Mi volt az első szava? =)
baba-kislány és talán 13 hós lehetett.
az ikrekét nem tudom, olyan furcsán beszélnek még, igazán nem is tudom mikortól vannak rendes szavaik. Most is szótár (én) kellek hozzájuk, nem sokat beszélnek. 21 hósak
mama - 9 hónaposan (bár sokak szerint ez még nem tudatos mama volt)
aja (anya) - 10 hónaposan
"Anya, gyere ide Dorkához!" :D
Előtte egy kukkot sem volt hajlandó beszélni, majd kb. másfél éve kora után megtörtént ez a mondat, aztán már mondatokban, toldalékokkal, folyékonyan. Maximalista a kisasszony, csak akkor szólalt meg, amikor már profin tudott beszélni :)
1 év körül: nemnemnem
most 15 hós: nem, vauvau, bababa
Ma 16 hós a fiam, és ma mondta ki az első szavát: Apa :)
Még ő is meglepődött mert elkezdett nevetni és kimondta még egyszer. Sajna Apa nem volt itthon. :(
Ezenkívül mond még olyat h babababa, va, mamamama. De ezeket még nem vettem konkrét szónak.
Fiú. Kb. 12,5 - 13 hónaposan: "nyanya - ez én lennék.
Most 14,5 hónapos - Apa a "papa", nagymama: "namama", gyere: "deje" + nagyon sokszor leutánozza a szavakat (de azokat magától még nem használja)
...és kb. 10 - 11 hónapos kora óta a kaja a "nyam-nyam"! - ha úgy vesszük ez az első tudatos kifejezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!