Mi volt az első szava? =)
fiú, 9 hónaposan, anya :)
2 éves volt áprilisban, és folyékonyan, megállás nélkül beszél, mondatokban, ragozással.
fiam 13 hónaposan : baba
lányom 11 hónaposan: hamm
keresztfiam első szava 22 hónaposan Naná (az anyja)
25 hónaposan- miért?
Én ezeket nem veszem számításba: baba, mama, apa, papa. Ezeket 1 év alatt mondta, először nem tudatosan, nem tudom mikortól használja tudatosan.
Az első igazi szava: alma. 1 évesen, kislány. Tudatosan használta, rámutatott egy képre és mondta h "alma" :))
Azóta van: anya, autó, ajtó, hűtő, tea.
15 hós lesz
9,5 hónaposan NEM és DE. Már akkor látszott, hogy igazi dackirályfi lesz, tudatosan, mindig jókor mondta ezeket. :))
Most 3 éves lesz a jövő hónap végén, és nem lehet lelőni. Megállás nélkül dumál, és dumál, és dumál. Egyrészről örülök, mert iszonyat szépen, választékosan beszél, másrészt viszont két perc csendet nem lehet tőle kérni. :D
pont 16 hós volt mikor kimondta NEM! (2,5 éves azótais ezt mondja a legtöbbet!)Lány
A kicsi 3,5 hós,deszületése óta úgysír,hogy AJJJJJJAAAAAAAA!
Apa mindigmondja,hogy téged akar anya!:)
10 hónaposan: NEMMMMM!!:)
Most 13 hónaposan: tattooo = traktor.
Persze sokmindent "mond" már, legtöbb szót az idegenek is értik. Baba, gyeje, mama, tata.
Mindkét gyermekemnek én voltam az első szava.
Kisfiamnak 18 hónaposan nyanya, kislányomnak 9,5 hónaposan aja voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!