Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel lehet a tápszert tápláló...

Mivel lehet a tápszert táplálóbbá, kalóriadúsabbá tenni 9 hónapos babámnak?

Figyelt kérdés

9 hónapos babám mostanában nem hajlandó tápszeren kívül mást enni. (Pedig egy ideig szépen haladtunk a hozzátáplálással). Amíg ismét megjönne a kedve a szilárd ételekhez, arra gondoltam, jó lenne a tápszert valamivel táplálóbbá tenni. Szerintem a napi 6-700 ml tápszer nem fedezi a napi kalóriaszükségletét.

Jelenleg 1-2 evőkanál vanília ízű tejpéppel szoktam dúsítani.

Van valakinek esetleg még más ötlete, tanácsa stb.?

2012. máj. 15. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Én egy szintén 9 hónapos baba anyukája vagyok. Nekünk a Milupa Sinemil vált be. Nekünk nagyobb dózisban kell adni, mert a kisfiunk súlygyarapodása 6 hónaposan nagyon lelasult. Sinlacot írta fel elsőre a doki, de az nem kellett a kisúrnak. Aztán jött a Sinemil, azt jó nézni, ahogy lapátolja befele! ;-)
2012. máj. 15. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:

tejbegrízt csinálsz belőle, vagy bármilyen más szénhidráttal besűríted:

vehetsz kukoricakeményítőt és pudingot csinálsz belőle, vagy csak simán liszttel főzöd össze, vagy puffasztott müzlit áztatsz bele, stb

2012. máj. 15. 16:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekünk bejött a sinlac. Nagyon szereti. Cumisüvegből is tudod adni, ha nagyobb lyukút veszel. Nekünk MAM cumink van és a szívókája X-es. Simán átjön rajta a sűrű sinlac is. Illetve a tápiba kevert zabpehely is ízlik neki, de persze azt kanalazva tudod csak adni.
2012. máj. 15. 16:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Azt nem kell semmivel keverni elég tápláló, gondolom 2es tápszer eszik már.
2012. máj. 16. 01:34
 5/5 anonim ***** válasza:
9 hótól van a 3-as tápszer.
2012. máj. 16. 09:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!