Mit tesztek, ha babátok már annyira akaratos, h ha nem engedtek meg valamit neki, akkor elkezd sírni?
Figyelt kérdés
Babám van mikor már harap is, ha mérges lesz. Azon kívül, h elmondom neki, nem szabad, mit tudnék még tenni?
10 és fél hós a lány
2009. jún. 26. 10:56
1/5 anonim válasza:
Háziállatot soha nem tartottál? Ugyanaz a nevelés alapja. Figyelmezteted egyszer-kétszer, majd megbünteted (nem kell verni, csak olyan büntetés kitalálni, ami azért mégis kellemetlenséget okoz neki), mert az, hogy elmondod neki, semmit nem ér, ha a gyerek nem ismeri a lehetséges következményeket, egyszerűen nincs ami a helyes viselkedésre kényszerítené.
2/5 anonim válasza:
Én ilyenkor igyekszem a figyelmét elterelni a dologról. Az ő figyelmük még nagyon könnyen elterelhető pl. egy érdekes dologgal, játékkal, érdekes hanggal, énekkel, szóval sok mindennel. Ezt kihasználva gyorsan véget tudsz vetni a hisztinek, mert gyorsan elfelejtik a babák az előző dolgot, ha van más, ami érdekes és még szabad is.
3/5 anonim válasza:
Kislányom is tud kis hisztimanó lenni,én is ilyenkor valami mást mutatok neki gyorsan,amiről tudom hogy érdekli,és közben elmondom hogy az előző dolgot miért nem szabad.nekem is újra meg újra megismétli,dehát meg kell neki tanulnia,ez pedig hosszú idő még,hisz kicsik,nem várhatjuk el hogy első szóra megértse.Kitartás.
4/5 anonim válasza:
Az én lányom 11 hónapos múlt, és ez a viselkedés kb 1 hete kezdődött. Idáig mindig ha rosszat csinált rászóltam egyszer kétszer,közben mutattam az újjam hogy dádá lesz, aztán a kezére csaptam (persze nem eltörtem neki). Idáig hatásos volt. Mostanában ha rosszat csinál, és csupán nem engedem neki (pl:elveszem azt a tárgyat, vagy nem engedem oda) rögtön jön az ordítás, csapkodás. Hát elég fárasztó. Általában elkezdek neki magyarázni, hogy pl ha ezt elveszed és ledobod akkor elfog törni bla bla bla. Aztán ha nem nyugszik nem veszek róla tudomást, direkt elfordulok. És akkor elhallgat, oda jön, odabújik. Megpuszilgatom hogy okos kislány volt hogy abba hagyta a hisztit.
5/5 A kérdező kommentje:
Akkor azt hiszem itt is az idő oldja majd meg a gondot. Ezt, aztán jön a többi. :)) Igen, a figyelemelterelés válik be nálunk is.
Köszi a válaszokat.
2009. jún. 26. 15:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!