Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem eszi a főzeléket! Mit...

Nem eszi a főzeléket! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

8 hónapos. Az édes kajákkal (gyümölcs, tejpép, tejdesszert) semmi gond, befalja 10 perc alatt. De a főzelék!

Amit eddig kóstoltunk, megette, nem azzal van a baj, hogy válogatós. De ha olyanja van, és mostanában (3 hete) mindig ez van, abszolút nem akar főzeléket enni. Mindegy milyen ízt adok neki, saját gyártmány vagy bolti - nem eszi. Talán fél óra alatt sikerül beleimádkozni 50 grammot. Segítsetek, mi a baj vele?

2012. máj. 24. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj nincs vele, csak megkülönbözteti az ízeket, tudja hogy finomabb az amelyik édes és kis okos már ilyen korban, ez lehet az egyik ok. Próbáld meg belecsempészni gyümölcsbe a krumplit, répát és mindig emelni az adagot, amíg főzelék lesz belőle. Nekem ez jött be és még az ízesítés, van bio ízesítő, meg bazsalikom pici fokhagyma, próbáld ki!
2012. máj. 24. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:
ekkora baba már mást is ehet. pl rizst hússal, és vmilyen olyan zöldséggel amit szeret. pl répa, krumpli. vagy tészta husival, vagy sonkával. halat is kaphat pl krumplipürével. nálunk a főzelék sose ment, én úgy csináltam, hogy zöldséglevest vagy húslevest adtam sok zöldséggel, jó sűrűre szedve, husival, májjal. így megvolt a zöldség is, hús is és ízletes is volt.
2012. máj. 24. 15:38
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi, igen én is gondoltam, hogy "édesszájú" - talán ha az anyatej nem lenne ilyen édes a gyerekeink is hamarabb elfogadnák, szeretnék a nem-édes kajákat...

Milyen fűszereket tehetek már bele neki? Ez a bio ízesítő micsoda?

Arra is gondoltam, felcserélem a tízórait az ebéddel, hátha ebben a rohadt melegben (lakásban 26,5 fok), 2 óra körül a melegkajával van a baja és talán 11-kor jobban megenné a főzeléket.

2012. máj. 24. 15:38
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi a 2.nak is. Jó ötlet!
2012. máj. 24. 15:40
 5/5 Avery ***** válasza:

Nekem az jött be, amit az első írt. Sőt, volt hogy belemártottam a kanalat a főzelékbe, majd a gyümölcsbe, és úgy adtam neki.

Általában 1 hét után már magában is ette a főzeléket.

:)

2012. máj. 24. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!