Antibiotikumot kell szednem, de szoptatok, milyen hatása lesz a babámra (2 hós)? Lesz valami érzékelhető tünet amit ennek kell majd tulajdonítanom?
Ilyesmire gondolok,hogy aluszékonyság, vagy étvágytalanság, vagy hasonló...
Csak hogy ne lepődjek meg,nincsen tapasztalatom.
A baba 2 hónapos.
A dokid tudta, hogy szoptatsz? Gondolom ennek tudatában írt fel olyan antibiotikumot, ami nem káros a babára nézve.
Nem hiszem, hogy bármi jele kéne legyen.
Jobbulást!
Nőgyógyászt?
Akkor lehet hogy inkább a gyerekorvost.
De egyébként nem az volt a kérdés, hogy az adott antibiotikummot szedhetem-e, hanem az hogy amikor valaki antibiotikumot szed a babájára milyen hatással van?
Én mellgyulladásra szedtem antibiotikumot 6 hetesen. A doki azt javasolta, hogy ne csak én, hanem a picúr is kapjon mellette probiotikumot (pont a hasmenés miatt, illetve, hogy ne gombásodjon el egyikünk sem). A protexine-t ajánlotta, felnőtteknek való kapszula. Széttöröd a kapszulát, a benne lévő port feloldod pici anyatejben és úgy adod be (én gyógyszertári fecskendővel csináltam). Ez így tök macerás volt, ezért vettem inkább Biogaia Babyt, abból napi 1x5 csepp kell.
Egyébként azért a felnőttek kapszulását mondta (rákérdeztem), mert a csecsemős verzió egy nagy tasak por, nem igazán tudsz anyatejes babánál mit kezdeni vele, mert nem cumisüvegből eszik, amiben fel lehetne oldani. A kapszulában viszont kevés van, ezért sokkal kevesebb folyadékkal is feloldódik (de akkor már célszerű anyatejben oldani szerintem).
Normaflore-t is lehet amúgy, az kis műanyag üvegcse, azt is be tudod könnyen adni, nem olyan nagy adag. (Abból is napi egy elég).
Igazsághoz hozzátartozik, hogy a doki szerint a Protexine a legjobb, azért mert abban több jótékony baktériumtörzs van, míg a Normaflore-ban csak egy, és ahogy néztem a Biogaiaban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!