Valaki járt már így? Madárürüléket evett a baba, Ti
mit tennétek?
Figyelt kérdés
10 hónapos kisfiammal sétálni voltunk, mikor hazaértünk még játszottunk a szélfogóval az ajtó előtt, aztán beszaladtam a csomagokkal (és valószínűleg ekkor történhetett a baj), aztán betoltam a babakocsit. Levettem a cipőmet és odamentem hogy kivegyem őt is, amikor megláttam, hogy a keze tele van szétkent feketés fehéres maszattal és a szája körül is, az arca is és a szájában is...majd észrevettem a nadrágján a foltot, hogy lekakilta egy madár. Én nem is értem, hogy történhetett, hiszen fel volt húzva a kocsi teteje, de gondolom a nagy szél miatt berepítette vagy fogalmam sincs... Gyorsan kikaptam levettem a ruháit, megmostam a kezét, arcát, száját és felhívtam a gyerekdokit. Ő tantum verdét ajánlott plussz az anyatejet, hogy ez a kettő kiöli a bacikat, meg a vírusokat, de hogy figyeljem lesz e láz, hasmenés, mert akkor meg kell vizsgálnia. Valaki járt már hasonlóképpen? Mi lett az eredménye? valami más kezelést ajánlottak esetleg?
A legjobb, amit tehettél, hogy jól megmostad mindenhol, ahová jutott a kakiból. Tégy úgy, ahogyan az orvos mondott. Mi még kakival nem találkoztunk, de a fiam már kóstolta a vakolatot, meszetes falat, virágföldet, kavicsot, kukoricaszemet, fakérget, de szerencsére nem lett komoly baj. Lesznek még szerintem nálatok is érdekes dolgok.:)
2012. máj. 24. 16:44
5/13 anonim válasza:
A tantum verdét én se értem, van vmi spray változata is? tulajdonképpen egy 10 hónapos gyomra elég erős ahhoz, h a bacikat a sav semlegesítse. Ha mégis fertőzést kapna, egy antibiotikum-kúrával szerintem helyre tudják tenni a dolgokat.
2012. máj. 24. 16:45
6/13 A kérdező kommentje:
Igen, spray. A patikus azt mondta napi 2szer lehet két-három napig. Köszi a gyors válaszokat! Eddig is utáltam a madarakat, de most már végképp!:)
2012. máj. 24. 16:47
7/13 Atroposz válasza:
Nem lesz semmi baj
2012. máj. 24. 17:10
8/13 anonim válasza:
Tantum Verde spray-t csecsemők is használhatják! Fújd be neki, az fertőtlenít. Amúgy fog még ilyet is enni, sőt.
2012. máj. 24. 20:24
9/13 anonim válasza:
én csak ehhez a tantum verdés sprayhez szólnék,hogy a 2éves fiamnak pont ezt akartam tegnap venni a torkára,mert sokaktól hallottam milyen jó,3 gyógyszertárba voltam,és mind a 3-ban azt mondták nem szabad még neki,nehogy adjam,ők még lenyelik...stb.Úgyhogy végül nem vettem,mert most már nem tudom mi van....
2012. máj. 24. 20:39
10/13 A kérdező kommentje:
Én azért mertem megvenni és használni, mert a gyerekorvosunk egy idős bácsi. Amellett, hogy nagyon jó szakember, elég maradi, nem ajánlgat gyógyszert minden szíre-szóra, plussz nem híve az "újdonságoknak". Szóval én megbízom benne, hogy ha azt mondja szabad, akkor szabad. Még egyszer köszönöm mindenkinek a választ! Nem lett se láz, se hasmenés most reggelig, úgyhogy remélem le is tudtuk a dolgot, mint családi anekdota 15-20 év múlva :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!