Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vagyok ilyen féltékeny...

Miért vagyok ilyen féltékeny a babámra?

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen sikerült teherbe esnem. Most 8 hetes az én drága kisfiam és anyósomra olyan féltékeny vagyok ha afogja, hogy neki tudnék menni. Értelmes asszony de szerintem idegbeteg egy kicsit. Nem vagyunk rosszba de nem is szeretjük egymást nagyon. Egyszerüen meg őrülök, ha fogja a fiamat, mert olyan gyorsan rázza meg erővel simogatja. Az én fiam meg sosem alszik el ölben , csak ha beteszem a kiságyába és ott elaltatja magát. De ő altatni akarja. Persze a kisfiam meg sír , meg tiszta nyügös. És kéri a nyugtató cicit.Most is itt volt és a férjem nem bírta tovább és rá szolt ő erre megsértődött és elrohant. Én be sem mentem a szobába, hogy ne lássam, mert rohamom lesz ugy felidegesit. De ő a nagymamája nem akarom eltiltani. Erre most a fiára sértődött meg. Olyan sokat vártunk erre a babára, nem fogom rögtön mindenkire rábízni. Mikor minden percet ki alkarok élvezni.Tudom, hogy nem így kellene de nem tudom magam visszafogni egyenlőre.

2012. máj. 19. 19:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Akkor kedves kérdező szerintem nem jól fogalmaztad meg a kérdésed, mert ez nem féltékenység! A féltékenység az teljesen más! Féltékeny lehetsz azért, mert a gyerek imádja a mamáját, és ezért te féltékeny vagy! De ezek a dolgok csupán akkor csak idegesítenek, amiket anyósod csinál, és nem pedig féltékeny vagy! Ha pedig idegesítenek ezek a dolgok, akkor szólj neki, hogy ne keltse fel, ne rázza, stb! Ha nem szólsz, nem is fog tenni ellene!
2012. máj. 21. 12:43
 22/28 A kérdező kommentje:

Probálok én finoman szolni neki. Elég érzékeny fajta. De így is mindig sértődés a vége. Csak neki lehet igaza, sajnos.

Lehet nem pont így kelett volna megfogalmaznom a kérdést, de ő rá féltékeny is vagyok. Ő is felnevelt két gyereket, biztosan nem tenne a gyerekben kárt de akkor sem tetszik sokminden ahogy ő csinálja.

2012. máj. 21. 15:32
 23/28 anonim ***** válasza:
Kérdező,egyik korábbi válaszoló vagyok,figyelj az én anyósom 3 gyereket nevelt fel,de egyszerűen nem merem ráhagynia fiamat 1-2 óránál többre,csak ha ott vagyunk,mint írtam sapkát nem tesz rá ha kiviszi a napra,elfelejti megitatni,mikor kisebb volt és gyakorolta a lépegetést,és már fáradt volt simán hagyta,hogy a gyerek feje a földön landoljon,simán cigizik bent a házba és viszi oda a gyereket aztán annyit mond Ó lebuktam hogy bent cigiztem és ennyi,mikor meghallotta,hogy szeptembertől megy bölcsibe a fiam kiakadt,hogy milyen felelőtlenek vagyunk,meg tönkre teszik ott a gyereket,majd Ő vigyáz rá,megoldja úgy a munkáját,hogy otthonról dolgozzon,és akkor de jó lesz oda is költözhetünk..az a célja,hogy megkaparintsa a fiam és az unokát csak annak a családnak,az én szüleim és én le vagyok szarva, buta kislánynak tart,és elvettem a fiacskáját,már párszor kiosztottam,a gyerekemnek ezerszer jobb lesz délelőttönként a bölcsibe,mint egy nem túl felelősségteljes nagymamával,aki simán megetette volna agyereket 9 hónaposan hurkával,meg agyon porcukrozott hájas süteménnyel..beszélj vele,áll ki magadért,meg kell értenie,hogy egy babát nem kapkodunk ki az ágyból csak úgy mert ahhoz van kedve,nekem hónapokba telt megértetni,de azt is hogy nem kell egésznap babusgatni,és hagyják békén ha eljátszik,mert mindig azt csinálták,hogy utyu-putyu 2 perc múlva otthagyták a gyerek meg elkezdett sírni miért nem foglalkoznak vele..nehéz eset,muszáj megbeszélni,ha én nem állok ki magamért akkor az anyósoméknál kéne élnem egy nem túl tiszta házban a párom családjából dohányzik a nagymama meg párom két testvére még a házban is stb.
2012. máj. 21. 15:44
 24/28 anonim ***** válasza:
Eddig kicsit bánkódtam, hogy kisfiunknak csak egy nagymamája van. Amikor a hozzászólásokat olvasok, úgy érzem, csodás, hogy nincs anyósom... :) Bocsi az offért, és biztosan vannak aranyos és "szófogadó" anyósok is...
2012. máj. 21. 17:48
 25/28 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek! A te anyósod sem egy kispiskóta! Az enyém sem csak épp másként. Nehéz egy hejzet az biztos. Mert haragot sem szeretnék vele. De én másként gondolom mnt ő az biztos. Meg változnak is az idők, ami 30 évvel ezelőtt jó volt az ma már elavult. Ők meg nem haladnak a korral. De mi is ilyenek leszünk? Lehet.
2012. máj. 21. 18:52
 26/28 anonim ***** válasza:

