Milyen szobát válasszak a kórházban az első babámmal?
Kb. egy-másfél hónap múlva szülök. Apás szülés lesz, az már fix. És sokat töröm a fejemet azon, hogy azt a 3-4 napot a kórházban (ha sima szülés lesz), akkor milyen szobában töltsem. A lehetőségek:
1. alapítványi szoba - 1 személyes - 10.000 Ft/nap. A baba velem van éjjel-nappal, de estére áttolhatom a csecsemősökhöz. Nos fizetni nem akarok 40.000 Ft-ot, tehát ez a lehetőség kilőve.
2. Baba-mama szoba. Én pelenkáznám, akkor etetném amikor jólesik, ápolom a köldökét, de éjszakára nem biztos, hogy átvihetem a csecsemő osztályra.
3. Három óránként hozzák enni a babát, és a nővérek rendezik a tiszta pelenkát és a köldökápolást.
A 2. és 3. lehetőséget is ajánlják rokonok, ismerősök. De nem tudom mi lenne a jó a babának és nekem. Én lehet hogy jobban ki tudnám magam pihenni, ha csak 3 óránként hoznák. De a baba meg lehet hogy "hiányolna", és sajnálnám estére a kicsimet egyedül hagyni. Tudom, hogy utána évekig velem lesz itthon, 3-4 nap nem a világ. Adnátok pár jó tanácsot ti is nekem? Előre is köszönöm!
34 hetes km
Nincs ezzel semmi gond utsó! Nekem van "őskövület" bába ismerősöm még , aki nagyon is ki van akadva a mai rendszeren, hogy szülés után rögtön ráhagyják a mamákra a babát. Ilyen annak idején faluhelyen nem volt. Akkor teljes ellátásban részesült a kismama a gyermekágy ideje alatt, szülés után nem is engedték szinte felállni.
Ez a mai rendszer csak látszatra ennyire humánus. Igazából arról szól, hogy nővérhiány van, nem tudják a babákat rendesen ellátni. Így kényelmesebb.
A kismama meg holtfáradtan megy haza a kórházból, otthon meg rászakad minden, sokszor segítség nuku, tej kevés lesz a kimerültségtől, érzelmileg padlón stb.
Huu azt hiszem én is kivétel leszek a sok közül :)
Én is a 3. variációt választanám és választottam mind a kettő lányomnál. És hidd el, hogy nem leszel ettől rosszabb anya. DE ha például császárral szülsz, akkor örülni fogsz, ha egyáltalán ki tudsz menni wc-re, nem hogy a babát ellásd. Ha sima szülésed lesz, akkor meg a gátsebedtől nem tudsz mozogni, ülni, felállni. És azért egy szülés igenis kifárasztja a szervezetet kell az a pár nap pihenés. Szülés előtt 4 hónapot voltam kórházban. Láttam nagyon sok szülést és egy csomó anyuka feküdt mellettem. Kb a 2% kérte a babát maga mellé a szobába. Viszont senki nem érezte rosszul magát attól, hogy a baba nem mellette van. Örült mindenki, hogy tud pihenni, hogy amire hazamegy megerősödjön, mert ott aztán indul az élet és a neheze. :)
Én 1 személyesben voltam, de nem kellett fizetni érte. Azt hittem, megbolondulok! Nagyon rossz egyedül! Főleg, hogy első baba volt.
Szülés utáni 1. éjszaka nem volt velem a pici, hogy tudjak pihenni. (Itt ez a szokás)
A pihenéssel később sem volt gond, mert a lányom egy angyal volt. :) Enni is alig akart, állandóan csak aludt, hangját nem lehetett hallani...(na persze besárgult, de időben hazaengedtek minket szerencsére)
A szomszéd szobában egész éjszaka sírtak a kicsik. Ennyiből mondjuk jó volt, hogy egyedül voltam. :)
A 2. verziót ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!