Anyukák! Fogzásra Nurofen vagy Algoflex baby szuszpenzió?
Most egy kicsit pihentesd, mert hozzászokik a szervezete. Fogzáskönnyítő géleket próbáltad már? Fájdalomcsillapítót csak végső esetben és csak 1x 1x szabad adni.
2012. máj. 26. 09:46
Rossz a kérdés eleje, úgy kéne kezdeni, Patikusok/Gyerekorvosok! ;)
2012. máj. 26. 10:04
Én nem adnék egyiket se,csak ha lázas vagy hőemelkedése lenne.Feleslegesen nem gyógyszerezném.Én csak gyógynővényes zselét kenek neki,Dologél nevezetűt.Azért ezt,mert ezt annyiszor kenem rá,ahányszor csak kell,a Dentinoxot pedig csak 3-4szer lehet egy nap az érzéstelenítő miatt. Az én picim is pont most szenved a fogával,úgy sajnálom,de ezen sajna át kell esni...Kitartás! :)
2012. máj. 26. 10:14
szerencsére soha nem kellett fájdalomcsillapítóhoz nyúlnunk fogzás miatt!
ha nem muszáj ne terheld a máját!
dologél vagy gengigél, chamomilla, rágóka, sok sok cicizés... :)
2012. máj. 26. 10:27
5/14 A kérdező kommentje:
Dologélünk van, de ugye azt csak ideig-óráig hat (vagy még addig se, éjjel azzal is kenegettem az ínyét, de 1 óra múlva már megint sírt), azért gondoltam a fájdalomcsillapítóra. Szegénykém gyakorlatilag egész éjszaka fent volt, alig aludt valamit, úgy sajnáltam. Megpróbáljuk akkor még a Dentinoxot, hátha annak a hatása tovább tart.
Köszönöm az (értelmes!) válaszokat :D
Én Nurofent használok, de nem egész adagot.Persze 2 nap egymás után ha adom utána pihentetem.
2012. máj. 26. 10:52
Mind a kettő ibuprofen tartalmú csak a nevük más meg az izük..Én itt élek ausztriábai tt pl nincsen algoflex meg nurofen itt ugy hivják hogy NUREFLEX! egy cég...ugynéz ki a doboza mint a nurofenének Mo.-on
2012. máj. 26. 11:12
Az én kisfiam 20 hónapos lesz, nagyon hamar kezdődött nála a fogzás, viszont nagyon nehezen bújt ki az első foga. Az összessel nagyon megszenvedett. Én Nurofent adok neki. A gyermekorvosunktól kérdeztem, ő azt mondta (kedves, lelkiismeretes orvos, még anno engem is ő kezelt), hogy ha van tényleges oka, hogy miért kapja, akkor adhatom neki több napon keresztül is, max 4 napig, utána 4 nap szünet. Esténként adok neki, fél adagot. Mellette használom a Dologélt, ill. ritkábban a Dentinoxot.
2012. máj. 26. 11:41
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
Végül is Dentinoxot szereztünk be a Dologél mellé.
Kisfiam most 15 hónapos elől van 8 foga, ezek kibújásakor elég volt a Viburcol. Alul van egy kisőrlő annak kibújását se vettük észre. Most a másik oldalon lent érzem az egyik kisőrlő élét valószínűleg ezzel szenvedett az éjjel.
Nálunk a Panadol vált be, de sosem egész adag, mindig csak fél, vagy annyi se. Mindig elég volt a pár csepp is. Az én Kisfiam nem szereti a Nurofent, a Panadolt meg akkor is enné, ha nem beteg, nagyon ízlik neki.
2012. máj. 26. 11:53
Kapcsolódó kérdések: