Az anya működésképtelenné válása esetén hogyan lehet a csecsemő örökbe adását minél gyorsabban elintézni?
Figyelt kérdés
2012. máj. 13. 15:53
11/28 anonim válasza:
Miben nyilvánul meg ez a működésképtelenség?
12/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Működésképtelenségen elmebetegséget értek.
2012. máj. 13. 16:38
13/28 anonim válasza:
Hát, vannak más családtagok. Miért kéne örökbe adni? Míg anya meggyógyul, addig nevili az apa, a nagyszülők, a keresztszülők. Ilyenért senki sem adná örökbe. Nem kellene kiszakítani a családjából. És nagyon jó gyógyszerek vannak, sok betegségre. Nem a gyereket kell kiadni, hanem az anyát kezeltetni.
14/28 anonim válasza:
Bocsi! Akkor itt valóban az anya működőképességéről és nem a babáról van szó. A gyermek apja tisztában volt akkor! azzal, hogy az anya nem lesz képes egy gyermeket felnevelni? És most hol van az apa? Álljon elő, és vállalja ő a gyermek nevelését! Az anya családjának éppen elég az anya egészségét rendbe hozatni!
15/28 anonim válasza:
Ha nincs aki nevelje, szólni kell a védőnőnek, és ő ad tanácsot. Vagy a Családsegítő Központ. Nem a hivatalos papír számít, annál már hamarabb elviheti, aki örökbe fogadná - mintegy "nyaralni" Csak úgy nem hivatalosan. A papírokat úgy is el lehet intézni, hoyg már az új szülőknél lakik a gyermek.
16/28 anonim válasza:
17/28 anonim válasza:
Megkérdezhetem, Kérdező, hogy te az anya, vagy az apa rokona vagy-e?
Vagy talán éppen a gyermek apja vagy?
18/28 anonim válasza:
Elmebetegség? Ha valaki elmebeteg az nem is szülhet gyereket. Olyan van, hogy szülés után lesz valaki elmebeteg?
Hétköznapi "elmebetegségben" én is szenvedek, meg még kb az emberiség háromnegyede. Nem lehet, hogy 'csak' depressziós??
19/28 anonim válasza:
Szülés utáni depresszió lehet, de ez orvosi segítséggel helyre hozható, ezért nem hiszem, hogy a rokonok minél gyorsabban szeretnének a babától megszabadulni.
Nekem is az a gyanúm, hogy a gyermek mamája már akkor is "beteg" volt, amikor teherbe esett.
És hát hiába kérdeztem, hogy a kérdést feltevő milyen rokoni kapcsolatban van a gyermekkel, arról felvilágosítást nem kaptunk eddig.
20/28 anonim válasza:
Miért ne szülhetne elmebeteg gyermeket??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!