Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem a gyerek igényeihez...

Miért nem a gyerek igényeihez igazodtok?

Figyelt kérdés

Éjjel felébred a fiatal gyermek mert "éhes" kap tápszert---- erre nagyon sokan mondják hogy már éjjel nem kellene enni, illetve baktassuk úgy be a gyereket este hogy éjjel ne ébredjen fel. minek ha éhes felébred és adni kell.

Két év körüli gyermeknek csak egyszer kell aludni----minek ha fáradt addig nyúzod hogy átessen a holtponton? és tényleg egyszer aludjon?

ha van bőven anyatejed akkor kötelező 6 hónapos kortól a hozzátáplálás--- hát a fityfenét ha van elég tejed bőven ráérsz még.

Ringatva nem lehet nem szabad elaltatni, és babakocsiba se--- tévedés ha erre van igény és ettől megnyugszik a gyerek és elaszik akkor ehet. le fog magától szokni. én csak tapasztaltam egy 20 hónapos gyerek körberöhög ha el mered ringatni:):)

óramű pontossággal kell etetni --- hát nem kell egy keret de lehet mozogni benne egy egy órát fél órát gyerekhez kell idomulni.

gyerekem nem beszél még----Y fog de egy gyerek nem tankönyvszerűen tanul meg dolgokat! szép is lenne ha mindenki egyforma lenne

2012. máj. 11. 10:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%

Egyet értek veled!

Ha igényli én ringatom, igyekszem betartani egy napirendet,

Nálunk sose volt az hogy 3 óránkét evett, akkor evett amikor akart.

Legmegdöbbentőbb az, amikor az anyukák felkeltik éjjel az alvó picurt hogy egyen mert eltelt 3 óra!

Az én gyermekem 1 éves és már csak egyszer alszik, ez így kialakult nála, de ha akarna aludhatna többe, de most inkább a szaladgálás érdekli :)

1 éves fiúcska Mamája :)

2012. máj. 11. 10:21
 2/21 anonim ***** válasza:
77%

Őszintén most erre milyen válaszokat vársz? Ez eléggé provokatív kérdés (engem nem zavar:P), de mindjárt indul a vita :D!

De, hogy válaszoljak is neked: mert nem mindenkinek való az anyaság. Azt hiszik sokan hogy ez a világ legegyszerűbb, legtermészetesebb és férfiak szerint legkönnyebb dolga, gyereket neveleni, anyának lenni. Baromira nem az! Van aki ezt tudja, mert tapasztalta, volt kisebb testvére, vagy ismerősnél gyerek, de aki csak belevág mert a gyerekek cukik és imádnivalók az még nem tudja hogy mi is vár rá, miylen lesz a gyerekkel otthon, hogy a gyereknek milyen természetes lesz, sírós lesz, hasfájós, vagy csendes baba. Ez mind menet közben derül ki és van aki bizony nem bírja. De azt gondolom eleve vannak olyan nők és szülők akiknek meg se fordul a fejébe hogy bármit változtatni fog az életvitelén a gyerek vállalással, azt gondolja a gyerek ő érte van, a saját kényelme a legfontossabb, a gyerekét majd bele igazitja a saját jól kialakult napirendjébe.

2012. máj. 11. 10:21
 3/21 anonim ***** válasza:
59%

ja és ha éjszaka éhes lesz akkor eszik, ha szomjas iszik :)

Ez szerintem nem nagy ügy, fejlődő szervezet, gyorsan nő, kell neki a táplálék,

csak sok anyuka lusta, felkelni!

:)

jaaa És még valami!! :)

Az hogy ne aludjon a gyerek a szülőkkel, mert később nem tudod vissza szoktatni a kiságyba!

nálunk a kezdeti időszakba velünk aludt, mert azt szerette. Imádott velünk aludni, és én is imádtam amikor hozzám bujt éjszaka, meg a kis kezével megfogta a kezem.

Most egy éves és van amikor egyszer egyszer átkéredzkedik, és én 1000örömmel hozom a nagyágyba, mert olyan jó! :)

2012. máj. 11. 10:27
 4/21 A kérdező kommentje:

+igen az is jo ne aludjon velük egy ágyba mert nehez lesz átszoktatni.

én 22 hónapos koráig aludtam vele áttettem a gyönyörű szobájába este melléfeküdtem elaszik kijövök majd reggel átcsattog. nem volt több igéy rá hogy vele legyek.

nem provokatív kérdésnek szántam, de nem kell minden estebe Tankönyvszerűen nevelni a gyermeket. igény szerint kell hozzá igazodni.van egy sablon minta ahhoz hozzá lehet tenni és elvenni.

egy valamit megtanultam!!nem kell órához igazítani egy gyermeket ...mi igazodjunk hozzá

2012. máj. 11. 10:37
 5/21 anonim ***** válasza:
50%

Teljesen igazad van. A legtöbb anya kényelemből nem akarja éjjel etetni a babákat. Nem tudom ám, hogy a sok nagyon okos, vajon mit tenne, ha hiába lenne mondjuk 11-kor éhes, kijelentené neki valaki, hogy enni bizony csak 1-kor lehet. A többi példáról nem is beszélve.

