Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen szobát válasszak a...

Milyen szobát válasszak a kórházban az első babámmal?

Figyelt kérdés

Kb. egy-másfél hónap múlva szülök. Apás szülés lesz, az már fix. És sokat töröm a fejemet azon, hogy azt a 3-4 napot a kórházban (ha sima szülés lesz), akkor milyen szobában töltsem. A lehetőségek:

1. alapítványi szoba - 1 személyes - 10.000 Ft/nap. A baba velem van éjjel-nappal, de estére áttolhatom a csecsemősökhöz. Nos fizetni nem akarok 40.000 Ft-ot, tehát ez a lehetőség kilőve.

2. Baba-mama szoba. Én pelenkáznám, akkor etetném amikor jólesik, ápolom a köldökét, de éjszakára nem biztos, hogy átvihetem a csecsemő osztályra.

3. Három óránként hozzák enni a babát, és a nővérek rendezik a tiszta pelenkát és a köldökápolást.

A 2. és 3. lehetőséget is ajánlják rokonok, ismerősök. De nem tudom mi lenne a jó a babának és nekem. Én lehet hogy jobban ki tudnám magam pihenni, ha csak 3 óránként hoznák. De a baba meg lehet hogy "hiányolna", és sajnálnám estére a kicsimet egyedül hagyni. Tudom, hogy utána évekig velem lesz itthon, 3-4 nap nem a világ. Adnátok pár jó tanácsot ti is nekem? Előre is köszönöm!

34 hetes km

2012. máj. 18. 15:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Baba-mama szoba jó, de éjjelre vigyék ki, hogy tudjál pihenni! Nagyon fontos, hogy az anya tudjon pihenni szülés után, nem is értem ezt a mostani hülyeséget, hogy miért nem segítik ebben! Egyik megoldás sem korrekt teljesen a három közül!
2012. máj. 18. 22:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
ugy látom én vagyok az egyetlen válaszoló aki nem ababájával volt az első pillanattol kezdve! én bevallom őszintén hogynem választottam se baba mama szobát,se a fizetőset mert nem birtam volna..nagyon hosszú vajúdás volt,nagyon csúnya véggel..3cm-is tágulásnál jöttek a tolók,császárra nem volt idő ababa elindult lefelé..az orvos szó szerint kinyomta belőlem utánna 3 órahosszáig öltögetett(választott orvos volt csak a szülésznő volt egy balek aki nem fogta fel hogy ha 16 óra alatt nem tágultam 2cm-él többre vmit csinálni kellene..de vártunk még 8 órahosszát igy nyertem még egy centit és csak a toloknál üvöltözött hogy hivják a dokit aki amugy épp egy komplikációs császárnál volt az nap és nem nagyon tudott rám nézni) szoval én nem nagyon akarlak ijesztgetni..mindenkinek biztos nagyon fáj és biztos másnak volt már rosszab is mint nekem de én nem birtam..magamra kellett gondolnom hogy később rá tudjak vigyázni jobban..és sztem másodiknál ha simán megy minden akkor is maradok a 3óránként jön a baba verziónál..hiányzik meg minden de nekem szükségem van ennyiidőre hogy "magamhoz térjek" biztos vannak erősebb,talpra esettebb kismamák nálam de én bevallom gyenge voltam még Wc-re menni is..ezzel nem elijeszteni akarlak csak gondoltam leirom hogy ilyenre is gondolj! kivánom neked hogy olyan szülésed legyen amilyet elképzeltél!
2012. máj. 18. 22:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ezzel semmi gond utsó! Nekem van "őskövület" bába ismerősöm még , aki nagyon is ki van akadva a mai rendszeren, hogy szülés után rögtön ráhagyják a mamákra a babát. Ilyen annak idején faluhelyen nem volt. Akkor teljes ellátásban részesült a kismama a gyermekágy ideje alatt, szülés után nem is engedték szinte felállni.

Ez a mai rendszer csak látszatra ennyire humánus. Igazából arról szól, hogy nővérhiány van, nem tudják a babákat rendesen ellátni. Így kényelmesebb.

A kismama meg holtfáradtan megy haza a kórházból, otthon meg rászakad minden, sokszor segítség nuku, tej kevés lesz a kimerültségtől, érzelmileg padlón stb.

2012. máj. 19. 08:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Huu azt hiszem én is kivétel leszek a sok közül :)

Én is a 3. variációt választanám és választottam mind a kettő lányomnál. És hidd el, hogy nem leszel ettől rosszabb anya. DE ha például császárral szülsz, akkor örülni fogsz, ha egyáltalán ki tudsz menni wc-re, nem hogy a babát ellásd. Ha sima szülésed lesz, akkor meg a gátsebedtől nem tudsz mozogni, ülni, felállni. És azért egy szülés igenis kifárasztja a szervezetet kell az a pár nap pihenés. Szülés előtt 4 hónapot voltam kórházban. Láttam nagyon sok szülést és egy csomó anyuka feküdt mellettem. Kb a 2% kérte a babát maga mellé a szobába. Viszont senki nem érezte rosszul magát attól, hogy a baba nem mellette van. Örült mindenki, hogy tud pihenni, hogy amire hazamegy megerősödjön, mert ott aztán indul az élet és a neheze. :)

2012. máj. 19. 09:41
 15/15 anonim ***** válasza:

Én 1 személyesben voltam, de nem kellett fizetni érte. Azt hittem, megbolondulok! Nagyon rossz egyedül! Főleg, hogy első baba volt.

Szülés utáni 1. éjszaka nem volt velem a pici, hogy tudjak pihenni. (Itt ez a szokás)

A pihenéssel később sem volt gond, mert a lányom egy angyal volt. :) Enni is alig akart, állandóan csak aludt, hangját nem lehetett hallani...(na persze besárgult, de időben hazaengedtek minket szerencsére)

A szomszéd szobában egész éjszaka sírtak a kicsik. Ennyiből mondjuk jó volt, hogy egyedül voltam. :)

A 2. verziót ajánlom!

2012. máj. 20. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!