10 hónapos baba elválasztása? Hogy történik?
Szeptemberben lesz 10 hós a babám, viszont én megyek egy másik városba levelező szakra, kéthetente kell ott lennem pénteken és szombaton egész nap. Mi lesz ha ekkor még szopizni fog? Válasszam el addigra? Vagy arra a 2 napra kapjon tápszert? Mit csináljak? :( Lefejni nem tudok annyi tejet neki, vinni magammal nem tudom a gyereket. Már 4 hós korától kóstoltatom, eddig nagyon ügyesen megevett 1 egész üveggel egyszerre, de mostanában nem nagyon eszik, inkább szopizik, pedig lassan 7 hós. De ha arra a 2 napra tápszert kapna, azt elfogadná?
Vagy próbáljak meg halasztani 1 évet ha lehet?
És még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha tápszert kapna erre az időre, azt cumisüvegből kapja vagy csőrös tanulópohárból?
Szia!
Szerintem 10 hónapos korban még nem kellene eröltetni az elválasztást ... Szerintem egyfajta törés lehet a gyereknek ha csak úgy elveszed Tőle a cicit, pláne ha nagyon cicis fajta. (Az én kislányom ilyen.) Szerintem pénteken és szombaton megoldható, hogy lefejd Neki a tejet, mert ha nem lenne annyi tejed, amennyit letudsz fejni, most sem lakna jól. Csináld úgy a fejést, hogy az egyik cicidet mindig hagyod megtelni és a másikból eteted a kisbabádat! Péntekig mindig lefejsz valamennyit és lefagyasztod az anyatejet! Külön kis üvegekbe és ha eljön a péntek kiveszitek a fagyóból és ha mindegyik üvegben egyforma hőmérsékletű lesz a tejcsi akkor összeöntitek! Már addigra úgysem csak és kizárólag tejet fog enni, adhat Neki a Párod (vagy valaki) főzeléket vagy gyümölcsöt is, gyümölcslevet. Szeptemberig próbáljátok ki ezt 1-2 hétvégén, hogy hogyan működik! De szerintem teljesen ne válaszd el ha még igényli! Ha vállaltad a babát az Ő igényei az elsők (szerintem)! :) Kérd ki a védőnőd tanácsát, vagy szoptatási tanácsadótól kérhetsz segítséget a fejéssel kapcsolatban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!