2 éves gyermeketek milyen mondókákat, gyerekdalokat tud elmondani teljesen vagy bizonyos részeit veletek együtt?
Nagyon sokat tud, nagy dumás a fiam. Van egy nővére, sokat tanul tőle is.
Pl. Poros úton kocsi zörög,
Csigabiga, gyere ki
Hinta, palinta
Megy a hajó a Dunán,
Zsipp-zsupp
Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet,
Nyuszi fülét hegyezi,
Aki nem lép egyszerre, stb...
Nem mondom, hogy szó szerint tudja, van hogy kicsit át is költi:) 25 hónapos
2 éves a fiam, és ő is szinte az összes mondókát, verset, amit szoktunk neki mondani elmondja, van amit tökéletesen, van amit ő is átkölt, vagy elhadar. Reggel ahogy kinyílik a csipája, csak mondja a magáét, akkor van csend, mikor alszik:-) ebbe rám hasonlít:-)
Mókuska, Mókuska
Hinta palinta
Zsip-Zsup
Kikacsa fürdik
Egyszer volt egy kemence
Éliás Tóbiás
Cifra palota
Boci,Boci tarka
Csiga biga
Ezek ami hírtelen az eszembe jutottak.
Csip-csip csóka....
Tea cukor kávé rum bummm.
Kerekecske gombocska....
Csigabiga gyere ki.....
Egy megérett a meggy....
Tudja a tanulókutyus összes mondókáját,legjobban a "szeretlek szeretlek éjjel nappal ént".....
Persze ezeket nem teljesen,hagy ki részeket,de olyan cuki. Meg kell zabálni ahogy mondja!:)))
az én fiam humán beállítottságú:-)
csecsemő kora óta mindene a vers,mondóka,ének.így rengeteget tud kivülről.nagyon fogékony ezekre,elmondom 2-szer,háromszor,és már tudja is.
amikor megtanult ülni,beültettem minden nap a hintába,és egy egész a4-es méretű mondókáskönyvet elénekeltem, elmondtam neki.Kb. 1,5 évesen már mondatokban kezdett beszélni,szavakat egy évesen kezdett mondani,illetve tíz hónaposan aja,apa,mama,papa,baba.aztán amikor elkezdett folyékonyan beszélni 1,5 évesen,csak pilláztam,mert szinte az egész könyvet visszamondta.persze volt,amikor megakadt,de hiányosan vagy teljesen tudta az összeset.Két éves korára már három ilyen mondókás könyvet tudott kivülről.
de ismétlem,őt ez nagyon érdekli,minden nap minimum egy órát olvasunk,mondókázunk.Most már bölcsis,onnan is heti 2-3 új mondókával jön haza.a gondinénik is mondják,hogy nagyon fogékony ezekre,hamar memorizál
ajjaj,jól le leszek pontozva,pedig nem dicsekvésképp írom,ezek tények.na jó,azért nagyon büszke vagyok rá
mondjuk ő másban meg béna,pl az építés egyáltalán nem érdekli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!