Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adhatok a 2 hónapos babámnak...

Adhatok a 2 hónapos babámnak az anyatejen kívűl valami mást is? Gyümölcsöt ilyesmit?

Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 17:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%
második vagyok. félreértitek. van tej, szopik napi 7x, a mennyiséget folyamatosan növeli, de nem lakik jól tőle, és betápszerezni már nem akarom. főorvos ezt javasolta. ennyit erről.
2009. jún. 27. 17:46
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
17:40 te még az érettségi előtt is meg fogod szoptatni, tudom. második voltam. ;) szerinted neked higgyek, vagy egy csecsemőosztályon dolgozó főorvosnak? nagyokos.
2009. jún. 27. 17:46
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

kedves második, én vagyok az, aki megvédtelek kétszer is

ez az utolsó poénod nagyon ült :D:D

2009. jún. 27. 17:49
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
kedves 17:49es. köszi, hogy megvédsz. nagyon sokan vannak, akik itt azt skandálják, amit a védőnéni a szájukba rág, és nem látnak tovább. esetleges tápszerlobbiba nem tudnak belegondolni. viszont majd ha a gyerek elmúlik 7 hónapos, akkor még kiír egy kérdést, hogy miért muszáj elkezdeni, megírja neki 3 másik ugyanolyan barom, hogy nem muszáj, majd 9 hónaposan teszi fel a kérdéseket, hogy babája nem fogadja el a kajákat, nem érdekli a kanál, csak "szopizni" akar, most mi legyen. az én gyerekem meg már akkor magától fog enni az etetőszékben, ezer féle kaját, úgy, ahogy anno én is ettem, és itt ülök, teljesen egészségesen. egyetértek abban, hogy egy ideig nincs jobb az anyatejnél, de én a fél év helyett inkább a baba jelzéseire figyelnék. mert ha 6 hetes kora óta átalussza szépen az éjszakát, de 3 hónaposan egyszercsak elkezd 4kor is felébredni, és ezt egy hétnél tovább is csinálja, tehát a fejlődési ugrás kizárható, majd egy pár kanál plusz répától ez helyreáll, és ugyanúgy átalussza az éjszakát, mint előtte, akkor gyanítom, nem ártok vele. de nekik aztán magyarázhatom, éjszaka 4x szoptatja a féléves gyerekét, mert azt hiszi, azért kel fel, mert éhes. hagyjuk is, megint csak felbosszantom magam.
2009. jún. 27. 17:53
 15/21 anonim ***** válasza:
81%

jaja

az még hagyján, hogy a félévest, de mikor az egyévest is éjjel megszoptatják!!!!kérdem én, minek???? egy egyéves baba már rég nem azért kel föl, mert éhes!!!! de valóban, nekik mondhatjuk, szentségtörésnek ítélik :D

2009. jún. 27. 17:57
 16/21 anonim ***** válasza:
64%
NEM! Nem adhatsz!
2009. jún. 27. 18:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudok szoptatni, nincs elég tejem! Most 2 hós a kisfiam és már túl tettem magam rajta. Semmi értelme erőltetni, tiszta ideg voltam, hogy miért nem jön. ÍEz nem jó! Nekem sem és a babámnak sem, hogy idegbetegeskjeedjek emiatt! Ha tápszuer, akkor tápszer és ettől nem érzem rosszabb anyának magam attól, aki tud szoptatni!!! Ez a 17.40-esnek szól!

Amúgy én hamarosan adni fogok a kisfiamnak sárgarépalét, meg paradicsomlét. Ezt válaszoltam egy másik kérdésnél, ahol gondolom emiatt le is pontoztak, de nem érdekel! Semmi baja nem lesz tőle!

2009. jún. 27. 18:32
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, nem a kérdésre válaszolok, de kíváncsi lennék, hogy akik az ilyen kérdéseken összevesznek, azok mindig ugyanazok az anyukák, vagy mindig mások. Különben élmény olvasni Benneteket, csak szegény kérdezőt sajnálom.
2009. jún. 27. 20:12
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs elég tej, akkor egy ekkora babának tápszert kell adni kiegészítésnek. Tápszereseknél is csak 4 hónapos kortól szokták elkezdeni a hozzátáplálást ( az üveges bébiételek is ekkor adhatók legkorábban a feliratok szerint).

Egyébként pedig a babáknak 1 éves korukig naponta 500 ml anyatejre vagy tápszerre van szükségük. Tehát ha nincs elég tej, akkor mindenképpen pótolni kell tápszerrel.

Egyáltalán nem rosszabb anyuka aki nem tud szoptatni, csak akkor a megfelelő módon kell helyettesíteni.

Ezt nekünk egy gyerek gasztroenterológus főorvos mondta.

Egyébként az én fiam 6 hónapos koráig csak szopizott és utána gond nélkül elfogadott minden ételt. Úgyhogy nem hiszem hogy attól lesz jóevő a gyerek, hogy minél előbb elkezdjük a hozzátáplálást.

De ez csak az én véleményem. Mindenki azt csinálja amit jónak lát.

2009. jún. 27. 20:28
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!! Én orvosi utasításra két hónaposan már adtam a lányomnak egy kis almalevet higítva, meg egy kis reszelt almát minden nap. Még mielőtt engem titulálnátok a legrosszabb anyának a világon: a gyerek annyira hasfájós volt, hogy a 24-ből 26 órát végigordított. Ezen a nagy problemen segített egy kis gyümölcssav, két nap alatt teljesen elmúlt a hasfájás. Azóta is boldog, mosolygós, gyönyörű kislány!! Szerintem nem tettem tönkre ezzel semmit. Egyébként meg kedves válaszolók, elárulnátok miért kell minden nap ezen a hozzátápláláson cirkuszloni??? Már kezd igen csak unalmas lenni!!! Írjátok le a véleményeteket, tapasztalatokat, de miért kell egymást sértegetni, megalázni, stb....

Gondolok pl. itt a szoptatásra. Igaz, hogy anonim ír mindenki, de attól nem kellene így viselkedni!!!

2009. jún. 28. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!