Mikor adtatok elöször babatoknak anyatejen/tapszeren kivül barmilyen mas ennivalot, gyümölcsöt?
Szerintem ha még most lesz 2 hónapos,akkor semmiképp ne adj neki semmi mást enni.Minimum a 4 hónapot várd meg.
Üdv:5 hós kislány anyukája
Én 6 hósan adtam.
Min 4 hónapot várd meg, előbb felesleges.
A védőnő nekünk is azt mondta, hogy 2 hónaposan adjunk neki, de én mindenhol a 4 hónapos kort olvastam és az orvos is azt mondta, hogy korai lenne még. Anyukám szerint a húgom már kapott ilyen pici korában főzeléket, mert nem volt teje és nem volt hajlandó megenni a tápszert.
Mi úgy döntöttünk, hogy 3,5 hónapos kora körül elkezdjük kóstoltatni neki a gyümölcsöket, végülis úgyis jó néhány hét, mire egyáltalán érdemi mennyiséget megeszik belőle. De főzelékeket, ilyesmit, csak 4 hónaposan kezdünk el neki, addig nem.
én 5,5 hósan kezdtem. már bánom, hogy nem vártam ki a 6 hót.
anyós korosztálya ezzel fog jönni folyamatosan, de mára már nem divat hamar kezdeni a hozzátáplálást, mert nem jó a babának. nem kell velük foglalkozni.
vizet kínáltam a kánikulában, de nem kérte. így azt is csak a hozzátáplálással adtam.
Az én babám is tápszeres, mi 4 hónaposan kezdtük. Imád kanállal enni, szereti a krumpli-almát nagyon. Kap már tejmentes pépet is, és jövő héten kipróbálunk valamilyen tejpépet. Vizet kínálok neki napközben, de csak akkor iszik értékelhető mennyiséget, ha szilárdat eszik, pl. krumpli után.
A 4 hónapot várjátok meg, 2 hónaposan még nem elég érett az emésztőrendszere.
5 hónaposan kezdtük, almával, majd répa, őszibarack, meggy, sütőtök, krumpli. Szerintem is várd ki a 4 hónapot minimum a hozzátáplálással.
Vizet/teát kb. 2 hetes kora óta kap, védőnői javaslatra, mert a tápszer után szomjas volt mindig. 6 hónapos múlt már, napi 2-3 deci vizet megiszik ebben a hőségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!