Bababörzével kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Aki volt már bababörzén, ott hogy működik a bevétel elszámolása? Úgy értem ha egy anyuka árulja a dolgait, kell nyugtát adni? Nyilván csak ezért az 1 alkalomért nem fog vállalkozásba kezdeni, hogy lesz mégis hivatalos? És ahol voltatok, mennyit kellett fizetni a helyért?2012. máj. 27. 20:15
1/8 Kerria válasza:
én nem kaptam nyugtát...
van erre egy mninimalizált összeg, ami még nem adóköteles úgy tudom... de utánanézést igényel
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. máj. 27. 20:27
3/8 Kerria válasza:
Hm...sajnos nem találtam semmi konkrétat, az előző linkemmel is csak kicsit vagy közelebb, de ez még kevés...sajnálom. Ha találok valami kézenfoghatót, akkor megírom...
4/8 anonim válasza:
Sosem kaptam nyugtát, pedig szinte minden hónapban vásárolok bababörzén több anyukától.
6/8 anonim válasza:
Többször jártam már bababörzén, sosem kaptam nyugtát. Az árusító anyukák nsgy része nem számlaképes. Páran, akik "nagyban" csinálják (akiket minden börzén látok, és több asztalt is bérelnek, és annyi ruhájuk van, amit biztosan nem a saját 1-2 gyerekük nőtt ki) vállalkozás keretében tevékenykednek, de általában ők sem adnak számlát, csak ha külön kéred.
A vateránál/teszvesznél évi 200.000 Ft-ig lehet adómentesen eladni, lehet, hogy a börzézésre is ez a határ vonatkozik (?).
8/8 anonim válasza:
árultam börzén. nem adtam nyugtát. mint ahogyan más sem. nyiregyen 2ezer a helyjegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!