegyensúlyozott,jól alvó,barátságos kisfiú.Vannak hisztijei,de ez a kialakuló kis személyiségéből adódik,valamelyik gyerek makacsabb,hamarabb mutatja meg az akaratát,valamelyik nem.Elolvastam már én is pár könyvet kíváncsiságból,de egyik szerint sem nevelem,hanem a fiamhoz igazodom.
2012. máj. 29. 18:01
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó:)!

Nagyon igazad van, valóban az a legjobb, ha a gyereket és mellette persze magunkat figyelve, a megérzéseinkre, ösztöneinkre hallgatva nevelünk, főleg ilyen pici korban.

Az olvasmányok viszont nagyon jól jöhetnek a Kérdezőéhöz hasonló esetekben, mikor a sok okosság jön kívülről. A hagyjad csak sírni hadd tanulja meg; a felkapatod ha kiveszed a kiságyából; a ki itt a főnök?!...tipusú külső erők nagyon el tudják bizonytalanítani a friss kismamákat.

És ilyenkor bizony jól jön egy szakember neve, egy kutatási eredmény, amibe "kapaszkodhat":).

2012. máj. 29. 19:25
 16/18 anonim ***** válasza:
10es voltam, bocsánat, ez kimaradt az előbb.
2012. máj. 29. 19:27
 17/18 A kérdező kommentje:
Igazatok van, friss kismama lévén elég sok ember próbál okos lenni a környezetemben, persze mindenki mást mondd! Nekem van egy elképzelésem a gyereknevelésről, csak kicsit bizonytalan vagyok! De biztos vagyok benne hogy jó anya leszek, és hamar bele rázódok a dolgokba, csak tényleg ki kell ismernem fiamat! :) Sokat segitetek, köszönöm szépen!
2012. máj. 30. 09:15
 18/18 anonim válasza:
Szerintem most még nem lehet elkapatni,én pl 3 hós korában fedeztem fel hogy manipulál,onnantól kell vigyázni,de addig éjjel-nappal babusgathatod!
2012. máj. 30. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!