A ringatás, na az egy külön téma.. mai napig jókat röhögök azokon, akik ijesztgetik az első babás anyukákat, hogy majd többé "nem fogják levakarni" magukról a csöppséget. Kislányunk 4 hónapos koráig ölbebaba volt, utána már saját maga nem igényelte a ringatást. Most 11 hónapos, teljesen jól leköti magát hónapok óta, mert TUDJA, hogy ha bármi gond van, úgy is ott leszek (ez így is van). Elalszik a kiságyában, babakocsiban stb. Van hogy melléfekszem úgy alszunk mindketten, de ringatni már csak akkor kell, mikor a fogával bajlódik szegény. Egy szó, mint száz, sokan azt szeretnék, hogy a baba olyan legyen, mint egy idomítható akárki, vagy mint egy programozható tárgy. Elvárják, hogy hozzájuk!!! idomuljon a baba, ami azért valljuk be kicsit irreális egy csecsemő esetében. Na az ilyeneknek tényleg jobban át kellett volna gondolniuk, hogy megfelelő időpontot választottak-e az anyaságra... :)

2012. máj. 11. 11:08
 6/21 anonim ***** válasza:
38%
Én egyet értek Veled. Minden gyermek másmilyen, és mindegyik mástól nyugszik meg, alszik el könnyebben, mások az igényei, szokásai, stb. Emlékszem, mikor a húgom született apa második feleségétől, ő mindent óramű pontossággal csinált, egyszer nem értek haza időben azt hiszem fürdetésre, és az anyukának már minden baja volt. Mi mindig úgy csináljuk, hogy éppen amikor amire szüksége van úgy kapja, de nem is szokott sokáig ordítani, hamar megnyugszik.
2012. máj. 11. 11:11
 7/21 anonim ***** válasza:
90%

Sok mindenben egyet értek, de őszintén: miért tetted fel ezt a kérdést? A Te gyereked kevésbé lesz kiegyensúlyozott, mert más gyereke nincs ringatva?

Az első gyerekes anyukák (köztük én is), azért csinálunk sok mindent rosszul, mert ezer és egy vélemény van. Mindenkire próbálunk hallgatni, mindenkinek próbálunk megfelelni. Dolgoznak a hormonok, ha valaki megkérdezi hogy "miért ringatod?" már támadásnak érezzük.

Nekem 7 hónapos a lányunk. Külön alszik, mert így döntöttünk az apukájával és úgy gondolom, ehhez senkinek semmi köze. Én is külön aludtam a szüleimtől, ha baj van, ha valamiben nem vagyok biztos mégis őket hívom elsőnek, mert bízok bennük. Amikor a lányunk hasfájós volt, most hogy jön a foga velünk alszik. Mert így jó az egész családnak. De ha már újra nem fog kelni éjjel, vissza fogjuk rakni az ágyába.

Ringatás: ezzel egyet értek. Újra csak azt tudom mondani, hogy ha 5 látogatóból 5 azt mondja, hogy ha a 6 hetes babádat ringatva altatod akkor egy életre elrontod, akkor hajlamos vagy elhinni. Ennek ellenére az én lányom is imád babakocsiban aludni, de nagyon szépen elalszik az ágyában is.

Óramű pontossággal kell etetni: na ez marhaság. Ezt mondjuk már első naptól megmondtam bárkinek, aki emiatt megszólt.

Ami viszont "modern hülyeség", az az hogy ha tápszert adunk kiegészítésnek, akkor elfogy a tej és az életben nem lehet visszahozni. Én adtam neki tápszert, és amíg aludt pihentem, ettem-ittam, fejtem 1,5 óránként. Amíg 2 órán keresztül szoptattam, nem volt időm egyikre sem, a lányom mégis éhes maradt. Így ő jól lakott, 4 nap múlva újra volt bőven tejem.

És igen, most első gyerekes anyukaként megint azon kattogok, hogy szegény gyerekem nem a legjobbat kapja, mert tapasztalatlan vagyok és a "tökéletes Anyukák" mindent jól csinálnak, milyen jó az ő gyereküknek :-((( Köszi......

Hozzátáplálás: amíg tanult tudósok is egymással veszekszenek, hogy mi jó és mi nem jó, addig nem hiszem hogy ezt egy anyuka tudná. Most például azt olvastam, hogy akinél "későn" kezdik a hozzátáplálást, sokkal hajlamosabb az allergiára. Nem bulvárlapban, hanem tudományos folyóiratban. Ha nagyon akarnék, biztos találnék olyan cikket, ami szerint a korai hozzátáplálás okozza ugyanezt. 20 éve azt mondták, korán kell kezdeni; most mást mondanak; 20 év múlva megint mást mondanak majd. Kicsit olyan, mint a divat: minden generációval változik.

2012. máj. 11. 11:26
 8/21 anonim ***** válasza:
65%

Persze van olyan baba akinél az első és van akinél a második lehetőség jön be. Ezért sem jó megkérdezni kinek mikor fordult át a babája, mert mindjárt hasonlítjuk, júúj az enyém még nem fordult, vagy: áh, gond van, az enyém már hónapok óta. De szükségünk van mások tapasztalatára, tanácsára és bizony könyvekre is, még ha néha csak bosszúságot is okoznak.

Azt hiszem a legjobb ha megtalálod mi a jó a gyerekednek most és mi válik majd az előnyére.

2012. máj. 11. 11:28
 9/21 anonim ***** válasza:
61%
Kérdésedre a válasz: Én amennyire tőlem telik a gyerekeim igényeihez igazodom (etetés, altatás, hozzátáplálás stb.)
2012. máj. 11. 11:49
 10/21 anonim ***** válasza:
63%
Á a tökéletes anya! És neked nem mindegy ki hogyan neveli a gyermekét?
2012. máj. 11. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!