A nagyszülők (mindkét oldalról) milyen messze laknak és milyen gyakran látogatnak Titeket?
Közvélemény kutatok, érdekel a téma.
Apósomékat néha igyekszem lepattintani mert marha fárasztó az affektáló, sznob barátnője (brrr).
Anyukámék heti egyszer jönnek de akkor sokat maradnak és segítenek.
Nálatok hogy megy az "unokázás"?
Az én szüleim 2 háznyira laknak tőlünk. Az unokát naponta látják, férjem szokta átvinni és, ha a gyerek haza akar jönni megy érte. Nekem egy kezem elég ahhoz, hogy megszámoljam én hányszor voltam náluk 3 év alatt. Őket szoktam áthívni nagy ritkán (karácsony, szülinap), ill. ha pl kaját adunk egymásnak pár percekre beugrunk egymáshoz. Ha sok időt töltök anyuval elkezdjük ölni egymást, ezért alakult ki ez a megoldás, iiletve telefonon beszélünk.
Anyósék kb. egy órára laknak (bkv-val, kocsival 15 perc), de velük egyáltalán nem járunk össze, telefonon se beszélünk kb 8 éve.
Anyámat le se lehet lőni, folyton jönne unokázni. :D 3 háznyira lakik, nehéz úgy alakítani hogy ne sértődjön meg, de mégse lógjon itt minden nap. Kb 2, de max 3 naponta azért találkozik az unokájával. Amúgy nagy segítség is, mert ha intézni kell vmit, rábízhatom a gyereket.
Apukám is a városban lakik, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt kíváncsi az unokájára a 9 hónap alatt. Eleinte még próbálkoztam, de már nem erőltetem a kapcsolatot.
Apósomék is itt laknak, ők heti 1-2x unokáznak, de velük nehezebb, mert folyton édességgel tömnék (9 hónapos!!!), meg: "minek az a sapka, hisz csak kiugrunk kicsit az udvarra" (30 fokban, tűző napon), meg folyton produkáltatnák, amit apósom videózik is, és nem számít, hogy épp álmos,éhes stb a gyerek és csak arra vágyna hogy békén hagyják, meg "nem értem, miért nem akar nálunk aludni biztos rosszul szoktattad "(persze, mert megy a tv + ők beszélgetnek + kint ugatnak a kutyák stb)
Szóval elég a heti 1 találka velük :)
Apai nagyszülők 300km, és eddig egyszer voltak (+ a szüléskor). Én szüleim 10km, és kb heti 1x voltak.
Meg annyi volt, hogy két hétig itthon volt a párom, a harmadik héltre anyut kértem meg hogy jöjjön segíteni, de 2 nap után mondtam hogy inkább ne jöjjön, mert pici a lakás és segíteni úgyis csak akkor tudott ha elmondtam mit hogyan csináljon, ami elég fárasztó, és ha piphenni akartam azt se tudtam tőle, mert vagy nem tudta mit hogyan szoktam, vagy egyszerűen csak csörgött-zörgött, vagy beszélgetni volt kedve.
Anyukámékkal egy telken élünk, ők rengeteget segítenek, ha kell (cserébe én főzök mkire :) ).
A drága anyósom 15 km-re lakik, havi 1-2 alkalommal megjelenik (kb. 2 óra hosszára), és néha megyünk mi is (muszáj sajnos). Vele még soha nem töltött el a kicsi egy napot, de nem is szeretném! Annak ellenére, hogy 3 gyereket nevelt fel, rossz nézni, amit a lányommal művel!
A 70 km-re lakó nagymamám többet és jobban foglalkozik a lányommal, mint az anyósom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!