Nekem meg már abból van elegem de nem kicsit, h ezen az oldalon annak istápolják a lelkét és az az "arc", akinek valami baja van v magával v a gyerekével v azzal, h terhes lett és rájött a 30. héten, h még sincs kész az anyaságra, mégsem akarja a gyereket, v eleve avval, h ott van a gyereke és már nem tud összevissza csajos napokat szervezni, nem tud a gyerekével mit kezdeni... (és nem arról beszélek, h időnként kell egy kis üresjárat, amikor önmagaddal foglalkozol!)

Unom, h ezekre mennek a "jaj én is együtt érzek veled én is átéltem már ezt" kamu szövegek. Közben mindenki jól tudja,ha a "barátnője" lenne az ilyen hozzászólóknak olyan szinten kibeszélné és elege lenne az állandó picsogásból,h nem bírja feltalálni magát, hogy csak na.

Unom ezt az álszenteskedést.

Itt csak az lehet jó, akinek nehézségei vannak, aki ugyanúgy gondolja, ahogy a többség... Ha nem állsz a be a sorba, akkor te vagy a szemét, mélységesen szégyelld magad és közlekedj lapos kúszásban minimum..

Akkor sem volt igazam, mikor még nem voltam terhes,

(akkor azért nem érthettem mert nem vagyok még benne, de majd ha benne leszek maaajd meglátom!), most h van már gyerekem, és nem így érzem, most meg szimplán debil vagyok, mert másképp gondolom.

Meg a másik : az egyik okos kiemel valamit a szövegből (mielőtt értelmezné) és a többi meg bólogat... "igen, igen.. ez mekkora bunkó volt"... meg ezek a " de megnézném 2 év múlva" szerű mondatok... gyere, és nézz meg, hát erre mit lehet mondani? Lehet, lenne mit nézni! Ettől szánalmasabb dolgot nem is tudok, h feljössz ide kipanaszkodni magad, h neked mennyire sz@r, és már unod az egészet, innen kilépve meg eljátszod a szuperanyut, h minden oké te mindent tudsz! (jó esetben) Közben észre sem veszed, h Neked nincs miért panaszkodni, sokkal inkább van annak, aki 10 éve összetenné a kezét már csak arra, h legyen egy kis reménysugár arra, h terhes lehet valaha!

Sajnálom azokat a kommentelőket és kérdezőket, akik hasonlóan gondolkodnak és ugyanígy le lesznek pontozva, meg hurrogva 1-1 vélemény és kérdés kiírása után!

Fehéren feketén leírtam, h nem magamhoz láncolom a gyereket és igenis van más aki ugyanígy játszik foglalkozik vele,nemcsak én nonstop fanatikusan, nyilván nem akarom betegesen magamhoz üvegburokba láncolni, meg eleve büszke vagyok rá, és szeretem, mikor más is ugyanúgy elolvad tőle ahogy a férjem és én, a nagyszülők....de tök lényegtelen már.

De ha mégis én foglalkoznék vele fanatikusan, neked abból mi hátrányod származik? Miért nem lehet, h én így csinálom és te úgy?

Ezt az összes olyan kommentelőnek írom, akinek savanyú a a szőlő, mert név nélkül egy másik kommentben meg menni fog a versenyzés, h kinek nagyobb a hasa, meg belinkel saját fotót, h megnyugodjon, h az övé nagyobb volt, kinek mászik gyorsabban a babája, kinek tud több szót, kinek tanult meg hamarabb járni, stb!

Pontosan ezért volt ez az utolsó hozzászólásom ezen az oldalon, mert megint egy "másféle" vélemény lett lehurrogva.

További kellemes marakodást!

2012. máj. 23. 15:57
 27/28 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Mindenki magából indul ki,erre csak ezt tudom mondani!
2012. máj. 23. 18:00
 28/28 anonim ***** válasza:
26-os! Mire vélhető ez a kirohanásod? Nem is értem, min pipultál be ennyire, kinek a hozzászólásán?
2012. máj. 24. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!