Az anya működésképtelenné válása esetén hogyan lehet a csecsemő örökbe adását minél gyorsabban elintézni?
Figyelt kérdés
2012. máj. 13. 15:53
21/28 anonim válasza:
Ha az anya nem mond le róla, akkor gyámság alá kell előbb helyeztetni, és akkor a gyám tud lemondani.
22/28 anonim válasza:
Miért szülhet? Én úgy tudtam, hogy ha elmebeteg valaki akkor az gondozásrsa szorul...így nem is szülhet. De lehet, hogy tévedek.
23/28 anonim válasza:
Szerintem sem, mert az azt jelenti, hogy teljes felelősséggel vállalja a gyermek felnevelését, gondozását, ellátását stb. És mivel nem cselekvőképes, tehát nem véletlen, hogy semmilyen hivatalos iratokat, szerződéseket hasonlókat nem írhat alá, ezért a gyermekvállalásról sem tud felelősséggel dönteni.
Szerintem itt valami olyan "balesetről" van szó, ahol a kismama gyámság alatt volt már a teherbe-eséskor is, ezért akarják most a csecsemőt minél gyorsabban eltüntetni, mert esetleg valaki a környezetükben kiderítené, hogy a kismama nem is szülhetett volna.
Amióta megkérdeztem itt, hogy a kérdés-feltevő milyen rokoni kapcsolatban van a csecsővel, azóta semmire sem jött válasz.
24/28 anonim válasza:
Van olyan betegségek, amik nem egyértelműen mutatkoznak meg és csak idővel, valami hatására előtörnek. De ha mondjuk skizofrén valaki, simán el tudom képzelni, hogy az az énje normális életet élt férjhez ment aztán egyszer csak tudathasadásos állapotba került. Én találkoztam olyan esettel, hogy 17 éves lány járt a csecsemőotthonba látogati a gyerekét, mert ő maga autista volt és őt is egy másik intézménybe gondozták, hogy hogy esett teherbe és ez nem tűnt fel senkinek azt nem tudom hogy történt.
25/28 sumergo válasza:
És ki szerint "működésképtelen" az anyuka? Nagyon nem mindegy!!!
26/28 anonim válasza:
off: a gyerekszüléshez semmit sem kell aláírni, pusztán teherbe kell esni.Ahhoz nem mentálisan kell épnek lenni.
27/28 anonim válasza:
Off. Mindenki szülhet. Ezt nem lehet megtiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!