Milyen mondókákat mondtok a babáknak?
Igen, ezzel én is így vagyok... mindnek csak az elejét tudom és rájövök, h hoppá... hogy is van tovább? Ezért általában magam találok ki valamit (amit ha más hallana kb elmebetegnek nézne :D)
Az én babám még csak 3 hónapos, de pl a pelenkázáskor nagyon bejön neki a Vuk dal, + egyéb saját szerzemények :D
itt a szemem itt a szám ez pedig az orrocskám,jobbra -balra két karom ha akarom forgatom.Két lábamon megállok jó nagyokat ugrálok.
megfogod a kezét és saját ujjával mutogatod a testrészeket.
Húúúú, utolsó, ez nagyon jó, lementem!!!!:))
Én ezeket szoktam:
"A házat kisöpörjük --borzolod a haját
a port letöröljük --simítod a homlokát
az ablakot becsukjuk --szemét simítod
a kulcson egyet csavarintunk ---megcsavarod az orrát (finoman :D)
-Nyuszi ül a fűben, ülve szundikálva, nyuszi talán beteg vagy, hogy még nem is ugrasz, nyuszi hopp, nyuszi hopp, máris egyet elkapott (húsvétra kapott plüssnyuszival ugrálok :)
-Én elmentem a vásárba...
-Hinta-palinta (adamoban, mostmár kinti ülős hintában is)
-Hőc-hőc katona....
Jaaa, a kedvencem: Térdemre ültetem, úgy rázom fel-le gyorsan tempóban: Poros úton kocsi zörög, a kereke gyorsan pörög, Sári néni vezeti, aki látja neveti -ilyenkor a végén "leesik" :) Már alig várja, imádja.
Szoktam mondani az egy, megérett a meggy...számolót is...
akkor....Hová mégy te kisnyulacska....sokmindent.
Van egy sorozat, a Bújj, bújj zöldág, az Alexandrában lehet kapni, ehhez van cd is. A fiam imádja, egész nap ez megy.
A lányom 4 éves, és az óvónő el van ájulva tőle, hogy az összes dalt, mondókát kívülről fújja. (4 lemez van, olyan kb. 25 mondóka, dal van rajta, szóval nem kevés.) És nagyon jó, mert most volt az évzáró az oviban, és elfogultság nélkül mondhatom, hogy az én lányom mondta a legszebben a verset. Mondta is az óvó néni, hogy látszik, hogy otthon is egy csomó dalt hall, mert nagyon könnyen megtanulta őket. Szóval nagyon hasznos dolog!
A fiam is énekelgeti őket, de még inkább csak a dallam megy, mert alig beszél.
De a Youtube-on is vannak fent gyermekdalok, nagyon jók azok is.
Utolsó!! Előtted lévő vagyok!!
Linkelnél egyet?:) Rákerestem, de nem tudom jó találtam-e meg, ehhez külön kell megvenni a cd-t?
Most nézem, hogy már vannak újabbak. Nekünk a Bújj, bújj zöldág 1-2 van meg, a Zimme-zum meg a Hónapsoroló. A Cd a könyv része. Most érdemes megvenni, mert 40 %-kal olcsóbbak. A Zimme-zumtól a Hónapsorolóig a sorozat része, a többit nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!