Cataflam cseppet lehet 4óránként váltva adni Nurofen szuszpenzióval? 19 hósnak
Mert a Cataflam csepp csak fájdalomcsillapításra van, lázra nem igazán.
Ha lázra kell, akkor inkább egy másik hatóanyagú lázcsillapítót kéne próbálni.
A Nurofennel én a Panadol babyt szoktam váltogatni.
Ez áll a Cataflam csepp leírásában:
"A Cataflam az ún. nem szteroid gyulladásgátló (NSAID) gyógyszercsalád tagja. A nem szteroid gyulladásgátlók fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatással rendelkeznek.
...
A láz önmagában nem javallat a készítmény alkalmazására."
No comment.
Gyerekorvos vagyok. Cataflam a legjobb lázcsillapító. Váltogatva mással és HŰTŐFÜRDŐVEL tökéletes.
No comment.
Persze hogy remek a Cataflam: középfülGYULLADÁS, mint írod. A gyulladást csökkenti, így csökken a láz is.
Úgyhogy ezzel egyet értek, Kérdező nem írta még, hogy mitől lázas a kicsije, mert nyilván ettől is függ.
Bár nálunk mindezzel együtt a gyerekorvos sosem adja kizárólagos lázcsillapítónak, mindig kell mellé valami más lázcsillapító.
De nem vitatkozni akartam, csak rávilágítani, hogy mi áll a leírásban, majd Kérdező eldönti, mit ad be.
Egyébként még ez is benne van:
"Hogyan hat a Cataflam
A Cataflam enyhíti a gyulladás tüneteit, pl. a duzzanatot és a fájdalmat, és a lázat is csökkenti, de nem hat a gyulladást és / vagy a lázat kiváltó okokra.
Amennyiben kérdései vannak arra vonatkozóan, hogy a Cataflam hogyan hat és miért írták fel Önnek ezt a gyógyszert, forduljon kezelőorvosához."
Jobbulást a betegeknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!