16 napos a kislányom. Tápszert és egy kevés anyatejet kap (amennyi egy nap összejön). Ma és tegnap nagyon sokat bukik, néha olyan, mintha hányna, az egész visszajön látszólag. Ez mennyire normális? Többi lent.
Ha tápszer után kap cicit,akkor holt biztos nemsokára el apad a tejed.Előbb cici,aztán tápszer.Amúgy szerintem túl eszi magát,és a felesleget bukja ki.Adj neki kevesebb tápit!
Még ne akard megtanítani egyedül aludni,pici még hozzá.Most ahogy épp elalszik,az jó :)
Én is azt tanácsolom, hogy előbb cici, aztán tápszer.
Az én lányom is rettentő bukós volt, pedig nem ette túl magát. Cicizés közben bealudt, így nehezen ment a büfiztetés is. Picit leraktam (kb. fél-1 perc), majd újból fölvettem, hátha akkor sikerül a büfi.
De ettől függetlenül is bukott, evés után akár 1 órával is. :(
Ha van még kérdés, szívesen válaszolok, ha tudok. :)
en is elobb ciciztettem, aztan jott a tapszer, mert ugy gondoltam (meg a dokino is azt mondta, hogy igy jo)
eredmeny: elfaradt a cicin (en 10 milikkel "szenvedtem", sokszor nem is volt merheto :(( ), szoval utana nem volt ereje megenni a tápit.
szoval en azt csinaltam, amig pici volt, hogy "felidoben" mellre tettem, es akkor nem volt baj, ha kifarasztotta magat a szopival, es eteteskor rendesen tapot kapott eloszor.
nekem hormonproblemam van, a fiamnal vegig fejtem (szinten 5-10 miliket), amig volt (ket hetig), a lanyom masfel honapig szopizott igy, tudom, keves, de en akkor is rettenetesen buszke vagyok, hogy eddig "huztuk", akkor is, ha kevessel.
ha cicin alszik el, azt jelenti jollakott, majd nemsoka el fog picit nezegetni reggeli hami utan.
a siras valszeg attol van,hogy nincs büfi, probald bufiztetni, huzd fel a labat, meg simogasd a hasat.
Köszi a válaszokat!Amúgy legtöbbször nehezen megy neki a büfi. :-( Még kérdés, a köldökcsonknak már nem kellett volna leesnie? Ti mivel kezelitek, mert nekem a kórház és a védőnő alkoholt mondott és, hogy nehogy hintőporozzam, a gyerekorvos meg csak hintőport! Ismerőseim szerint mindkettőt kéne. Amúgy az alkoholt választottam. Viszont nem tudom, hogy jó-e így. Ébresztgetitek az etetések miatt? Gondolom rájöttetek, hogy első baba! :-)
Szia! Igen, gondoltam, hogy első baba. :-)
De ebbe is bele kell jönni, mint minden másba.
Köldök ápolása: alkohollal megtörölgeted, ha olyan, akkor a csonk alatt is, óvatosan. Aztán hintőporral beszórod. Nekem a kórházban is így mutatták, és a védőnő is így csinálta.
Az én lányom - mint már írtam - be volt sárgulva, így muszáj volt ébresztgetni az etetni. Ennek ellenére nálunk nem vált be a 3 óránkénti etetés, 4 óránként evett. A védőnő le is cseszett, hogy pici még a baba ahhoz, hogy 4 óránként egyen. Másnap megpróbáltam a 3 óránkénti etetést. Hát, semmit nem értem el vele, csak jól bekavartam szegény gyereknek. Feleannyit nem evett, mint előtte. Úgyhogy visszaálltunk szépen a 4 órás etetéshez. :-)
Igény szerint ezért sem tudtam szoptatni, mert állandóan költögetni kellett, nem ébredt magától.
Nincs elég tejed? Nem iszod a tejserkentő teát, vagy nem szedsz valami bogyót?
Nekem a Karamalz maláta ital vált be leginkább, és az alkoholmentes sör. Nem mondom, hogy literszámra tudtam fejni a tejet, de kevesebbet, vagy egyáltalán nem kellett szopás után tápszerrel pótolni.
Jaj, bocsi! Átmásoltam a kérdésedet, hogy mindenre válaszoljak, de elfelejtettem kitörölni! :-)
Elnézést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!