Adhatok a 2 hónapos babámnak az anyatejen kívűl valami mást is? Gyümölcsöt ilyesmit?
kedves második, én vagyok az, aki megvédtelek kétszer is
ez az utolsó poénod nagyon ült :D:D
jaja
az még hagyján, hogy a félévest, de mikor az egyévest is éjjel megszoptatják!!!!kérdem én, minek???? egy egyéves baba már rég nem azért kel föl, mert éhes!!!! de valóban, nekik mondhatjuk, szentségtörésnek ítélik :D
Én nem tudok szoptatni, nincs elég tejem! Most 2 hós a kisfiam és már túl tettem magam rajta. Semmi értelme erőltetni, tiszta ideg voltam, hogy miért nem jön. ÍEz nem jó! Nekem sem és a babámnak sem, hogy idegbetegeskjeedjek emiatt! Ha tápszuer, akkor tápszer és ettől nem érzem rosszabb anyának magam attól, aki tud szoptatni!!! Ez a 17.40-esnek szól!
Amúgy én hamarosan adni fogok a kisfiamnak sárgarépalét, meg paradicsomlét. Ezt válaszoltam egy másik kérdésnél, ahol gondolom emiatt le is pontoztak, de nem érdekel! Semmi baja nem lesz tőle!
Ha nincs elég tej, akkor egy ekkora babának tápszert kell adni kiegészítésnek. Tápszereseknél is csak 4 hónapos kortól szokták elkezdeni a hozzátáplálást ( az üveges bébiételek is ekkor adhatók legkorábban a feliratok szerint).
Egyébként pedig a babáknak 1 éves korukig naponta 500 ml anyatejre vagy tápszerre van szükségük. Tehát ha nincs elég tej, akkor mindenképpen pótolni kell tápszerrel.
Egyáltalán nem rosszabb anyuka aki nem tud szoptatni, csak akkor a megfelelő módon kell helyettesíteni.
Ezt nekünk egy gyerek gasztroenterológus főorvos mondta.
Egyébként az én fiam 6 hónapos koráig csak szopizott és utána gond nélkül elfogadott minden ételt. Úgyhogy nem hiszem hogy attól lesz jóevő a gyerek, hogy minél előbb elkezdjük a hozzátáplálást.
De ez csak az én véleményem. Mindenki azt csinálja amit jónak lát.
Kedves kérdező!! Én orvosi utasításra két hónaposan már adtam a lányomnak egy kis almalevet higítva, meg egy kis reszelt almát minden nap. Még mielőtt engem titulálnátok a legrosszabb anyának a világon: a gyerek annyira hasfájós volt, hogy a 24-ből 26 órát végigordított. Ezen a nagy problemen segített egy kis gyümölcssav, két nap alatt teljesen elmúlt a hasfájás. Azóta is boldog, mosolygós, gyönyörű kislány!! Szerintem nem tettem tönkre ezzel semmit. Egyébként meg kedves válaszolók, elárulnátok miért kell minden nap ezen a hozzátápláláson cirkuszloni??? Már kezd igen csak unalmas lenni!!! Írjátok le a véleményeteket, tapasztalatokat, de miért kell egymást sértegetni, megalázni, stb....
Gondolok pl. itt a szoptatásra. Igaz, hogy anonim ír mindenki, de attól nem kellene így viselkedni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!